Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UEFA Avrupa Ligi | Partizan - Beşiktaş | 23 Ekim Perşembe - 22.05

Llama

Öne çıkan mesajlar

yani kısıtlı yerli havuzu var katılıyorum, ama kimse alt yapıdan oyuncu cıkartmaya uğraşmıyor, sonra 70m'luk ülkeden futbolcu cıkmıyor diye aglıyor. E sen dene cıkartmayı bi önce.

Ben de yabancı sınırı kalksın taraftarıyım, ama sanki TR futbolunun tek sorunu buymus, yabancı sınırsız olunca takımlarımız her sene CL yarı final, EL final yapıcakmıs gibi yersiz bir algı olusuyor.

Yönetim mantalitesi değişmeden 11 yabancı bile bi boka yaramaz
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

yani kısıtlı yerli havuzu var katılıyorum, ama kimse alt yapıdan oyuncu cıkartmaya uğraşmıyor, sonra 70m'luk ülkeden futbolcu cıkmıyor diye aglıyor. E sen dene cıkartmayı bi önce.

Ben de yabancı sınırı kalksın taraftarıyım, ama sanki TR futbolunun tek sorunu buymus, yabancı sınırsız olunca takımlarımız her sene CL yarı final, EL final yapıcakmıs gibi yersiz bir algı olusuyor.

Yönetim mantalitesi değişmeden 11 yabancı bile bi boka yaramaz

Haksızsız abi ve sana laflar hazırladım.

Birincisi yerli havuzunun kısıtllılığından dolayı yerli adamlara saçma sapan paralar ödüyoruz. Biz Sosa'yı kiralık bedeli ile birlikte 3m euro gibi bi fiyata aldık. Ki Türkiye liginde verilen paralara çılgın yabancılar getirebilirsin. Hadi çılgın yabancıyı geçtim, araştırırsın, durur kenarda adam, bak misal bizdeki atiba. Bosman'la geldi mis gibi katkı sağlıyor. Ama cesaret isterdi, bjk dışında bi büyük kulüp çok fazla bu riske girmezdi, biz bir iki sezon bişey beklemiyoruz ok dedik o sayede oynadı. Misal bu sağ bekti sanırım bi nijeryalı bebe aldık, onu da yazdırırdık kadroya kiralık vermek yerine olur mu olur 17 yaşında da şans bulup oynayabilirdi belki.

İkincisi, Türk futbolu açısından bakarsak da yine gelip yerli futbolcuların aldığı paraya tosluyoruz. Gitmiyor abi adamlar, bu paraları burada alırken yurt dışına çıkmıyor. Niye çıksın zaten, maçtan sonra disko, otelde kumar var lanet ülkede. Premier lig'e gitsen götünden kan alırlar antrenmanlarda. Bak Arda'ya, bizde götü göbeği salmıştı, adam gitti dünyanın en iyi 20-30 futbolcusu arasında şimdi. Bizim futbolcuların hem fiziksel, hem de mentalite açısından gelişmesinin tek yolu da yurt dışına gidip orada biraz burunları sürte sürte öğrenmeleri. Yoksa slovakya'dan, çek cumhuriyeti'nden zibil gibi adam top liglerde oynuyor, bizden katbekat iyi futbolcuları olduğu için mi? Hadi bu jenerasyonu geçtim önceki jenerasyonlarda da mı öyleydi? Hayır, sadece bizim futbolcular bu paralar Türkiye liginde kendilerine ödenirken yurt dışına gitmiyorlar, ve yerlerinde sayıyorlar hatta geri gidiyorlar.

Kısacası yabancı sınırının kalkması 5 sene içinde ülke futbolundaki birçok sorunu ciddi biçimde çözer.

Edit: Ha bu arada sen de yabancı sınırı sorun demişsin tabi de bence en büyük ve önemli sorun şu aşamada bu. Yani bizdeki kabız yöneticilerle herhangi bir düzelme beklemek mantıksız. Kural değişikliğiyle futbolu güzel bir yöne evriltebilecek tek şey yabancı sınırının kalkması şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bazen düşünüyorum acaba başka bişey mi yazdım diye tekrar okuyorum yazdıklarımı :D

-Ben yabancı sınırına karşıyım
-Sınırsız olsun kurala bağlasınlar,ingiltere,italyayı örnek alsınlar beni ilgilendirmez,zaten ne yaparlarsa yapsınlar sundan kötü bişey yapamazlar.
-Türk futbolu bok çukurunda mı ? Evet. Yabancıyı serbest bırakmak bunu kurtarır mı ? Hayır. Demeye calıştığım bu.

-Beşiktaş neden iyi ? Çünkü iyi zeminlerde iyi top oynuyor, kötü zeminde pas bile yapamıyor, sen kaliteli adam getir yabancı sınırsız olsun, bu anadoludaki zeminler ile yarısı zaten telef olur sahada.

-Taraftarı ayrı olay, 2. maçında adamı ıslıklar, ne gördün hemen de hesabını kestin adamın 140-150dk da.
-Yöneticisi taraftara hoş görünmek için sürekli ortamı geren açıklama yapar, Kaos ile beslenen düzen kurup ona göre oynarlar.
-Alt yapılar haşat durumda, hocalar iplemiyor, az biraz para alayım takılayım derdindeler, yıllardır alt yapılardan cıkan adam sayısı 3 5 falan.

- E-bilet'e değinmeme gerek var mı ? Ya da spor-siyaset ilişkisine ?

E bu denklemin bu kadar bilinmeyeni varken sadece yabancıyı sınırsız bırakarak türk futbolunun düzelceğine inanıyorsanız iyi uyukular diyeyim ne diyeyim yani.

Evet yabancı sınırı coğu şeye engel, fakat bu kadar kalitesiz bir lig oynanmasının sebebi bu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...