Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sarı kantaron ve mide ilacı


WoodsOfYpres

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
İlaçlarla kullanım sorun olur mu bilmiyorum ama kantaron kesinlikle mucizevi. Aydın'da yazlığa gittiğimiz zaman Egeli komşularımız aracılığıyla keşfetmiştik. Bence bitkisel kökenli olduğundan tıpkı bitki çayı içer gibi düşünüp rahatlıkla tüketebilirsin, geçmiş olsun :)

edit: depresan yönünü bilmiyorum ama yanık durumları için kullanmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim, kaygı bozukluğu problemim var lakin antidepresan almamakta diretiyorum, ufaktan psikosomatik semptomlar yaşamaya başladım gibi hissediyorum tek tek geziyorum doktorları şikayetlerim için. Hepsini ekarte edince psikiyatra gidicem lakin bu süreçte yradımı olur diye sarı kantaron araştırdım ve köyden doğal olarak temin ettirdim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sarı kantaron u tek başına içme bence
lavanta , melisa , kediotu , limonotu , yasemin , papatya bunlarla da falan varsa karıştırıp içebilirsin güzel oluyor , abartırsan fena çarpıyor ama

ben nexium içiyorum arada mide ilacı olarak bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar ama farklılık gösterebilir tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WoodsOfYpres said:

Teşekkür ederim, kaygı bozukluğu problemim var lakin antidepresan almamakta diretiyorum, ufaktan psikosomatik semptomlar yaşamaya başladım gibi hissediyorum tek tek geziyorum doktorları şikayetlerim için. Hepsini ekarte edince psikiyatra gidicem lakin bu süreçte yradımı olur diye sarı kantaron araştırdım ve köyden doğal olarak temin ettirdim


yahu sormasi ayip da su anda kullanmayi dusundugun ne..tek tek gez dr lari soyledikleri hicbirseyi yapma..sonra tek tek psikiatrlari gez muhtemelen onlarin da dediklerini yapma..

ne soylenmesini bekliyorsun ki..madem herhangi bir beklentin yok bosuna dolasma..onun sapi bunun copunun zaten senin isine yarayabilecek olanlari ilac haline getirilmis sana sunulmus..

bildigim kadari ile al su hapi yut iyileseceksin ilaci da yok..

aklina geleni kaynatir icersin doz fazla gelir senin bunyen sorun yaratir kotu olur..daha once de soylemistim ole baslayip da kc ini bobregini kaybeden 2 hasta ile karsilastim..yapma dememe ragmen goz gore gore yaptilar..ve az buz degil akademik kariyerli insanlardi..

neyse..gecmis olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu arada ben kantaronu depresyon açısından değilde yanık gibi ağır yaralanmalar ve özellikle baş ağrısı için kullanacağını düşünüp sorun olmaz demiştim ama o kadar ağır ilaçlarla birlikte sıkıntı olabilir. Riverwind'ın dediği gibi başka bitkilerle karıştırman iyi olur bence de bide umudunu kaybetme :)

Son olarak ilk mesajımda birlikte kullanabilirsin demiştim ancak depresyon ilaçlarını göz önünde bulundurarak kesinlikle alma diyorum hatta bence mümkünse önce tek başına sarı kantaronu dene en azından o ilaçlardan daha iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şimdi ben mi cümleleri yanlış kurdum bilmiyorum da, şu anda antidepresan kullanmıyorum.
Nöropatik ağrılarla başladı 1 ay kadar önce şu an hala ara ara oluyor ama çok rahatsız etmiyor. Kafamdan hiç bir şey kullanmıyorum direk doktordayım herhangi bir durumda bazen gereksiz durumlarda bile ki burda da kaygı bozukluğunun rolü büyük. Kafadaki ACABA? sorusu bile yetiyor doktor doktor gezmeye.

Nöropatik ağrı şikayetiyle gittiğim tanıdık doktor citoles 5mg verdi çok çok düşük doz, sorduğu ilk şey zaten stresli bir dönemmi dedi evet dedim. Antidepresan verince kendim de aşarım nolcak dedim kullanmadım.
Sonra kusma belt sırt ağrısı başladı, bazen sabah kalkınca kusma bazen yemek yedikten sonra kusma şeklinde, bu sürede 3 kere acile gittim bayram ve hafta sonlarına denk gelince, kan idrar tahlillerim temiz akciğer röntgenimde sorun yoktu.
Sol kol ve bacağımda uyuşmalar olunca kalp doktoruna gittim, ekg ve kan idrar tahlili yapıldı psikolojik olabilir kalp ile sıkıntın yok dendi, hatta zaman zaman sol göğsüm-sırtım ve çevresine giren ufak ufak ağrı sancı için de kas ağrısı kalp ile ilgili değil dediler eyvallah dedim.
Uyuşmanın son günü nöroloğa gittim reflekslerime ve kas gücü kaybı olup olmadığına baktı tüm şikayetlerimi anlattım MR istedi çok acelesi olmadığını ama yinede çektirmekte fayda olduğunu söyledi eyvallah dedim 2 hafta falan geçti uyuşma vs. kalmadı ama yinede perşembe cuma MR çektirip göstericem.
Bir iki daha kusma yaşayınca dahiliye yolunu tuttum 5-6 tüp kan ve idrar alındı hormon vs. testlerine kadar yapıldı, kusma ve iştahsızlıktan su çok içemiyordum çok susuz kalmışsın bol bol su iç 1.5 ay sonra gel tekrar kontrol edelim ama değerlerinde sorun gözükmüyor dedi istersen endoskopi çektir dedi, eyvallah dedim çektirdim helicobacteri pylori çıkmadı, çok hafif gastrit çıktı yazdığım ilaçları verdi kullanıyorum.

