Masticore Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Bir tane de bu ülkenin'de başlığı olsun. Biraz rüyalar swf. yapalim :) . Gerçekten bu ülkeye giden tüm arkadaşlarım hayran kaldı (turist olarak). Pati'den giden ,yaşayan var mı hiç ? (tatile giden birileri oldugunu hatırlıyorum ama kalan bilmiyorum) Geçenlerde biriyle tanıştım south africa vatandaşı olmuş tr'ye dönmüş, pişman oldum geri dönücem dedi... Bankada (türkiye'de 600 bin dolar göstermiş investment yapicam demiş ve pr almış geriside gelmiş zaten... Dikkatınızı çekerim parayı güney afrika'ya getirmemiş yani sadece ileriye dönük investment planını anlatmış heyete ve parasının olduğunu göstermiş hepsi bu... ama bu söylediğim olay 2005'te yaşanmış şuan çok farklı olabilir. Ülke cennet gibi bir ülke, güzelliğini,tabiyatını öveni çok duydum ama güvenli degildir hiç dedim... Yok öyle birşey dedi. (var ama kırsal öyle dedi) Onun haricinde güvenliliği istanbul gibi dedi. Girilecek yerler, mahalleler var , girilmeyecek yerler var dedi. Beyaz insan her zaman üstün ve iş imkanı yüksek dedi... Güney Afrika vatandaşı nasıl olunur ? İş imkanları nasıldır ? /discuss Trollemeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 ülke guzeldir de her yer guney afrikali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 cazip bir ülke ancak ekonomisi çok iyi değil. yatırım yapmak için o yüzden ideal diyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 açlıktan ölürsün o öldürmezse hiv ebola falan 30unu göremezsin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 D9'a dikkat et, orası fena.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 abi ona bakarsan istanbul da hayranlık uyandıran bir şehir ancak güvenliği bok. niye bi boktan çıkıp ötekine gireyim bi farkı yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Masticore said: Bir tane de bu ülkenin'de başlığı olsun. Biraz rüyalar swf. yapalim :) . Gerçekten bu ülkeye giden tüm arkadaşlarım hayran kaldı (turist olarak). Pati'den giden ,yaşayan var mı hiç ? (tatile giden birileri oldugunu hatırlıyorum ama kalan bilmiyorum) Geçenlerde biriyle tanıştım south africa vatandaşı olmuş tr'ye dönmüş, pişman oldum geri dönücem dedi... Bankada (türkiye'de 600 bin dolar göstermiş investment yapicam demiş ve pr almış geriside gelmiş zaten... Dikkatınızı çekerim parayı güney afrika'ya getirmemiş yani sadece ileriye dönük investment planını anlatmış heyete ve parasının olduğunu göstermiş hepsi bu... ama bu söylediğim olay 2005'te yaşanmış şuan çok farklı olabilir. Ülke cennet gibi bir ülke, güzelliğini,tabiyatını öveni çok duydum ama güvenli degildir hiç dedim... Yok öyle birşey dedi. (var ama kırsal öyle dedi) Onun haricinde güvenliliği istanbul gibi dedi. Girilecek yerler, mahalleler var , girilmeyecek yerler var dedi. Beyaz insan her zaman üstün ve iş imkanı yüksek dedi... Güney Afrika vatandaşı nasıl olunur ? İş imkanları nasıldır ? /discuss Trollemeyin :) 2 kez gittim Güney Afrika'ya. Ülke cennet gibi diyen kimseye inanma. Güney Afrika ilginç bir ülke. Paranın gücünü en yoğun şekilde hissedebileceğin birkaç ülkeden birisi. Tayland gibi. Şöyle ki... Cape Town tüm diğer Güney Afrika şehirlerinden farklı. Zaten Afrika ile de pek ilgisi yok gibi bu şehir. İnsan kendini biraz Hollanda, biraz İngiltere ve biraz da İskoçya'da gibi hissediyor Cape Town'da. Gerçekten muhteşem bir doğası var. Zaten Ümit Burnu diye bildiğimiz (güney kutbuna doğru en uçtaki kara noktası) yer Cape Point işte bu Cape Town'da. Table Mountain (Masa Dağı) muazzam bir yer. Michael Jackson'dan Madonna'ya kadar pek çok ünlü okyanus manzaralı bu doğal konser alanında dev konserler vermişler. Deniz, çevredeki adalar, evler, caddeler, şehri çevreleyen yeşil bitki örtüsü çok güzel. Yalnız bölgeler