paramecium Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Selam, Evde 24/2Mb'lik VDSL kullanıyorum. Mevcutta interneti kullanan cihazlar ise şunlar: -Bluray player -Digitürk -Panasonic TV -Masaüstü pc -NAS (yakın zamanda dâhil olacak) Asus RT-AC68U router almak istiyorum, mevcut TTnet'in verdiği modemin wifi performansı çok kötü :( Fakat bu router'ın bağlantı kapasitesi 4. Şimdi benim switch mi almam gerekli, nasıl birşey yapmalıyım? Gigabit desteği olmayan Digitürk'ü falan modem üstünde mi bırakayım yoksa switch alıp hepsini ona mı gireyim; bu sefer de router anlamsız olmayacak mı??? Asus, TP-Link, Linksys marka uygun switch'ler var. Ev kullanımına uygun ne önerirsiniz? Yönetilen ve yönetilmeyen tipler falan filan lvl kuralları ıvır zıvır şeyler okudum; kafa basmıyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 https://www.pfsense.org Şu bi kenarda dursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Asus ve Linksys iyidir. Nas geliyorsa gigabit şart.Digiturk gereksiz, tv, nas ve pc'yi gigabit portlu 150-300mbps kablosuz hızı olan bir modem/router alıp bağlayabilirsin. Modem alırsan içindeki dhcp'yi deaktif etmeyi unutma kıps ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Selam, Modem mevcut ttnet modemi olacak. Şöyle bir bağlantıda sorun olur mu: TV, BRplayer, NAS ve PC'i Gigabit router'a bağlayacağım. Router'ı da Digitürk ile beraber ADSL modeme bağlayacağım. Benim bağlantı/trafik falan filan için bir ayar yapmama gerek var mı? Yoksa fişlerini takınca sorun bitiyor mu :) Hangi switch: 1. TP-Link TL-SG1008D 2. TP-Link TL-SG108 3. TP-Link TL-SG108E 4. HP 1410-8G Switch 5. HP 1810-8G v2 Switch Bu switchlerden birini hediye seçme şansım var :) Almışken HP olsun diyorum ama fark nedir zerre bilmem. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 abi en ucuz gigabit switch i alcaksın, televizyon bluray digitürk falan ona bağlı olacak, ana routerda da pc nas falan. yani 25 lira falan en ucuz gigabit 4 port switch, 15 lira da 10/100 olan. 10 lira için değmez hızlısını al. gigabit switch farkı nedir diye sorarsan ben daha yeni gözlemledim. kız arkadaşımın laptopunda 10/100 kontrolor var. 8 mb la alıyor dosyaları networkten. diğer iki desktopta gigabit var, 65-70 le transfer ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 bi kere yönetilebilir switch e falan girme. dünyanın en gereksiz şeyi senin için =) senin alacağın tp link 8 li ya da 5 li Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 ev için gerek yok gigabit switch'e fln napiyorsunuz olm direk sdh cihazı sokalım eve isterseniz sdf STM-64 takılırsınız ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 ev için gerek var gigabit switche. managable switch e gerek yok. o linklerdeki, bütün switchler profesyonel. ama tp link in ve hp nin yönetilmez 2 switchini de kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 makinalı tüfekle serçe öldürmek aha bu oluyor işte :) yavaş paramecium yavaş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 öte yandan 8 li tek switch alıp her aleti ona da takabilirsin, hiçbirşey değişmez. 1ms bile fark olmaz modemden switch e girerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 BRPlayer'a gigabit baglanti yapmayip sadece NAS, PC ve TV'yi alacagin router'a baglasan; geri kalani da ADSL modeme baglayip modemle router'i son olarak birbirine baglasan olmuyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Selam, sharky said: makinalı tüfekle serçe öldürmek aha bu oluyor işte :) yavaş paramecium yavaş :) Abi anlamıyorum ki, baktıklarımın niteliğini anlasam :) Fiyat farkı olduğuna göre arada o farkı yaratan bir unsur vardır diye düşünüyor insan. Asus şu routerlarını 8 port falan yapsa keşke : @Bright Doğru söyledin :S O zaman switch hepten mi gereksiz oluyor şimdi?! 4 port modem 10/100Mb (Digitürk, BRplayer) 4 port router 10/100/1000Mb (TV, NAS, desktop) Şimdi baktım da bendeki BRplayer Sony BDP-S790. Ağ bağlantı seçenekleri: LAN 100Mb Wifi 802.11b/g/n 2.4GHz Wifi ile de performansına bakarım player'ın. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 He o da var bir de. Butun cihazlarin 10/100/1000 olmasi lazm calisabilmeleri icin 1000 mbit'te. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Abi Asus Router'ı alıp Giga port gerektiren cihazları ona bağla, tek portundan da mevcut modemine çık ve kalan cihazları da eski modeme bağla. Tabi ki eski modemin DHCP'sini filan deaktif edip bridge moduna al. Switch'e dönüşüyor alet. Hiç ekstra masrafa girmemiş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 bi dakika ben anlamadım şimdi. 4 port router/modem --> 4 port router/access point --> 4-8 port switch mi yapmak istiyosun? toplamda 3 + 3 + 4 = 10 port çıkış olacak boyle olunca. ya da 3 + 4 = 7 port un olacak switch takmazsan routera. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Serjuhan guzel yazmis, aynisini yazacaktim ben de. Yeni alacagin router'in DHCP'sini ve Wi-Fi'ni ac, modeminkini kapat seklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 ttnet in verdiği vdsl modem de gigabittir büyük ihtimalle bu arada modelini yazsana bi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Selam, Modem şu: ZTE ZXHN H168N http://www.zte-modem.com/images/resimler/resim%2020.png Şimdi elimdekiler şunlar: -Synology DS415play NAS -Digitürk Plus play ıvır zıvır kutu -Sony BDP-S790 player -Panasonic 42GT50 TV -Desktop Aldığım router da Asus RT-AC68U. Eldeki modem de yukarıdaki. Siz nasıl bağla derseniz öyle yapacağım; switch al diyin alayım, alma diyin almayayım :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Selam, Abi nedir bu DHCP? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Simdi abi evren boyle bi toz bulutuydu... sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Senin cihazlarin otomatik IP almasini saglayan sey DHCP client, IP dagitan da modem ustundeki DHCP server. Herseye sabit IP vericeksen gereksiz, diger turlu gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Router'la Modem'i birbirine bagladiginda birininkini kapatman gerekiyor duzgun calismalari icin (modeminkini kapat). Ayni sekilde modemin Wi-Fi'i da kapat, zaten o Router'dan 3 katli binaya yetecek kadar sinyal cikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Selam, Tamamdır. Bak böyle 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatınca nasıl da çözülüyor işler :D Son tahlilde switch'e gerek kalmadı değil mi? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Switch zaten herseyi gigabitlemek icin lazmdi ki senin butun aletlerde gigabit ehternet karti yok veya zaten ihtiyaclari yok. O acidan NAS/PC/TV'yi Router'a bagliyabiliyorsan ihtiyacin olmaz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2014 abi aslında senin routera da ihtiyacın pek yok =P eve ucuz ap döşe , her yer wi fi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar