Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksimde Barcade açmak

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Ben bar açiim fikrini tam şu başlığı açmadan önce belirledim o yüzden harbiden fikrim yok , yarın öbür gün falan açma gibi niyetimde yok o yüzden sıkıntı olmaz.

Tatara özelden yazmışım mal gibi , o mafyaydı falan kısımlarıyla dayım ilgilenir büyük ihtimalle , o daha önce barda işletti tekelde işletti böyle pala bıyıklı ülkücü göbekli tokalaşırken kafa atan tarzda tiplerden adsfadsf , aram iyi değil o kadar gerçi ama aramızı yapıcaz artık.

Tuborg falan olaylarından efes olaylarından harbiden hiç haberim yok , en son bi tekelde kola işiyle ilgim olmuştu orada işte bilmem kaç koli kola + 2 buzdolabı vermişlerdi ki o kadar efes ile buzdolabı verseler kesmez ama he 100k falan veren olursa tuborg dışında su bile satmam o ayrı adsfasdf.

Ortak var zaten şimdiden ama ekonomik tamamen ortakta anlamıyor bu işlerden , hatta avukat tanıdık falanda var o da o kısmıyla ilgileniyor , üstüne bir dizayn bir de gaming ekspert lazım , ikisi bir araya gelecek ve 'ulan ps4 koysak kürt dolar , kinect koysak biraz daha kız çeker , şurayı mavi yapalım üstüne mario logosu çakalım' falan tarzı şeyleri konuşacaklar ayarlıcaklar. Bir hipster bir geek falan böyle :D

2 investor - 1 kabadayı - 1 hipster -1 geek şeklinde lazım , 2 investor direk sahipleriyiz zaten , dayıma ekonomik napıcaz bilmiyorum ama hipsterle geek yapılana kadar böyle iç mimar tarzı bir durumdan dolayı ücret alıp dükkan açılınca onlarla da iş biter.

Konuya hakim olmadığım apaçık ortada zaten kesinlikle itiraz etmiyorum , öğrenmeye çalışıyorum, o yüzden konuyu açtım zaten bilmediğim şeyleri söyleyinde öğreniim ona göre davraniim diye :D Mithat şunu şunu yanlış biliyon böyle böyle olacak diin öğreniim bende istiyorum .

Mesela bir arkadaşımda şey dedi o aklıma takıldı , tipler gelirler otururlar yerler içerler oynarlar , sonra ödeme yapmazlarsa napıcan dedi , harbiden normal dükkanlar öyle şeyler için napıyor lan? Ödemesem adamda benim kimliğim yok bişi yok hadi len der basar giderim ya yakalayıp dövecek ya eyv diyecek polise söyleyecek ki polis bi s**im yapmaz , napıyolar bu duruma karşı?
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Mesela bir arkadaşımda şey dedi o aklıma takıldı , tipler gelirler otururlar yerler içerler oynarlar , sonra ödeme yapmazlarsa napıcan dedi , harbiden normal dükkanlar öyle şeyler için napıyor lan? Ödemesem adamda benim kimliğim yok bişi yok hadi len der basar giderim ya yakalayıp dövecek ya eyv diyecek polise söyleyecek ki polis bi s**im yapmaz , napıyolar bu duruma karşı?

her zaman yüzde 10 gibi bir pay bırak ona, boşuna çoğu barda parayı alıp birayı vermiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Dayın kaç yaşında? 50 falandır heralde, ondan geçmiştir ailesi falan da vardır, yani çok güvenme gençliğindeki ataklığı gücü ve cesareti kalmamıştır, ama akıl hocalığı yapsın sana adam bulsun tabii.

Yok ya bekar , serseri gibi takılıyo dafadsf 50 yok 40larında falan ama hala mal mal işlerde çalışıyor :D ailede olacak gibi değil zaten. Bar kısmını yapalı daha 3-5 sene olmamıştır zaten. Tekelde hemen ondan sonra falandı , yani bunlar hep 40larında yaptığı şeyler zaten çok geçmedi üstünden.

Sıkıntısı , aile falan iplemeden canı sıkılınca basıp başka şehire gidiyor adam , yabancıya güvensem daha güvenilir olabilirmiş gibi geliyor o derece :D
Sosyal ağlarda paylaş

Alcamda adam ödemeyi alkol olarak alabilir asdfad adamın oturup kalkmadan olduğu yerde 32 efes içtiğini gördüm bi keresinde. Ulan o kadar su içsen ölürsün zaten adsfasd onun karaciğer kül tablasına dönmüştür.

Bakıyoruz , bar işletmişliği var , tekel işletmişliği var , dövmesi var , pala bıyığı var , tokalaşırken kafa atan ülkücü tiplerden. Tamam aliim ben bunu işe CV güzel ahahahah.
Sosyal ağlarda paylaş

Moda tarafları daha uygun gibi geliyor siz ne düşünüyosunuz.

Dayımla konuştum bugün , adam sen 5 masalı meyhane aç merkezi bir yer olsun kücük olsun 15 m2 falan , rakı ve meze dışında hiç bişi olmasın , rakıda sadece yeni rakı olsun , o 5 masayı her gece doldururuz dedi. Evet Taksimde barcade açmayı düşünüyorum fikrine counter-arguman olarak merkezi 15m2 bir meyhane teklifi ile geldi adsfadsf :D

Şaka bir yana o da işin işletmeciliği kısmına yardımcı olacak.

Tuborg-efes falan bundan sonra sadece bizim içkiden sat sana yüklü para verelim yapmıyorlarmış bi yasayla yasaklanmış isteyen istediğini satar sadece benimkinden sat yapamıyorlarmış ( bir mekan sadece bir bira markası satıyosa işkilleniyolarmış kontrol ediyolarmış para yedirmiş mi falan yani tehlikeliymiş) tuborg efes falan sadece işte benim ürünüm listede üstte olsun benim ürünümün resmi olsun buzdolabı veriim benimkinden olsun yok sticker poster vs vs yani öyle sadece benden sat yapamadığından reklama ağırlık tekliflerle geliyormuş o da öyle 100k falan olmuyormuş max 2-3 kira ödüyormuş o kadar.

Çok acaip sayıda farklı oyunla doldurmamayı planlıyorum daha kafe havası katıcam sadece bir iki o küçük arcade mario falan vs , 1 wii , 1 kinect o kadar belki monopoly jenga vs olabilir. Zamanla daha çok arttırabilirim. Mjolnir bi de alabilirsem süper olur. İçecek olarak sabit , ben kokteyl falan öğrenip listeye eklerim , Alkol listesi ayrı olur kokteyl listesi ayrı olur , ama %90 alkol listesinden sipariş verir millet , bol bol bira falan içilir onun dışında viski vodka vs olur , kolay kolay kimsenin old fashioned söyleyeceği bir ülkede değiliz :D Konseptte ona uygun değil ama atıyorum health potion ve mana potion diye 2 tane atarsam illa bi kısım gelir dener öyle bir olaydan faydalanmayı dusunuyorum.

Eğer 1-2 sene tutarsa ve sakin olursa çok cozutmazsa internet sitesinde hesap açma falan yapıcam , millet girip hesap açsın o hesaplara aldığı şeyleri ekledikçe puan kazanır o puanları harcar oyun oynarken ödüller falan alır kokteyl içecek falan böyle bir level up efekti yaratırız. Bu tabii daha çok ilerleyen planlar.

Bi de en temel şeyi söylemeyi unuttum , bara artık öyle çok mafya haraç falan dadanmıyormuş , çok çok en fazla birine ters gidersen mekanda onun tanıdığı varsa falan uğruyomuş yoksa öyle her yere gelmiyolarmış artık. Dayım 3.5-4 sene işlettiğinde bir kişi bile haraç istemeye gelmemiş mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı fikri iyi, çünkü ucuzcu öğrenci değil daha paralı kesim gelir mekanına, kuru kuru oturmaz yer içerler. Ama sadece yeni rakı olsun demek saçma, sadece tekirdağ sat dese anlarım da, yeni ııh.

edit: lan olm bırak oyun moyun w2 ps falan hala, yürümez içkiyle oyun falan, git evinde oyna işine karıştırma.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı fikri iyi güzel hoşta harbiden benlik değil.

Diyorum ya işimi severek yapacağım iş arıyorum , oyunlu moyunlu kafamı dinleyebileceğim bir yere olacak. Müşteri olduğunda çalış falan çok yoğun olursa yardır anlıyorum ama dükkanın hiç bi saniye bile boş olmama ihtimali yok illa bi ara kimsenin olmadığı an olacaktır o zamanda benim keyfim başlar çok tatlı olur.

Eşim modada açalım öyle bir yer hem dükkanı satın alırız hem yakınında ev alırız onların bi kısmını öderiz bi kısmınıda kredi mredi hallederiz , bütün borçlar bitince istersek işliyorsa devam ettiririz olmadı en kötü dükkanı kiraya verebiliriz dedi . Şimdi kiralasak denesek olmasa bütün para çöpte ama satın alıp işletip beceremezsek en azından kiraya verir borcunu öyle kaparız. Mantıklı geldi kulağa.

Şimdilik kesin olan 3-5 şey var , 2-3 bi oyun atılacak , biraz oyun temalı ama eşiminde katkısıyla şirin bir dekor olacak. Hedef hatunların oyun oynayabileceği bu sayede erkekleri yanlarında getireceği erkeklerde oyun oyundur giderim diyeceği yer olacak. Bunun tam karşılığı uzun süre wii oldu :D wii denilen alet sırf hatunlarda oyun oynasın diye çıktı sanırım. Kinect falanda gideri var olabilir. Aklıma gelen onun dışında gitar hero ve rockband tarzı şeyler var , bunların hepsi daha düzgün elit kesime hitap ediyor. ps4 fifa pes falan değil en azından.

Bunun dışında healt potion mana potion gırgırı olacak kesin
Bi de yiyecek çok olmayacak şimdilik başlarken sırf sosis/patates olacak , belki yeteneğim yeterse new york fries gibi poutine yaparım o patatesi .
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Sende bir sıkıntı var o zaman şuan türkiyede içkiyle oyunun aynı anda olduğu zibilyon yer var.

Benimki gibi ağırlık olan az sayıda var ama öyle az buz sıkıştıran çok var.

Sırf thegame yeterli örnek zaten adamların komple konsept bu.

o anlamda oyunu kastetmiyorlar zaten Bilgisayar oyunları Atari...
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadığım sektör olduğunu daha öncede belirttim , o yüzden dayım zaten bizimle giriyor işe , adam 3 kuruş koymadan işletmeciliği alıyor gibi bişi , he öyle çok ahım şahım para vermem ama bildiğin para kazanacak durduk yere , tek yapacağı işi öğretmek bize. Herif hem bar hem tekel işletti zamanında.

Sıkıntı yok o konuda yani her türü bar bilgisi var adamın ama sıradan bar bilgisi var böyle bir gaming bar olayına adamın yaklaşımı '5 masalı meyhane aç çok daha güzel olur' oldu ama olsun en azından alkoldu ruhsattı vs ayarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...