var Cape Town'da. Hollandalıların, İngilizlerin yaşadıkları yer ile Malay adı verilen Malezyalı,Endonezyalı tiplerin yaşadığı yer ve zencilerin yaşadığı yerler ayrı. Öyle ki bu bölgeler bazı yerlerde duvarlarla, bazı yerlerde dikenli tellerle birbirlerinden ayrılmış. Zenginler inanılmazdan daha inanılmaz bir lüks yaşama sahip. Ancak fakir halk (ki çoğunluk böyle) çok sefil yaşıyor. Bu durum ülkenin Johannesburg ve Durban kentlerinde (ki zaten bu 3 şehir en büyük 3 şehri Güney Afrika'nın) çok daha vahim. Bir yer de güvenliği İstanbul gibi diye yazmışsın. Yok öyle bir şey. Tamam, hemen her şehirde yerine göre insanlar daha dikkatli davranmalılar ama Güney Afrika'nın bir çok yerinde (buna Cape Town'da dahil) can güvenliği yoktur. En küçük dükkanda bile mutlaka ARMED RESPONSE uyarısı vardır. Akşam saat 5'ten 6'dan sonra pek açık dükkan bulamazsınız. En büyük nedeni de insanlar çok fazla karanlığa kalmak istemiyorlar evlerine dönmek için. Evet. Güzel olan yerleri var bu ülkenin. Cape Town gerçekten muhteşem. Ama Türkiye'den gidilip yerleşmeye değer bir yer değil bana göre. Buradan oraya gidip yerleşen adam a)Türkiye'de her ihtimali tüketmiştir b)maceracı bir ruhu vardır c)kaşıntısı vardır d)orada gerçekten de para hem de çok para kazanacağı bir iş imkanına sahiptir (ki kendi adıma ben bu ihtimalde dahi gidip yerleşmem oraya) e)bunlardan birkaçı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 türkiyeden 2 gömlek üstün bi ülke yaşam standartı olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 KuddusiMavra said: Güney Afrika ilginç bir ülke. Paranın gücünü en yoğun şekilde hissedebileceğin birkaç ülkeden birisi. Tayland gibi. Şöyle ki... Zenginler inanılmazdan daha inanılmaz bir lüks yaşama sahip. Ancak fakir halk (ki çoğunluk böyle) çok sefil yaşıyor. Bu durum ülkenin Johannesburg ve Durban kentlerinde (ki zaten bu 3 şehir en büyük 3 şehri Güney Afrika'nın) çok daha vahim. ama Güney Afrika'nın bir çok yerinde (buna Cape Town'da dahil) can güvenliği yoktur. En küçük dükkanda bile mutlaka ARMED RESPONSE uyarısı vardır. Kendimi istanbulda gibi hissettim sunlari okuyunca dsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Çetin abi ben de Cape Town ve çevresinen bahsediyordum esasında. Diğer yerler vahim malesef... Yaşayan arkadaşta oradan geldi... ama sen Cape Town bile tehlikeli diyorsun. Johannesburg maden şehri zaten öyle olması dogal. Çoğrafi olarak hiç bir +'sı olmayan şehir. Altın madenleri şu anki durumuna getirmiş zaten... Ama durban hakkında hiç bir bilgim yok duymadım bile daha önce ne yalan söyliyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Eğer sadece Cape Town'da Hollandalıların sitelerinde yaşayacağım ve hiç çıkmayacağım oradan diyorsan (cam fanusun içi gibi) evet ama öyle bir şey de mümkün olmadığına göre ben gezmeye git ama yaşamayı düşünme derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2014 tr nin bile kırsalı güvenli değil abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Güney afrika aynı (benim için)İstanbul gibi, 5 günlük tatil yeri. Anormal bir suç oranı var. bütün evler elektrikli teller ile korunuyor. Orada yaşayan arkadaşım "hiç bir zaman banka arabasının arkasından veya yanından gitmem" diyordu. Cape Town inanılmaz güzel şehir. benim için dünyada 3. Epey bir kasabasına da gittim, doğa harika. Hem beyazları hem siyahları işe yaramaz. Kuddisi gayet güzel anlatmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Flassh said: tr nin bile kırsalı güvenli değil abi tr nın kırsalı mı var kürdistan'a baplı değil mi kırsallar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 tr zaten kirsal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2014 biji kırsal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar