WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 28, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2014 Diğer topiğe WOT döşedim de başlık açayım istedim. Direk copy-paste yaptım üşendim tekrar yazmaya biraz saçma duruyor topicte tabi :) Nöropatik ağrılarla başladı 1 ay kadar önce şu an hala ara ara oluyor ama çok rahatsız etmiyor. Kafamdan hiç bir şey kullanmıyorum direk doktordayım herhangi bir durumda bazen gereksiz durumlarda bile ki burda da kaygı bozukluğunun rolü büyük. Kafadaki ACABA? sorusu bile yetiyor doktor doktor gezmeye. Nöropatik ağrı şikayetiyle gittiğim tanıdık doktor citoles 5mg verdi çok çok düşük doz, sorduğu ilk şey zaten stresli bir dönemmi dedi evet dedim. Antidepresan verince kendim de aşarım nolcak dedim kullanmadım. Sonra kusma belt sırt ağrısı başladı, bazen sabah kalkınca kusma bazen yemek yedikten sonra kusma şeklinde, bu sürede 3 kere acile gittim bayram ve hafta sonlarına denk gelince, kan idrar tahlillerim temiz akciğer röntgenimde sorun yoktu. Sol kol ve bacağımda uyuşmalar olunca kalp doktoruna gittim, ekg ve kan idrar tahlili yapıldı psikolojik olabilir kalp ile sıkıntın yok dendi, hatta zaman zaman sol göğsüm-sırtım ve çevresine giren ufak ufak ağrı sancı için de kas ağrısı kalp ile ilgili değil dediler eyvallah dedim. Uyuşmanın son günü nöroloğa gittim reflekslerime ve kas gücü kaybı olup olmadığına baktı tüm şikayetlerimi anlattım MR istedi çok acelesi olmadığını ama yinede çektirmekte fayda olduğunu söyledi eyvallah dedim 2 hafta falan geçti uyuşma vs. kalmadı ama yinede perşembe cuma MR çektirip göstericem. Bir iki daha kusma yaşayınca dahiliye yolunu tuttum 5-6 tüp kan ve idrar alındı hormon vs. testlerine kadar yapıldı, kusma ve iştahsızlıktan su çok içemiyordum çok susuz kalmışsın bol bol su iç 1.5 ay sonra gel tekrar kontrol edelim ama değerlerinde sorun gözükmüyor dedi istersen endoskopi çektir dedi, eyvallah dedim çektirdim helicobacteri pylori çıkmadı, çok hafif gastrit çıktı yazdığım ilaçları verdi kullanıyorum. Bu süreçte sırt ve bel ağrılarım hatta zaman zaman ön kol ve üst bacakta ağrılarım sızılarım oluyor ve vücudumun çeşitli yerlerinde damar/kas atması yaşıyorum -hangisi atıyor bilmiyorum lol- Yine bu süreçte 4 kere durduk yere ağlama geçirdim 3-5 defada bunaldığım ağlıcak gibi olduğum oldu, nöroloğa danıştım MR sonucuna göre psikoloğa yönlendirirm merak etme dedi, istersen bu süreçte 5-10mg citoles kullanabilirsin çok kötüysen dedi, dayanırım dedim kullanmadım. Şu anda mide ilacı hariç hiç bir şey kullanmıyorum dediğim gibi anti depresanla kantaron içilmiceğini biliyorum ama mide ilaçlarıyla içilir mi diye sordum, bu kantaronuda tedavide kullanır gibi kullanmıcam şöyle 3-5 gün sakinleştirirse (kullanan çoğu insan memnun ve amerikada yaygın olarak kullanılıyormuş hafif depresyonda ve anksiyetede) kullanıyım sonra 1-2 doktora daha şikayetlerimi anlatayım test mest ne gerekiyorsa yapılsın; bu damar atmaları için ayak bileğinden test yapılıyormuş damar tıkanıklığı olabilir şüphesiyle- diğer ağrılarım için fizik tedaviye gözükücem. Buralara gözükmemdeki amaç kafam rahatlasın ve aklımdaki ACABA? gitsin diye. Yoksa psikiyatr mı delimiyim ben niye gidicem diye düşünmüyorum aksine gitmeyi düşünüyorum ki kafamdaki şüpheleri giderip gideyim ki süreç daha güzel geçsin. Ki 2 yıl içinde ölüyorum laaan diye acile gittim ikisinde de panik atak diyip yolladılar. Bu konuyu biraz kabullenince ara ara gelen nefes alamamalar dışında ciddi şikayetim olmadı. Şimdiki şikayetlerimde son 2 aydır yaşadığım stres ve birikenlerden olabilceğinin farkındayım, ama biraz kaygı bozukluğu olunca farkında olsan bile psikosomatik değil fizyolojik olabilceği kafana takılıyor ve inan yaşam kaliteni çok düşürüyor. Bekara karı boşamak kolay gelir diye laf var çok doğru, umarım yaşamazsınız bu tip sorunlar hayatınızda ama yaşayanlara karşı da 'psikalajikkkk yeaaa' şeklinde hafife almayın. Damar atması oluyor ayakta, araştırıyorsun ediyorsun lan diyorsun tıkanıklık mı var acaba? Kalbinin ordaki kaslar zaman zaman ağrıyor yine lan diyorsun bir şey mi var acaba. En basiti şimdi MR bokunda 2 kaplama dişim var parlayabilir görüntü dendi, ilk düşündüğüm şey lan acaba parlayıp bir şey varsa da gözükmezse off oldu, dişçimi aradım çıkarırız mr sonrası gelirsin yapıştırırız dedi tekrar. Durum böyle, MR sonucum temiz çıkarsa ki umarım temiz çıkar, damar atmaları için kalp damara gidicem ve efor testi + ultrason ile kalbe baktırmayı düşnüyorum onlarda umarım temiz çıkar ve psikiyatr-psikolog yolu gözükür bana. Aynı dertten muzdarip olan, anti depresan kullanmış psikolog deneyimi olanların deneyimlerini dinlemeye hazırım
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2014 dedem bu işin uzmanıydı rahmetli, bi dayak atardı geçerdi ergenlere, hele nöropatik ağrısı olan varsa orakla kovalardı
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 mutlaka oyledir fistan mutlaka
Gizli Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 ne kadar başarılı olduğunu fistana bakarak anlayabilirsiniz
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 2 yılını panik bozukluk yüzünden kaybetmiş biri olarak çok net söylüyorum, hiçbir fiziksel hastalığın yok. Ama sen yine de doktordan doktora gideceksin, bunun da önüne geçemezsin bi süre. Cüzdanımın dili olsa da özel hastanelere akıttığım tahlil paralarını anlatsa sdf. Kendine boş zamanlarını dolduracak hobiler edin. Boş kalıp düşünmeyeceksin. Ben toplu taşıma aracında ayakta bile kalsam telefondan internete giriyorum bişeyler yapıyorum ama boş durup düşünmemeye çalışıyorum. Gerçi bende kalmadı bişey boş kalsam da bişey olmuyo artık ama senin durumunda boş kalmamak önemli. Psikiyatrik destek al. Çeşitli terapiler var bilişsel davranışçı terapi fln hatta david burns müydü onun bi kitabı var al oku. Turp gibisin bunu sakın unutma diyeceğim ama bi süre daha böyle tavsiyeleri beynin dinlemeyecek biliyorum.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 benim de beyin fokur fokur bu aralar, dr burns ün kitabına baktım biraz, hava almaya çıkıyorum, içiyorum vs. ama olmuyor dizginleyemiyorum zihnimi :|
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Bu arada o damar atması dediğin şey kas atması fln. Damar tıkanıklığı öyle olmuyo. Kalp ağrısı dediğin de kalple alakalı değil yine kas ağrısı. Kalple ilgili ağrıların yerini hiçbir zaman "aha şurası" diye tam olarak göstermezsin. Kalp problemlerinin ağrıları göğsün ortasından geneline yayılan, ağrılık ve baskı hissiyle gelen ağrılar olur. Öyle kalp üstünde ağrı, kalbe iğne batması hissi fln kaburga arası kaslardan kaynaklı şeyler. Gerçi ben bunu söyledim diye şimdi sen göğsünden yayılan bi ağrı da hissetmeye başlarsın, onu da bilirim :)
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 KAygı bozukluğundan daha iyi abi o. En azından dert tasa yok.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 buneymiş ya hastalık hastalığı degılmı bu öle denmiomu halk arasında
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 sevgili yap. onun derdiyle uğraşmaktan kendi derdine zaman kalmaz zaten.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 WoodsOfYpres said: . Citoles karı ilacıdır, Lustral kullan, siktir et demeyi öğrenirsin spor yap üstüne, aburcubur değil kaliteli protein ağırlıklı beslen, kız gibi oturup üzülme harekete geç ve manita yap devamında. Ayrıca Lustralın harika bir bonusu var, yarım saate kadar uzatıyor boşalmayı, meraklısı hatuna denk gelirsen peşini bırakmaz.
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 SeaGle said: . Düzelmiş olmana sevindim cidden yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık bu. En basiti nöroloji uzmanı MR istedi diye MR parlamaması için 6-7 ay önce yaptırdığım kaplamaları çıkarttırıp MR a öyle giricem, dişçiden korkmam ama geçici kaplamalarım 1 ay kalıp çıkartılırken kanal tedavili dişimden ufak bir parça kırılmıştı ondan kalan bir endişem var. Halimden anlayan birini görmek güzel, bu bozukluğu yaşamamış kişiler off çok evhamlısın off yine mi doktora gidiyosun diye söyleniyor sinirim bozuluyor. Neyse ki bir yakınımda da varmış bu illet atlatmış kısa süreli SSRI ilaçlarla, bilinçli de birisi bu düşüncelerin isteğimle yok olmadığını biliyor. Acil doktorları ve uzman doktorlar aynı şeyi söylediler zaten hep, turp gibisin vitamin kullan geçer, reflekslerin iyi kas gücü kaybın yok MR isteyeyim senden ama sanmıyorum bir şey çıkıcağını, kalp doktoru aynı şeyi söyledi o ağrıların kas ağrısı olduğunu. Uyuşmaların psikolojik gibi gözüküyor istersen fizik tedaviye git ama onlarda psikiyatra yönlendirir büyük ihtimalle dedi. Çok nadir gece yatarken bacağım atıyordu sıçrama gibi, ben söylemeden sordu zaten böyle oluyor mu hiç diye dedim çok nadir, hmm dedi psikiaytr tavsiyesini onaylar gibi. Sen de tecrübelisin hehe SSK MR a 1 ay kitliyor hop özele, SSK nörolog 2 dakika teşhis koyuyor teşhiside gözüken o ki doğru ama ulan bari 5 dakka anlataydım diyorum hoop özele. SSK acil kas gevşetici iğne vurup yolluyor hoop özel acile kan idrar testine :) Yanlış hatırlıyor olabilirim ama sen gemlik/bursa da ikamet ediyordun sanırım önerebilceğin doktor var mı ? Levie/Tatar abi nişanlıyım, sorunum da yok çok şükür ama, bak seagle yaşamış biliyor, öyle sevgili yapınca yada tahlil yapınca oh tamam diyip bitmiyor bu kaygı çok saçma ve iğrenç birşey. En kötüsü enerji moral falan kalmıyor insanda buda yaşam kaliteni düşürüyor. Sabaha kadar zor uyuyorum, seagle dediği gibi boş boş yatıp düşünmiyim diye netten bişiler okuyorum yattığım yerde uykudan kırılma noktasına gelene kadar sabah oluyor öyle uyuyorum. Yarın MR randevum var ben hala 'ulan kaplamayı çıkarttırmasam parlama falan yapcak ya hiçbişi anlaşılmazsa, kaplamayı çıkarttırsam ulan onunda derdi büyük dişe falanda zarar gelirse? stresindeyim lol
senko Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 30 40 sane sonra ölcen öyle düşün bi derdin kalmıyo
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 senko said: 30 40 sane sonra ölcen öyle düşün bi derdin kalmıyo
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Ben zübeyde doğumevinin karşısında kurtuluş alp diye bi psikiyatriste gitmiştim. O zamanlarda çok ağırdım tabi gece yatağa yattığımda ateş basması oluyordu. Gece aniden uyanıyordum ateş basmış şekilde, kollarıma yüzüme su döküyordum, sonra birden üşüme geliyordu yorgana sarılıp titriyordum fln. Bikaç kez acile gitmiştim. Benim de hipertansiyon korkum vardı, evde dijital cihazla ölçüyodum korkarak, tabi o korkuyla yüksek gibi çıkıyoru, acile gidip o hastane rahatlığını hissedince 12-8 , 10 - 6 fln çıkıyordu sdgf. Efor ekg kan tahlilleri vs, ah ah.. Sen şanslısın seninki kaygı bozukluğu, panik bozukluğa evrilmeden farkına varmışsın. Ben kaygı bozukluğu yaşayıp farketmedim, ilerledi, panik atak safhasında anladım. O daha zor. Kurtuluş Bey beni rahatlatmıştı ama sıfırladı diyemem. Bi yerden sonra ben baktım ki kafada bitiyor. Gerçi adam da kafada bittiğine inandırdı, o yüzden sıfırlamadı demek de doğru olmaz. İlk 1 ay xanax + günde 1 kez eslorex kullanmıştım. Sonra eslorex e devam ettim, hala da içiyorum. Ama içme sebebim panik atak fln değil artık. GÜn içi stresi gece diş sıkarak yaşıyorum çoğu zaman, onu engelliyor ilaç. Ben en son ankara'da bi terapiye gittim bu arada, ondan sonra silindi bitti herşey. Orda tüm gün eğitim gibi bi terapi vardı, sonra cd seti fln verdiler garip şeyler ama rahatlatıcı cidden. Sonra bitti gitti işte. Cd'lere baktım ama 4 GB flnmış atardım bi yere ama çok büyük.
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 aha var ya psikolog olmasaniz da psi kismini geride birakmissiniz..yaklasimlar yasananlarin da etkisiyle bayagi mesafe kat etmis..taktir ettim.
Sequo Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Kullandığın druglarıda yazda buraya daha etkili yardımcı olalım. Serotonini boşaltıp duruyorsunuz sonra anksiyete bozukluğu oluşuyor akabinde panik atak ve kesin ölecem tripleri. hastaneden hastaneye, doktordan doktora koş dur sonra...
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 SeaGle said: Kurtuluş Alp ismi hiç yabancı gelmiyor, ya annem ya yakınlarımdan biri gitmişti sanırım ya. İnternette Çetin Etik hakkında çok iyi geri dönüşler var ama internet olduğu için güvenemedim haliyle. İlk atak geçirdiğim zaman noluyor lan olmuştum 2 gün falan nefes darlığı çekmiştim en sonunda korkudan iyice şiddetlenmişti doğru acile, tahliller falan tabi doktor 'panik atak lel' dedi yolladı. Bilinçlenince bu nefes darlığını sürekli yaşıyorum dönem dönem, genellikle uğraşıcak kitap oyun film vs. olmadığında oluyor mesela nişanlımlayken hiç olmuyor :) Ama bu 1 ay önce kolumda uyuşmalar ağlama krizleri falan olduğu dönem uykumdan lan noluyo diye uyandım kalbim sıkışır gibi olmuştu baya bi yusuflattı o bir daha olmadı neyseki.
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 lan madem psiklojik oldupunu biliyorsun hatta buraya yazıyorsun niye tatava yapıyosın bas geç
Sequo Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 noyan trollüyor gibi geldi hikaye anlatım biçimi çok benziyor. druglarada cevap vermedi. bence noyan.
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Noyan değilim, u...u bırak sigara dahi kullanmıyorum.
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 hst..ne guzel ifade ediyor kendini ..ufaktan terapiye bile basladi..
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2014 Rerore said: lan madem psiklojik oldupunu biliyorsun hatta buraya yazıyorsun niye tatava yapıyosın bas geç Hacı kazın ayağı öyle olmuyo sdf. Bu hastalığı yaşadığında beyin ve mantık olarak 2'ye ayrılıyosun. Mantığın, düşündüklerinin ve hissettiklerinin doğru olmadığını biliyor, ama beyin kendi kafasına göre takılıyor. Beyni dizginleyemiyorsun.
Öne çıkan mesajlar