Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Namessar said: su anda veterinerlerin taktıgı ciple aynı mı bu? çipe bakar işte, adama sormak lazım, ne marka model takıyorsun diye, sonra kapıyı üretenlere e-mail atıp bu olur mu hacı diye sorardım ben olsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 http://www.staywell.co.uk/Intl/FR/Customer-Care/Microchip-Compatibility-Checker.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 http://i.imgur.com/bS3vDEY.webm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Namessar said: ben ofiste olmadıgımda kapıda mama bekleyip ac kalmasın, sokakta sogukta yatmasın, sıcak toplantı salonuna kendi basına girebilsin/cıkabilsin (alarm kapalı bolge), 2 gun boyunca acıkta duran maması boylece diger sokak kedileri tarafından 5dk de bitirilmesin ve 48 saat ac kalmasın, 48 saat 10m2 odada kapalı kalmasın istedigi gibi gezsin tozsun, daha kuvvetli kediler tarafından maması yenmesin ve bu arada kendisi sopa yemesin, kaybolursa cip okutmayı akıl edebilecek bir veteriner cıkarsa belki sans eseri de olsa bulunması ihtimali olsun, ac sefil bir kosede gebermesin diye ofis onunde besledigimiz duzenli tedavine devam etmek zorunda oldugumuz bir sokak kedisine takıyoruz. ha at sokaga takılsın pazartesi alırsın, o arada çöp möp karıştırsın, gebersin pezevenk diyorsan onu bilemiyorum. (bahsi gecen kendi kedim jelibon degildir.) ilerde insanlara çip takacakları zaman aynı bahaneleri sayacaklar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Feamer said: Namessar said: ben ofiste olmadıgımda kapıda mama bekleyip ac kalmasın, sokakta sogukta yatmasın, sıcak toplantı salonuna kendi basına girebilsin/cıkabilsin (alarm kapalı bolge), 2 gun boyunca acıkta duran maması boylece diger sokak kedileri tarafından 5dk de bitirilmesin ve 48 saat ac kalmasın, 48 saat 10m2 odada kapalı kalmasın istedigi gibi gezsin tozsun, daha kuvvetli kediler tarafından maması yenmesin ve bu arada kendisi sopa yemesin, kaybolursa cip okutmayı akıl edebilecek bir veteriner cıkarsa belki sans eseri de olsa bulunması ihtimali olsun, ac sefil bir kosede gebermesin diye ofis onunde besledigimiz duzenli tedavine devam etmek zorunda oldugumuz bir sokak kedisine takıyoruz. ha at sokaga takılsın pazartesi alırsın, o arada çöp möp karıştırsın, gebersin pezevenk diyorsan onu bilemiyorum. (bahsi gecen kendi kedim jelibon degildir.) ilerde insanlara çip takacakları zaman aynı bahaneleri sayacaklar... ya iki dakika saçmalama lütfen. bide utanmadan gif vermiş pişkin pişkin. adam sokakta bulup sahiplendiği hayvanı elinden geldiğince rahat ettirmeye çalışıyor sen neyin derdindesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 gifle bir alakası yok gereksiz atar yapıyorsunuz. bunun dışında bazı iyilikler göründüğü kadar iyi değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 şu olayın bi kötü yanını söyler misin? ne zararı var çipin? "size yapılsa hoşunuza gider miydi" den başka sunacak herhangi bi argümanın var mı ? sana yapılmıyor aynısı çünkü sen kediyle bir değilsin bu konuda. kapıyı kendin açabiliyorsun, kaybolduğunda derdini anlatabiliyorsun insanlarla konuşup. hayvan bunları yapamıyor farkındaysan. veteriner çipi okutup hayvanın gerekli ve hayati önemi olabilecek bütün bilgilerine ulaşabiliyor kolaylıkla, önceki tedavidir alerjidir vs. uygulama başka ülkelerdeki gibi yaygın olsa es kaza kedin kaybolsa ve birisi bulup veterinere götürse arayıp söyleyebiliyorlar sana. sokakta öklüp gitmiyor hayvan o çip sayesinde. yada barınağa gönderilip orda belirli bi süre de olsa bakımı sağlanmak zorunda kalınmıyor. sahibi bulunamayan ve tekrardan sahiplendirilemeyen hayvanlara ne olduğu konusuna hiç girmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 ahah ne kadar beyinsiz bir yaklaşımmış şu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 wanted senin imzan laikliğe aykırı. gözüm kayıyor hep, defalarca müslüman oldum senin yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 "etik" denen bir şey var biliyorsunuz dimi, etik olarak böyle şeyleri doğru bulmuyorum ben, ayrıca bu tür şimdi zararsız gözüken şeylerin ne gibi sonuçlar doğuracağını öngörebilir miyiz? iyimser öngörülerimizi destekleyecek sağlam argümanlar suna bilir miyiz? bak mesela aklıma şu geliyor, fakirler doysun diye dgo vb. şekilde tarıma ve tohumlara müdahale et ama bu yolla kazandığın para ile de "bu beslenme şekli sağlıksız" diye "organic" tarım ürünleri talep et... şimdi bu örneğin çıkış noktası ne? -dünyada açlığı bitirmek... ne kadar ulvi ve semavi bir istek öyle değil mi? bunun gibi bir çok örnek verile bilir ve bunlardan yola çıkarak ev hayvanlarında başlayan "çip" uygulamasının yol açacağı birçok senaryoyu öngörebiliriz üstelik hepsinin başlangıcı aynı ulvi sözler ve ışıltılı vaatler olacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Feamer said: "etik" denen bir şey var biliyorsunuz dimi, etik olarak böyle şeyleri doğru bulmuyorum ben, ayrıca bu tür şimdi zararsız gözüken şeylerin ne gibi sonuçlar doğuracağını öngöre bilir miyiz? iyimser öngörülerimizi destekleyecek sağlam argümanlar suna bilir miyiz? bak mesela aklıma şu geliyor, fakirler doysun diye dgo vb. şekilde tarıma ve tohumlara müdahale et ama bu yolla kazandığın para ile de "bu beslenme şekli sağlıksız" diye "organic" tarım ürünleri talep et... şimdi bu örneğin çıkış noktası ne? -dünyada açlığı bitirmek... ne kadar ulvi ve semavi bir istek öyle değil mi? evcil hayvana çip takılmasının hangi yanı etik değil? insana neden yapılmadığını anlattım yukarıda. hayvana neden yapıldığını sağladığı kullanım alanlarını ve kolaylıkların bi kısmını da. verecek cevabın yok adam gibi gdolu gıda baya saçmalamışsın ama konuyla zerre alakası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 yazıyı mı yeteri kadar açık olduğunu düşünüyorum ve son eklediğim kısım ile bir kere daha okunmasını tavsiye ediyorum ayrıca biyik bu konuda ne düşünüyor onuda merak ediyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 said: bunun gibi bir çok örnek verile bilir ve bunlardan yola çıkarak ev hayvanlarında başlayan "çip" uygulamasının yol açacağı birçok senaryoyu öngörebiliriz üstelik hepsinin başlangıcı aynı ulvi sözler ve ışıltılı vaatler olacaktır... evet mükemmel bir argümanla desteklemişsin düşünceni. öngör bakalım bi tane senaryo, lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 hayır ben sana somut şeylerle geliyorum senin anlattıkların ise coca cola israyile yardım ediyor seviyesinden hallice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 bugün kediye takan yarın kime takmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 "ya iki dakika saçmalama lütfen" "verecek cevabın yok adam gibi gdolu gıda baya saçmalamışsın ama konuyla zerre alakası yok" gibi yaklaşımlar ile ciddi ciddi münazara yapılabilineceğini "somut" olarak ön göremiyorum, mevlananın dediği gibi bunun dışında, zaten "etik" bir tartışma bu, yani bence doğru değil, sence doğru hiç bir şey olmasa dahi, gif ile -ki ne alakası var- bu