Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ödev yapabilmek için odasına bir lamba isteyen kız

swod

Öne çıkan mesajlar

MasterHapLo said:

nasil ulastiracaz parayi ben kendi capımda yardim etmek isterim.

ben de eksiden onu takip ediyorum ama henuz bir sey yok. bursa belediyesi ve de valiligine mail attim ben oncelikle. kamuya acik bir hesap numarasi istedim. bakalim...
Sosyal ağlarda paylaş

swod said:

su yorum da bunun ozeti olsun.

"kimi yokluk içinde hayata 4 elle sarılmaya çalışır, kimi de varlık içinde olsa bile motivasyonum yok diyerek intihar eder."

yokluk içinde hayata sarılanı neden intihar eden biri üzerinden olumluyoruz ve bu beğenilecek bir görüş müdür? sana ne yahu isteyen yaşamayı seçer bunun için savaş verir, isteyen ölmeyi seçer, kimseye dert olmadan çeker gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

swod said:

"kimi yokluk içinde hayata 4 elle sarılmaya çalışır, kimi de varlık içinde olsa bile motivasyonum yok diyerek intihar eder."

yokluk içinde hayata sarılanı neden intihar eden biri üzerinden olumluyoruz ve bu beğenilecek bir görüş müdür? sana ne yahu isteyen yaşamayı seçer bunun için savaş verir, isteyen ölmeyi seçer, kimseye dert olmadan çeker gider.

bilemiyorum altan...
Sosyal ağlarda paylaş

swod said:

önceklikle karşılaştırmaya çalıştığın tamamen farklı iki şeyin ta dibine tüküreyim.

ulan tek ortak noktaları doğmak. başından sonuna kadar iki ayrı hayat yaşamış iki ayrı insan onlar. adam yokluk içinde doğmamış, yokluk nedir görmemiş, bilmiyor belki. o yüzden başka dertleri var. diğerinin de elektriği yok, aç çoğu zaman, ders çalışmak istiyor ailesi gibi olmamak için. ha onun da hiç bir zaman o adamın sahip olduğu dertleri olmayacak.

senin dediğin şey gibi oluyor; fakirin halinden anlamaya çalışanlar rixos'ta iftar yapıyorlar ya hah aynı. benzer saçma empatiyi yapıyorsun. aslında o kadar uç örneğe bile gerek yok zira gerçekten anlayamazlar, çünkü fakir akşam yemek yiyebilecek mi diye düşünür, diğerleri topun patlamasını beklerler. zeytin de yesen bilirsin boğazından bir şeylerin geçeceğini.

işin aslı kendi yaşamadığın acıyı derdi bilemezsin. dünya üzerinde öyle bir empati yok. o yüzden elmayla armutu toplama e mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...