Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasadaki inanılmaz ses ve (sanırım) ısı problemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selamlar,

Mayıs ayında bi sistem dizdim neyse işte herşeyimi karşılıyor çok şükür ama oyunu felan açar açmaz fan bi yardırıyor(kendi fan kontrol programı mevcut, gerektiğinde hdd ve cpuyu açıp gpu'yu kapıyor vs) resmen thy tarifeli gibi.

[list]
[*] PSU da kasanın alt kısmında, kasanın arkasını boşluğa verdim ama sanırım çok yararı olmuyor. Bunun için de öneriniz var mı?
[*] Sanırım fan standart.(pic related-şimdi tozlanmış, haftada bir temizliyorum yoksa-) Hangisini diyosanız ondan alıcam. Sesi azaltıp verimi artırmam lazım. Bu arada şimdi farkettim.Egsoz fanım yok sayı8lır :S İşlemcinin solundaki. Çok az üflüyor dışarı. Kesin etki eder dimi o?
[/list]

Fotolar

Ek olarak, su soğutmalı CPU sistemine geçmeye niyetim var. Ne önerirsiniz DIY yapabilceğim?

Mesaj tarihi:
Donanimi yazmamissin.

Isi problemi olup olmadigini da hwmonitor ac , idle da screenshot al. Bir de acikken 15-20dk load sonrasinda ss al. O zaman anlasilir.

Boyle kimse cevap veremez ezbere.
Mesaj tarihi:
Resimdeki Anakart modelinden AMD işlemci kullandığın anlaşılıyor.
AMD'in stokfanları soğutma açısından yeterli olsa da ne yazık ki küçük fan kullandıklarından ses konusunda çok sıkıntı çıkarıyorlar.

Fanı haftada bir temizlemene gerek yok ayrıca temizlerken nasıl temizlediğinden önemli. Fanları elinle çevirme , üzerine bastırma, elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi aletlerle fanı temizleme ( en azından sökmeden ). Bunlar fanlara zarar veren şeyler.

Bir fanın dönüyor olması işini yaptığı anlamına gelmiyor.

Kasanın kapağı açıkken sesin hangi fandan geldiğini az çok anlarsın. İşlemciden geliyorsa değiştirmen de fayda var. Sıfır kasa toplarken bile AMD alanlara direk fanda alın diyoruz zaten.

Ön paneldeki fanın resmini çekmişsin. Sorun o fanda mı değil mi tam anlayamadım. Arkadaki egsoz fanın hava akımının zayıf olduğu zaten boyutundan da anlaşılıyor. Onu değiştirip 14" lik bir fan takarsan daha faydalı olacaktır.

Kasanın şeklini göremediğimizden su soğutmalı bir sistem için kasanın yapısı uygun mu bilemiyorum.

Kharon'un da dediği gibi daha detaylı bilgiler verirsen iyi olur.
Mesaj tarihi:

Selamlar,

Temizleme konusunda komple sök tak yapıp o şekilde temizlik gerçekleştiriyorum. Öyle amatör bir temizleme işlemi yok yani =)

İşlemci de amd fx 8350, (ekran kartı logda var zaten)ve Anakart Asus M5A7BL modeli ve evet fan stok. Yukarıda da yazdığım gibi CPU fanı şuan yardıran.
Onu değişteireyim madem düzgün bişey ile.

Egsoz fanına da el atayım. Önerdiğiniz 14" ne var?

Bunun yanında kasa içini detaylıca şöyle koyayım madem sıvı soğutma için:

PSU'nun altta olması ile ilgili bişey denmemiş ama? Var mıdır ona yaapabilceğimiz bişey?

Mesaj tarihi:
sıvı soğutmaya gerek yok cooler master hyper 212 veya eşdeğeri bir soğutucu iş görür. 100 tl altı arıyorsan cooler master t4 alabilirsin.

benim psu fan aşağı bakacak şekilde takılıyken oyuna girince aşırı gürültü yapıyordu. kasada altta hava delikleri var ama nedense yeterince hava çekemediği için fan deli gibi dönüyordu. yukarı çevirince ses kesildi. psudan gürültü geliyorsa deneyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Tekrar teşekkürler hepinize.
Dediklerinizi temin edecem.

Kasa da CM Elite 431. Sevdiğim bi kasa. Yer felan bol.

Kasayı ters çevirme olayını deneyecem. Zira PSU yer değişemiyor şu setupta.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Mesaj tarihi:
yok yav kasayı çevirmeyeceksin psuyu olduğu yerde ters çevireceksin :)

o da eğer psu ses yapıyorsa. yoksa doğrusu aşağı bakması, ama kasanın altındaki hava delikleri yetersizse hava çekemeyebiliyor.
Mesaj tarihi:
lel

Kasanın altında durduğunda toz filtresi vs de olduğundan ses yapıyor evet. Kasa içindeki sirkülasyona etkisi olur tabii bunun. Sıcak hava üfleyecek bide.
Bilemedim şimdi.
Mesaj tarihi:
psu larin kasanin icine veya altina bakan tarafi intake, disari bakan arka kisim exhaust. Kasaya cambazlik yaptirarak verim elde edilmez. PSU larin alta konmasinin bir sebebi var, icerideki airflowdan ayri bir kapali devre olarak calisirlar onlar.
  • Yeni Oluştur...