konuyu birleştirip tartışmaya başlaman bile sakat bir yaklaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 yapılamaz / yapamaz / yapabilir tartışmalarının hepsi saçmalık. iktidara sahip olanlar hükmediyor ve bir şeyleri hem yapıyorlar hem de sonradan meşru kılıyorlar. örneğin her yere kamera koymak etik olarak tartışılması ve yerin dibine konulması gereken bir meseleyken "güvenlik" söylemi üzerinden meşru kılınıp içselleştiriliyor. bu çip olayı da öyle. şimdilik hâyâl gibi gözüküyor insanlarda kullanılması ama 20 sene sonra "güvenliğimiz de güvenliğimiz" denerek adeta norm hâline gelecek. çip kullanmak istemeyenler potansiyel terörist muamelesi görecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 olayın neresi etik değil anlamadım hayvana bir zararı yok insana bir zararı yok hayvana yararı var insana yararı var hangi noktada etik dışı? ayrıca alternatif verdiğin örnekler ne kadar saçma? gdo ile hayvana çip takılması arasındaki etik compare contrast neyin nesi? ayrıca etik bir yere kadar görecelidir. saçma sapan şeyler söyleyip "bence etik değil" demek benim argümanım yok, öyle söylemiş bulundumla aynı. eğer sence etik değilse, neden etik bulmadığını izah edersin. ne kadar saçma sapan şeyler yazıyorsunuz ya okurken şaşırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 aka verecek cevabım yok http://i.imgur.com/N2wQSqh.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Kediye çip takmak etik değil mi diyor Feamer? tam okumadım ama AHAHAHAHHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 abi birşeye etik değil dediğin zaman, otomatik argüman dlc geliyor. haklı oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Feamer said: "ya iki dakika saçmalama lütfen" "verecek cevabın yok adam gibi gdolu gıda baya saçmalamışsın ama konuyla zerre alakası yok" gibi yaklaşımlar ile ciddi ciddi münazara yapılabilineceğini "somut" olarak ön göremiyorum, mevlananın dediği gibi bunun dışında, zaten "etik" bir tartışma bu, yani bence doğru değil, sence doğru hiç bir şey olmasa dahi, gif ile -ki ne alakası var- bu konuyu birleştirip tartışmaya başlaman bile sakat bir yaklaşım abi yapma etme hayvanların insan hakları yok, hayvan hakları var, hayvanların hayvan haklarında gizlilik, kimseye ait olmama, birey olma gibi şeyler yok, canını yakmadığın sinirini moralini bozmadığın aç bırakıp hayatını boka sokmadığın sürece istediğini yaparsın, benim bu dersin, çalıştırırsın para vermezsin. Gider adını zibodik koyabilirsin vs. Çip takıyoruz çünkü hayvanat bizim, sorumluluğu da bize ait, kaybolunca dönüp bize getirmeleri lazım yoksa ölür gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 iki gün sonra çipi bize takıcaklar diye slippery slope argümanına sokman baya garip yani, insanlar ile hayvanlar bazı haklarını paylaşıyor, aynı hakları paylaşmıyor, hayvanların şu hakkını ellerinden alıyoruz iki gün sora bizimki de gider diye bi olay yok, baya baya insanlarla hayvanları ayırdık haklar konusunda. Da onun yapılmasının sebebi, hayvanların haklarını kaybedip, sonra insanların da haklarını kaybetmesinden çok, insanlara hayvan hakları verenler yüzündendi, bu zenci bu salak, bu asyalı bundan çok var öldürün gitsin vs yaklaşımı yüzündendi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 "Sizi kisirlastirsalar iyi mi?" ciler bitti "size cip taksak iyi mi?" ciler mi basladi? Biriniz kicini kaldirip bir tane sokak hayvanini evine sokmaz. Ama klavye basinda delikanlilik muhtesem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar