Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragonlance & Raistlin / Aklıma takılan sorular

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Açmadan önce bayağıdır araştırdım gerek pati de gerek nette ama tatmin edici bir cevap bulamadım. O yüzden aklımdaki soruları paylaşma gereği hissettim. Ne de olsa akıl akıldan üstündür, benim bulamadığım cevapları belki siz biliyorsunuzdur.
Sorular genelde Raistlin hakkında, şöyle başlayalım
Chronicles ta Raistlin Astinus'un yanındayken, Astinus dünyanın son gününden bahsediyor, Gilean son sayfayı yazacak kitabı kapayacak dünya tamamlanacak diyor. Sonra aman ben ne dedim diye dehşete düşüyor. Raistlin orada tamam anahtarı buldum diyor ve bir şekilde ölümden yırtıyor. Sonra raistlin i Neraka'da Takhisis'in hizmetinde görüyoruz. En sonunda Palanthas'a gidip kendini Geçmişin ve Şimdinin Efendisi olarak tanıtıyor. Raistli'nin buldum dediği anahtar neydi, Neraka'da gerçekten Takhisis için mi çalışıyordu ve asıl önemli olan Fistandantilus, Raistlin Palanthasa gittiğinde aslında Raistlin'i ele mi geçirmişti. Eğer öyleyse Raistlin İkizler Üçlemesinde geçmişe gidip Fistandantilusu öldürüyor değil mi yani o zaman bu mümkün olmazdı diye düşünüyorum.
Aklınızdaki şeyleri paylaşırsanız sevinirim dostlar, herkese teşekkürler[signature][hline]
With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Sosyal ağlarda paylaş

Raist fistandantilusu öldürmüyor bi şekilde ikisi birleşip tek bir varlık oluyorlar. Karışık bişi aslında ben de yuzde yuz emin değilim.

Hehe ama hepsi raist'in fistandantilusun kitabını bulmasıyla başlıyor =)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Raistlin asla başkası için çalışmaz:)..Ama nerakada takhisis için çalışıyordu.Ve siyah cübbelerin arasındaydı.
Buldum dediği anahtar buyuk ihtimalle içindeki fistandantilus.
O oldurme olayını bende çok düşündüm.Ama olay şöyle sanırım.Zaman başka bir zamanın üzerine yazılıyor,olaylar gene benzer oluyor ama bu farklı yazılmanın getirdiği sonuçlar biraz değişik olabiliyor.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

_Dalamar_, 02 Ocak 2005 21:44 tarihinde demiş ki:
Piramitler çok güzel börek açıyormuş diye duymuştum

Sosyal ağlarda paylaş

Neraka'da gerçekten Takhisis için mi çalışıyordu?

Raistlin için iyi yada kötü yoktu sadece ben vardı,yani kimse için çalışmadı, bir zamanlar Laurana'nın neden Tanis'in liderligini izledigi sorusuna cevap verdigi gibi simdilik yolumuz aynı tarafa gidiyor o kadar,zaten oyle olmasaydı Tahkise ihanet edip onun geri dönüş yolunu tıkamazdı sadece Kara cübbeyle sınırlarını arttırdı.tabi bütün bunlar benim anlayışım :)[signature][hline] *Dünya bir gündür,o gün bugündür.*
Sosyal ağlarda paylaş

azure mantık doğru

raistlin kimse için çalışmadı sadece "yolları aynı tarafa gitti" ki bu takhisis için de aynı, öyle olmasa daha sonra takhisisi öldürmeye de gitmezdi...[signature][hline]abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer öyleyse Raistlin İkizler Üçlemesinde geçmişe gidip Fistandantilusu öldürüyor değil mi?

Fistandilusun çıraklarına yaptıgını yapıyor yani hayat enerjisini alıyor(yani Fistan nalları dikiyor :) ) ve bir anlamda o oluyor,onun tüm güçlerine kavusuyor.[signature][hline] *Dünya bir gündür,o gün bugündür.*
Sosyal ağlarda paylaş

aslında öldürmek te denemez pek, çünkü sonradan onun yaşadıklarını da kendi insiyatifini kullanacak şekilde yaşıyor

bu bir teori

bir diğeri ise sonradan fistanın yaşadıklarını neden yaşadığına açıklık getiriyor bence

onun sebebi de raistlin in takhisis i öldürmek istemesi ve fistanın bunu denediğini bildiği için onun yolunu izleyerek abyss e ulaşmaya çalışması diebilirim

aslında karışık bir durum var

bir yanda fistanın yaşadıklarını tekrar yaşadığı için takhisis i öldürmeyi denemesi olabilir,
diğer tarafta da takhisisi öldürmek için kendi isteğiyle fistanın yolunu izlemiş olabilir

bir diğer ihitmal de benim en son 2 sene önce kitaplar hakkında hiç bir şey hatırlamadan atıp tutyor olmam...[signature][hline]abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

iblis dışkısı kılıklı bencil mızmız kıl yumağı hastalıklı zavalıcık
raist i hiç sevmiyoruz değil mi şovalyeler ?

"evetttt"[signature][hline]
deli haci demiş ki
Gidemediler. Almanlar onları saatte 10.000km yapan dikine kalkan, yatay düzlemde parande atabilen avcı bombardıman keşif uçaklarından açılan lazer ateşiyle yolda düşürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 08 Ocak 2005 01:43 tarihinde demiş ki:

"evetttt"

Raistlin'inde;düstur ve kuraları göre yaşadıklarını söyleyip onurum yaşamımdır lafını kalplerine değil dillerine dolayan o teneke adamları sevmediği düşünülürse duygular karşılıklı :)[signature][hline] *Dünya bir gündür,o gün bugündür.*
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın şimdi bi toplayalım (ama yanlış olabilir) raist fistan'ın eski öğrencilerinden öğrencilik döneminden itibaren özel güçleri belirgin zaten ve fistan buna çok kötü davranır. Raist gelecekte -aslında olması gereken zamanda- gücüne eriştiğinde dönüp fistanı tarhiten silerek hem öcünü almış hemde ansalon kıtasında üzerinde yürümüş en büyük büyücü olmak için (aslında yasak olan) bir yolculuk yaparak tarihte geri döner... Ancak raist geçmişte zaman geçirdikçe hayatının astinusun kitabındaki fistan la aynı ilerlediğini farkeder-kumdaki ayak izleri kendi celladı vb gibi kabuslar görür- amacı ise bu tarihin, yani yaşam enerjisini aldığı fistanın sonunu değiştirmek ve ölmesi yazılı olan yere tanrı olmasını yazmaktır.[signature][hline]Thrash 'Till Revolution
Sosyal ağlarda paylaş

raistlin büyücülük testi sırasında ölümden fistandantilusun ruhunun yardımıyla kurtuluyor ve bir anlaşma yapıyorlar.ona altın derisi rengi kazandıran bu anlaşmadır büyücüler değil. fistandantilus raistlin ne zaman isterse yardıma gelecek,ama karşılığında zamanı gelince fistandantilus raistlinin vücudunu tamamen ele geçirecektir. raistlin silvanistan ormanında rüyadan onun yardımıyla kurtuluyor.fistandantilus gibi davranıp palanthasa giriyor.aslında bug abuse yapıyo raistlin bu durumda.abuse ede ede kulede öyle bi çalışıyo ki fistandantilusun bütün büyülerini ezberliyo anti büyülerini de.
fistandantilus tamamen vücudunu ele geçirmeden önce geçmişe gidip o onun vücudunu ele geçiriyo. ama o anda anlıyo ki kaderleri de bağlanıyor. ve astinus da fistan diye çağırıyo onu. kafası karışıyo falan. ama daha sonra anlıyo ki bi şekilde tarihi değiştirebilir.tabi bunu yapmaktansa abyssde şebek olmayı tercih ediyo çünkü aksi takdirde dünya ve evreni yokedecek.çünkü direk enerji emerek devam ettirio hayatını.
onun dışında takhisis için neden çalıştığı ise takhisisi abyss e yollamak için. berem ve jasladan haberi var çünkü. nitekim yardım ediyor. sora ayrılıyor ordan işte. abysse gönderme sebebi de işte yukarda anlattıklarımı yapabilmesi için. hepsini planlamış zamanla dallama.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

Bide palanthas ta kurutlmasında paladine ın katkısı var.(bence) sonucta Raistlin paladine ın şampiyonu.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:

--------
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

Sosyal ağlarda paylaş

Onu bunu bılmem DL sux Fr Rulz..

Saka bır yana ılgınc bır son dusunmustur bu M ve T ıkılısı..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 08 Ocak 2005 01:43 tarihinde demiş ki:

"evetttt"

benim şövalyelerde sevmiyor:)

evet dreg bende terbiyesizim. sende moruksun :-)[signature][hline]beş hececiler
H.B.E
Sosyal ağlarda paylaş

neden krynnlı cluelesslar kendi dünyaları dışındaki heryere abyss diyolar acep? Torildeki tipler doğru yanlış bişeyler speküle ediyolar hiç diilse de krynnlılar cidden umutsuz. neyse, takhisis planar geometrinin dışına taşıdı da (o da nası bişeyse öyle...) multiverse kurtuldu :-p

bu arada krynn'ın başına aslında ne geldiğini bilen var mı acep? biz planewalkerların bazı fikirleri var ama içerdekiler ne düşünür onu da merak ediyorum :)[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
-The Legend of Selim Wormrider
Sosyal ağlarda paylaş

ii de o dağın fistan ya da raistle bi alakası yok ki.
düşünsene bi başrahip,peygamber gibi bişi tanrılar tarafından en çok sevilen adam,dünyada bi büyü dengesi olduğunu göremiyo, ve büyücüleri tamamen yok etmeye çalışıo, ki gücü tam yetmio bütün tanrıları kendi yanında savaşmaya çağırıyo. o kadar alametleri göremiyo.yio kafasına dağı.paladine atmıyo o dağı bütün tanrılar atıyo.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de unutmayalım kralrahip'in tanrı olma konusunda istekleri ve planları var ki, bunun için diğer tanrıları kullanmayı planlıyo adam. Tabii diger tanrılar da delleniyolar ve dagı atıyolar kralrahibin kafasına =P[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Grudge ben o sırada ancient halflinglerin spelljammer uzay gemisiyle oradan geçiyordum. Adamların dünyası bir anda iki alternatif dünyaya dönüştü ve Raistlin sadece zamanda değil bu iki alternatif evren arasında da geçiş yaptı. En sonunda da maddesel evrenin dokusunu yırtıp Baatora, Tiamatın yuvasına uçtu. Bi gidip baktım ve Tiamatın mağarasının yerlerini sildiğini gördüm. Ne diyim, anca Marduk bütün adamlarını toplayıp gelse kurtarabilir.[signature][hline]Pathetic fool! You can't slay the creatures of darkness with light, you need to get into the shadows.
All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 08 Ocak 2005 20:03 tarihinde demiş ki:
said:
Suark, 08 Ocak 2005 17:24 tarihinde demiş ki:
Bide palanthas ta kurutlmasında paladine ın katkısı var.(bence) sonucta Raistlin paladine ın şampiyonu.

oha
ne alakası war ?

Açıklıyayım.
Şimdi Raist paladine in şampiyonumu?Evet.
Takhisisin yenilmesi raistline bağlı zaten;oda gorevini öyle ya da böyle yerine getiriyor bu yüzden paladine sürekli onu Kolluyor bi kaç kere de hayatını kurtarıyordu.Mesela ilk yakalandıklarında[fizbanla karşılaşmaları] fistandantilus yüzeye çıkacakken fizban onu durduruyor.

Bide dağı atmalarındaki sebebin altında bügünkü mızrak olayını gerçekleştirebilmek.Nasıl?Anlatiiim.

Dağ atılmasa berem takhisisin mabedini açamıyacak,[zaten bence takhisisin dağı desteklemesinin nedeni bu].
Dağ atılmasa solace olmayacak.Solace olmassa Raistlin ve Caramon doğsa bile Kahramanlar tanışamaycaklar.
e buda paladine ın işine geliyor.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:

--------

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...