Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

banner denemesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

horace'ın update'ine uyalım hemen gerekeni yazalım:
kritik ve eleştiri istiyorum

bir-iki dakikada yapılabilinecek bir banner belki ama üç-dört saatte yaptım ben, insan kazma olunca :)

aha banner:

İlk önce photoshopta gothic birşeyler yapayım diye düşündüm. Elimdeki resimleri incelemeye başladım.
Çektiğim bir ay resmini görünce aklıma banner yapmak geldi.
Bir bannerlık alan açtım 468x60 pixel. hemen yanına ay resmini koydum. Sonra düşündüm paticik banner'ı neden yapmıyorum diye :)
Ardından aklıma şöyle bir fikir geldi. Arkada yayılmış bir =o= pati logo, önde Paticik.com yazısı.
Önce Bishop'a sordum arkaplana gömülü ve yayılmış bir yazı nasıl yazıcağımızı.
inner shadow önerdi, ben de denedim birşeyler.
Arkaplanda =o= logosu kazınmış gibi oldu güzel oldu.
Ama sonra motion blur eklemek istedim, logonun göze çarpmaması ama yazının ön planda olması için. Az motion blur ekleyince, logo böyle oldu.
Sonra paticik.com yazısına geldi sıra, 1 saat kadar yazı tipini ve yerini ayarlamakla geçirdim, tek tek birçok şey denedim, en sonunda buna karar verdim.
Internetten bulduğum bir pati resmini sağ tarafa koydum.
Ay resmiyle background arasındaki çizgi çok keskin geldi. Blur tool kullandım orayı biraz yumuşattım, gölgemsi birşey oldu :)

En sonunda da bu rezalet şey çıktı işte :-P

Her türlü eleştiriye veya fikre açığım :)

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 06 Ocak 2005 06:43 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

oke o vakit
simdi paticik yazdigin fontu fark edersen biraz goze batiyor.
Yani birseyler eksik gibi.
Bunu gidermenin 2 yolu var
sana kalmis ikisinden birini secmek :D

Birincisi sen text i sectiginde , PS de tool barda (hani yazinin stilini ve buyuklugunu soyluyen)
2 tane kucuk aa olan bir yer var
ordan fontun Smooth , sharp , veya strong yaparsan gecer
ayrica
text i layer penceresinden secip / blending options a gidip
arkasina golge, veya isildamasini sagliyabilirsin

2 dedigimi yapmasan bile 1 cisi baya hayirli olucaktir banner icin[signature][hline]H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

benim çektiğim bi fotoğraf tutulma sırasında
daha çok uyar gibi gözüküyor, izin verirsen ilkine benzer bir banner yaparım evde bu ayı kullanarak
truuncu birden siyahtan geçince çok ktöü gözüküyo çünkü[signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
The Moon I love
The Moon I pray...
Sosyal ağlarda paylaş

sıklıkla ifade ettiğim bişi vardır. insan kendine bi maksat edinirse herşey daha güzel oluyo. yani kafanda bi banner veya herneyse yapmak istediin şey, onu oluştur, akabinde ona yaklaşmaya çalış derim ben. herkese diyorum bunu tabi. o vakit hem daha iyi gelişirsin hem de daha önemlisi başkaları daa çok yardımcı olabilir. misal ben.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

bone o ilki hiç göze hitap etmiyor bak ay+sarı plan+yandaki kırmızı pati uyumsuzlugu var yani.
bide dedim blur bozucaktır onu diye gece dinlemedin :)

ikincisi daha sade ve daha uyumlu siyah plan ay gotik paticik oldu bitti gif yap onu bence ay yukarı doru cıksın yawaş yawaş.buffy tadında[signature][hline]Deviant art gallery
my world my reality
Sosyal ağlarda paylaş

Harveste eline salık bu en iyisi olmus bana göre:)
Bone seninde ilk basta yaptığını beğendim oda hiç fena olmamıs ama arkaya paticik işareti yanında bide kedi gibi bişi koysaydın bence hiç kötü durmazdı :) Elinize salık[signature][hline]Blind Guardian
Eğer organize olabilseydim çok tehlikeli olurdum...

Sosyal ağlarda paylaş

senin fotonun orjinal boyutunu bozmadım, o yüzden..
yaparım o boyutta bişi.
edit: ne o umarım annarsın filan malmıyız biz :)
[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

[Bu mesaj harvester tarafından 07 Ocak 2005 11:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir bak.. bide slogan yazarız. "Paticik....sabahlatır.." :P

neyse ben akşama belirlenen ölçülerde elimden geldiğince bişiler yapıyım :)[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Sosyal ağlarda paylaş

bi tane de ben koyayım =)

[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
deviantART

[Bu mesaj John_Petrucci tarafından 07 Ocak 2005 14:55 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

bannerların birkacı dısında gozume batan eksiklik banner kesik duruyor. sanki altta bir parçası daha olmalıymış gibi. yazıyı ortalamak bundan kurtulmak icin kullanılabilir. ayrıca banner yaptınız bir nedeni olsun bannerın bir konusu olsun. misal paticikle ayı nasıl bagdastırdınız. neden sarı arkaplan da daha uyumlu bir renk degil.

daha sonra bannerların bize birsey katmaması eksikligi var. blending optionsla oynaıp arkaplanı sectikten sonra banner diye koymak pistir kakadır.ha bunları kullandıktan sonra sasırtacak zekice yaratıcı veya goze hos gorunen birsey cıkıyorsa. cok ayrıntılı birsey yaptıktan sonra bile bakanı sasırtan bir banner olsun. paticigi anlatmak icin siyah arkaplan uzerine bir pati bir de bevel and embos ayarı acılmıs paticik.com yazısı yazmak cok oneml birsey degil.

evet biraz sert oldu ozur dilerim ama daha ilginc birseyler cıkarabileceklerini dusundugum insanlardan bunları gorunce ister istemez insan dusunuyor tabii neden diye.[signature][hline]...
Sosyal ağlarda paylaş

horace çok doğru demiş, önce bi nefes almak, kafada tasarlamak lazım ne yapılacağını.bi amaç olsun yani.amaç banner yapmak olmasın mesela.amaç x bannerı yapmak olsun.o x de bi düşünce sürecinden çıkmış bişiy olsun mümkünse..[signature][hline]Hugocuların Dela Abisi
Sosyal ağlarda paylaş

elvyn tmm eleştiri yapmak güzel bişey sağ ol eleştiriler için ama yeni başlayan biri olarak resmen moralim bozuyor ağır eleştiri görünce."Olmamış" de " daha güzel olabilirler" felan de.Yeni başlayanları teşvik edici eleştiri yapman daha uygun bence...[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
deviantART
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...