Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psu tavsiyesi ve ssd hakkında bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bendeki eski hdd dün yandığı için, hızlı olur diye yeni bir hdd almak yerine ssd almaya karar verdim. 60 gb kingston v300 aldım ama benim anakartım sata 2 desteklediği için tam performans alamıyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla 220 mb yazma ve okuma hızına erişebildiğini gördüm ama gelip test yaptığımda 190 mb maksimum okuma hızı 160 mb da ortalama okuma hızına erişebildiğini gördüm. Sata 2 kablosuyla bağladım. Hızını daha da arttırabilmek için yapabileceğim bir şey var mı?

İkinci sorum ise hdd benim dandik psu yüzünden yanmış, kablolarında temassızlık olduğu için.. ssd'de de bazen temassızlık yapıyor ve bilgisayar donuyor, restart atmadan çözülmüyor. Şu anki psu'm 400 watt en ucuza en kaliteli 400 watt psu ne alabilirim?
Mesaj tarihi:
Eğer bu yazdıklarımı anlattığın bilgisayardan okuyorsan, makinayı hemen kapat!

Acilen PSU'yu değiştirmelisin. Temassızlık vs diğer donanımlarını da etkileyebilir.

SSD performansı konusunda, ben de sata II ile kullanıyorum. Yazma ve okuma hızları test edilen cihazlardan farklı olduğu için (cpu, ram vs) söylenen değerlerden daha az çıkabilir diye düşünüyorum. Zaten söylediği değere ulaşsa da, şu anki kullandığın haliyle farkı anlamayabilirsin.
Mesaj tarihi:
Piyasada sata 3 775 socket anakart da yok nereden baksam ram ve ssd dışında parça kalmıyor upgrade'e gerek kalmayan. psu olarak ne alabilirim ve nereden en ucuza alabilirim?
Mesaj tarihi:
yav ben ssd istemiyorum ki... psu önerisi olan var mı diyorum. en ucuz psu fiyatları yazmasını ben de biliyorum ama gidip de ucuz diye dandik bir şey alıp sonrasında voltaj düşmeleri vs'den sistemi bozmak istemiyorum. tavsiyede mi alamayacağız yani her tavsiye isteyene bu linki mi yapıştırıyoruz?
Mesaj tarihi:
Kizma yau hemen :)

Corsair psu var bende, 80+ mi ne gibi bisi vardi(tam olarak neydi hatirlamiyorum bu 80 zimbirtisi). Memnunum ama, tavsiye ederim, fiyatlari da uygundu
  • Yeni Oluştur...