Bu süreçte sırt ve bel ağrılarım hatta zaman zaman ön kol ve üst bacakta ağrılarım sızılarım oluyor ve vücudumun çeşitli yerlerinde damar/kas atması yaşıyorum -hangisi atıyor bilmiyorum lol-
Yine bu süreçte 4 kere durduk yere ağlama geçirdim 3-5 defada bunaldığım ağlıcak gibi olduğum oldu, nöroloğa danıştım MR sonucuna göre psikoloğa yönlendirirm merak etme dedi, istersen bu süreçte 5-10mg citoles kullanabilirsin çok kötüysen dedi, dayanırım dedim kullanmadım.

Şu anda mide ilacı hariç hiç bir şey kullanmıyorum dediğim gibi anti depresanla kantaron içilmiceğini biliyorum ama mide ilaçlarıyla içilir mi diye sordum, bu kantaronuda tedavide kullanır gibi kullanmıcam şöyle 3-5 gün sakinleştirirse (kullanan çoğu insan memnun ve amerikada yaygın olarak kullanılıyormuş hafif depresyonda ve anksiyetede) kullanıyım sonra 1-2 doktora daha şikayetlerimi anlatayım test mest ne gerekiyorsa yapılsın; bu damar atmaları için ayak bileğinden test yapılıyormuş damar tıkanıklığı olabilir şüphesiyle- diğer ağrılarım için fizik tedaviye gözükücem.

Buralara gözükmemdeki amaç kafam rahatlasın ve aklımdaki ACABA? gitsin diye. Yoksa psikiyatr mı delimiyim ben niye gidicem diye düşünmüyorum aksine gitmeyi düşünüyorum ki kafamdaki şüpheleri giderip gideyim ki süreç daha güzel geçsin.
Ki 2 yıl içinde ölüyorum laaan diye acile gittim ikisinde de panik atak diyip yolladılar. Bu konuyu biraz kabullenince ara ara gelen nefes alamamalar dışında ciddi şikayetim olmadı.
Şimdiki şikayetlerimde son 2 aydır yaşadığım stres ve birikenlerden olabilceğinin farkındayım, ama biraz kaygı bozukluğu olunca farkında olsan bile psikosomatik değil fizyolojik olabilceği kafana takılıyor ve inan yaşam kaliteni çok düşürüyor.
Bekara karı boşamak kolay gelir diye laf var çok doğru, umarım yaşamazsınız bu tip sorunlar hayatınızda ama yaşayanlara karşı da 'psikalajikkkk yeaaa' şeklinde hafife almayın. Damar atması oluyor ayakta, araştırıyorsun ediyorsun lan diyorsun tıkanıklık mı var acaba? Kalbinin ordaki kaslar zaman zaman ağrıyor yine lan diyorsun bir şey mi var acaba.
En basiti şimdi MR bokunda 2 kaplama dişim var parlayabilir görüntü dendi, ilk düşündüğüm şey lan acaba parlayıp bir şey varsa da gözükmezse off oldu, dişçimi aradım çıkarırız mr sonrası gelirsin yapıştırırız dedi tekrar.


Sarı kantaronla ilgili açtığım konuya böyle WOT döşemek çok LEL oldu ama, başlık açmak istiyordum bu konuyla ilgili buraya yazmış oldum daha sonra başlığa CP yaparım bunu :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi abi en azindan kendini cok iyi ifade etmissin ne guzel..

kaygi bozuklugu adi ustunde ustune de somatize olmaya baslamissin ufaktan..

de nurtopu gibi psikolojik dedikleri kisim duruyor oldugu gibi..bir taraflarinda kas seyirmesi var mi diye emg cektirecegine gir bir psikolog psikiatrist bul onunla konus oncelikle ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onun disinda bize kucukken ogrettikleri sey ilac dedigimiz nanelerin psikolojik olarak tek baslarina birseyleri duzeltmedikleri..ne yazik ki saglik sistemimiz yaz gec olmadi mi bir daha yaz gec i ogutluyor..

oncelikle neyin yanlis gittigini prof yardimla bulmaya calismalisin..top yine donup dolasip sana gelecek sasirma ne yararsan sen yapacaksin..psikolojik *kiatrik gorusmeler esnasinda da rahatlaman kendi dusuncelerini toplayabilmen vs icin bu ilaclari kullanacaksin..cok stresli gunlerin esnasinda az anti depresan kullanman gayet normal 10 vatandasimdan en az 6 si kullaniyor kullandi...ama sorun ortada durmaya devam ettikce de duzelme olmuyor..yine sen cozeceksin dugumunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kaygı bozukluğu çok ufak şekilde vardı bende adım evhamlıya falan çıkmıştı zaten. Başım çatlardı mesela lel easy der majezik içerdim kahve içerdim düzelirdi kafama çok takmazdım, beynim uyuşur gibi olmuştu lol easy b vitamini alırdım geçerdi.

Bu son zamanlarda kaygı tavan yaptı, sadece sağlığımla ilgili değil ilişkim ve gelecek hakkında da saçma sapan düşüncelere takılı kaldığım oldu şu an daha iyiyim şükür.

Bunda iflas,büyük miktarda para kaybı ve ardından gelen tatsız olaylar ve şahıslar,stressiz gürültüsüz bir gün bile geçmemesi gibi yaşananların payı büyük eminimki.

Fizik tedavi vs. gitmeyi düşünmemim sebebi, kaygımdan ziyade gerçekten fizyolojik bir semptom olabilceği, bunu psikiyatr ayırt edemeyebilir çünkü aletle yada elle bir muayne olmucak, ama fizik tedavi uzmanı gerekli ölçüm ve muayne ile fizyolojik yada psikosomatik olduğunu ayırt edebilir bende kafam rahat psikiyatr yolunu tutarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teoride herhangi bi zarar vermemesi gerekiyor. mide ülseri gibi durumlarda da yağının içilmesini tavsiye ediyorlar. fakat kullandığın ilaçların etkileri önemli. mesela yağını açık yara üzerine sürdüğünde kurutucu etkisi var. midendeki sorun benzer sebepten kaynaklanıyorsa düzeltmek için içtiğin ilaçların etkisini pasifize edecektir. en sağlamı doktoruna danışman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acil olarak yapman gereken kendine bir yasam odasi yaratmak..yani elindeki imkanlari zorlamadan .bir hobi edinip canin cektiginde kendine ait bir alanda kimsenin rahatsiz etmeyecegi bicimde rahatlayacagin ve desarj olacagin bir kacis yeri..oncelikle kisa donemde stresi dusurelim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

sekerim fizik tedavinin amaci opr sonra yada romatizmal hastaliklarda nekahati kisaltmak cabuk ayaga kalkmani saglamak olasi deformiteleri onlemek..yaptiklari ve bildikleri bir halt yok inan


En azından ağrılarımın fizyolojik mi olduğunu öğrenmek istiyorum açıkcası.
Kalp damara da atmalar ve muayne için gitmeyi düşünüyorum.
Ha ağrılar fizyolojik çıkarsa ki umarım çıkmaz yada basitbir nedenden dolayıdır, psikiyatr a gitmicek miyim? Tabiki gidicem psikosomatik ağrılarım olmasa bile kaygı bozukluğum var.
Ve evet ilaçların tek başına tedavi olmadığını biliyorum. İş bende bitiyor bunu da çok iyi biliyorum ve 2 doktorun antidepresan tavsiyesini bu yüzden geri çevirdim şu ana kadar.
Bu süreç başlamadan önce spor yapıyordum kusmalarla birlikte iştahsızlık ve sonrasında kilo kaybı + halsizlik başlayınca bıraktım iyi geliyordu. Onun dışında akvaryum kurmayı düşünüyorum maddi durum biraz izin verdiğinde şu anda doktorlara testlere gidiyor az kalan param.
En kötü huyum internette çok fazla araştırıyorum çok fazla olumsuzluk olarak geri dönüyor bu bana kafamdaki şu salak 'ACABA' kaygısı yüzünden.

Bir tanıdığım yaşıyordu benim yaşadığım tarzda sorunlar ve kaygılar sağlığı ile ilgili, araştırıp durma,psikiyatra git ufak dozda antidepresanla ben atlattım dedi.


Kişisele de açtım konuyu, anti depresan araması yapınca sitede kullanan/kullanmış olan üyelerin olduğunu gördüm. Deneyimlerini, tedavi süreçlerini duymak isterim onların.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:



İyi bir psikolog bulmak iyi bir psikiyatrdan daha zor.
İyi bir psikolog bulursam psikiyatr sonrası düşünüyorum o şekilde desteklemeyi. Yanlış psikologun yanlış ilaç tedavisi kadar tehlikeli olucağını düşünüyorum çünkü.

Örneğin Irratbl bağırsak sendromuna benzer bağırsak sorunları yaşıyorum, bunun tedavisinda SSRI ilaçların çok başarılı olduğunu okudum ve duydum. Eğer ağrılarım ve bu gibi rahatsızlıklarım psikosomatik ise sadece psikologla şu anki ruh halimle kolay düzelmez, ilaç meraklısı kesinlikle değilim ama psomatik semptomlarıma iyi gelicekse neden kullanmayayım, tabi bununla beraber psikiaytr yada psikologdan ki klinik psikolog bulmak ve üstüne iyi bir klinik psikolog bulmak gerek, destek almak çok daha iyi olur diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...