bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 CPU macunumu yeniledim ve yeni CPU soğutucumu taktım, sistemim hazır! İlk olarak ricam bilale anlatır gibi anlatın. Şu an ki durum, sistemde idleda 30-35 arası çalışıyor. Oyunda stress oldu mu 55-60 arası gidip geliyor (cpu). parça bilgileri paylaşıyorum, sistem uygun mu ilk olarak onu paylaşırsanız çok sevinirim. ikinci olarak kasmadan, riske etmeden hangi noktaya kadar işlemciyi itebilirim? son olarak beginner seviyesinde biri anlatabilir veya güzel bir walkthrough paylaşabilir mi? donanım cpu: Specification Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07GHz Package (platform ID) Socket 1366 LGA (0x1) Turbo Mode supported, enabled Max turbo frequency 3333 MHz Max non-turbo ratio 23x Max turbo ratio 25x Max efficiency ratio 12x board: gigabyte X58-USB3 yeni takılan cpu cooler: NOCTUA NH-U9B teşekkür ettim şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Çarpan kilidi yok galiba bu işlemcide? Sadece çarpan arttırarak çok rahat yaparsın. CPU clock ratio yu yavaş yavaş arttır. Voltajsız stabil değeri bulduğunda kalırsın. Daha zorlamak sana kalmış. Ayrıca stok hızı ile oyunda 60C o soğutucu ile biraz fazla sanki garip. amd 955 3.2 yi 3.9 da kullanıyorum. soğutu 80-90 liralık bir şey. prime95 de 2 saat stress de 60C görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 neden oc ? hız mı yetmiyor ? fazla ghz demek herzaman daha hızlı demek değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bunları bi cevapla ona göre başlarız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Herzaman fazla ghz iyi dir onemli olan stabil olmasidir, O anakart biosunu kullanmadim biostan resimler atabilirsen daha iyi yardimci olabiliriz Ama basic o.c yapcam diyorsan ve anakart ram uyumlulugu iyi ise Anakartin kendi desktop programlarini bile kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 http://galeri8.uludagsozluk.com/439/yanacaksin_521321.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 desktoptan oc yapılmaz şimdi oc demek önce elektrik faturana + demek onu baştan söyleyeyim oc yapacağına eist c1e turbo ıvır zıvır bunların hepsini kapatıp voltajı bi def olarak sabitleyeceksin bu kural 1 zaten turbo mod gibi sabitlesen senin işini görür gibi, yani bench mench falan kasmayacaksan ben hala neden oc yapılıyor onu anlamadım render falan alcaksında daha mı hızlı olsun istiyorsun ? yani amaç ne ? ouuu benim işlemci 3000 5000 basıyor demek mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 desktoptan oc yapılıyo da, bissürü gereksiz app kuruyosun falan. gerçi yeni anakartlarda güzel appler var kasmadan biosa bağlanıp vcore ring voltaj falan değiştiren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 oc nin amacı, "i do because i can" demek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Esh said: oc nin amacı, "i do because i can" demek için. bana mı anlatıyorsun :D ln2 dahil hepsini yaptım biraz eski ama vid related http://www.youtube.com/watch?v=WTLh6VarwCg amaç ne öğrenirsek op dan ona göre tavsiye verelim dedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bios ekranı bu: http://cdn.overclock.net/1/1f/1f998a5e_20120921_003704.jpeg öyle uçmak istemiyorum ya 3.02'de çalışıyor şu an 3.40'a çıkartsam yeter QPI Clock Ration Uncore Clock Ratio BCLK Freq. bunları editleyeceğim değil mi? riske girmek istemiyorum abi. ona göre tavsiye verin plix. bi de ramlerin mhz i bulamıyorum ya nerede bulurum? onu kaale alarak yapmak gerekiyor değil mi? ps. ss netten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 ne dandik bios lan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 param buna yetti abey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 önce voltaj sabitle autodadır muhtemelen , sen ordan frekansı verdikçe mobo da voltajı verir sonra cpu olur sana 100 derece oyunlarda bütün autoları ram vs frekansları dahil herşeyi sabit değerlere çekmen autodan çıkarman lazım oc yapıyorsan. gerçi ben vannilla oc ciyim şimdinin biosları mobo ları değişmiş olabilir. ram ler cpu dan bağımsız sabitlenebiliyordu hatta sanırım, bi evga mobom vardı öyle canavar gibi :P herşeyi standalone oc leyebiliyordum imbaydı o zamanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bilal tier dedik bilen adama anlatırmış gibi anlatıyorsun ya elektrik tüketimin artması umrumda değil bu arada, donanıma zarar vermesin yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 3400 sabit oc li kullanmak istiyorsan uncore clock ratio yu 20 ye çek oldu bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 başka bir şey ayarlamam gerekmez mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 dene bi bakalım açmazsa reset düğmesinin yerini biliyosundur işallah, yada pili tak çıkar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 oc deneme yanılma işidir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bide umarım nickimin anlamını biliyorsundur hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Deneme yanilmada voltaji koklemedigin surece bisi olmaz. Ama nasil sifirdan anlatican abi. Youtubedan ornek viseo izleyip yardiracaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 topu topu 400 mhz için voltaja gerek yok zaten turbosu bile daha fazladır onun ama bilale anlatılmaz tabii şimdi bu olay voltajı sabitle eist ce1 vs ne kadar voltaj düşüren tasarruf sağlayan nane varsa kapat herşeyi def e çek sonra yavaştan çarpan arttır işte baktın çarpan artmıyor hz yükselt çarpan düşür bide eskiden ram çıkmaz çakılırdı yok anakart uymazdı falan aslında şimdilerde biraz daha kolay olması lazım bi de her anakartta değişir tabii çok değişken var pc de biosa da biraz hakim olmak lazım tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 arkadaş pili bulamadı ama bence (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Speed step stateleri, overclock stabil hale geldikten sonra acsin ama bosu bosuna surekli 4.3 calismasin alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Noctua ile stok hızda bu mevsimde nasıl 60C görüyor onu konuşmayın bunu konuşun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar