Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 TAVLA Pers imparatorunun basverziri Büzur Mehir tarafindan 1400 yil önce tasarlanan tavla oyunu; Dünyanin en popüler oyunlarindan biridir. Zaman kavramindan alinan ilhamla tasarlanan oyunun zamana böylesine direnmesi son derece etkileyici. Senenin birligi olarak tavla bir tanedir. Tavlanin içindeki karsilikli 6'sar hane 12 ayi temsil eder. 15 açik ve 15 koyu renkli pul, ayin 15 gece ve 15 gündüzünü simgeler. Karsilikli 12'ser hane günün 24 saatidir. Eski zamanlarda Hint Imparatoru, satranç oyununu Pers Imparatoruna, yaninda bir mektup ile hediye olarak göndermistir. Mektubunda oyunla ilgili hiç bir açiklama yapmazken söyle bir mesaj yazmistir: " Pers Imparatoruna; Kim daha çok düsünüyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi görüyorsa O kazanir. Iste hayat budur... " Pers Imparatoru dönemin en alim veziri olan Büzur Mehir ile bu mesaji paylasarak, ondan oyunu çözmesi ve kendisinin de karsilik olarak Hint Imparatoruna hediye edilmek üzere baska bir oyun icat etmesini ister. Vezir haftalarca çalistiktan sonra gönderilen satrancin her tas hareketini ve oyunu çözer daha sonra da on günde tavlayi icad eder ve imparatora sunar. Hint Imparatoruna tavla oyunuyla birlikte gönderilmek üzere söyle bir mesaj hazirlanir. " Hint Imparatoruna; Evet, Kim daha çok düsünüyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi görüyorsa O kazanir. AMA BIRAZ DA SANSTIR. Iste hayat budur... "[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam
Venator Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Tavla sans oyunu ama hayat da oyle guzelmis =)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Member of AAL'05
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 ayın 15 gece 15 gündüzünü simegler demişsin bi ay ortalama 30 gündü noldu biizm 15 gün :P satranca mı kaçtı hehe[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray...
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Realist hint imparatoruna daha realist pers imparatoru, güzel hikaye[signature][hline]Beş Hececiler
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Güzelmiş :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Volfied, 11 Ocak 2005 16:25 tarihinde demiş ki: ayın 15 gece 15 gündüzünü simegler demişsin bi ay ortalama 30 gündü noldu biizm 15 gün :P satranca mı kaçtı hehe hehe alıntı yapmıştım, buna dikkat etmemişim :utaniem: şimdi düzeltmiyim senin mesaj güme gitmesin[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 benim mesajı da düzeltirsen ama tavlada 15 taş var, niye 30 gün 30 gece diyosun :P[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray...
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Doğrusu şu olacak: "15 koyu 15 açık renk taş toplamda ayın 30 gününü, renklerin açık ve koyu olması da gece ve gündüzü simgeliyor."[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 bence tavladaki taşlar beyaz ve bitter çikolatayı simgeliyor sen daha iyi bilirsin tabi[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray... [Bu mesaj Volfied tarafından 11 Ocak 2005 16:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Volfied, 11 Ocak 2005 16:36 tarihinde demiş ki: bence tavladaki taşlar beyaz ve bitter çikolatayı simgeliyor sen daha iyi bilirsin tabi çikolata... hımm... hem de bitter... tamam canım seni mi kırıcaz, senin için olsun bakalım :)[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Volfied, 11 Ocak 2005 16:36 tarihinde demiş ki: bence tavladaki taşlar beyaz ve bitter çikolatayı simgeliyor sen daha iyi bilirsin tabi Ya volfied denilecek laf mı şimdi bu??? Ztn diyet yapmaya başladım bide sen tutmuş beyaz çikolata fln diosun ya ne alaka tavla çikolata fln aaa yapmayın arkadaslar önümüzdeki 1 ay yemeklerden bahsetmeyin :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :)
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 bence tavla insanın kendine yakışan pers imparatoruna benzetmesidir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Nartanesi, 11 Ocak 2005 16:34 tarihinde demiş ki: Doğrusu şu olacak: "15 koyu 15 açık renk taş toplamda ayın 30 gününü, renklerin açık ve koyu olması da gece ve gündüzü simgeliyor." humm[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 tavla taşı yemeye çalışıp dişinizi kırmayın en yakın bakkalda bulunan o nefis fındıklı çokonatları içinde artık espresso cappucino falan olan milkaları düşünün mmm bi de biraz ısınınca bööle krema gibi olur ağızda erir olsa da yesek PS: Ben de rejimdeyim eaheha[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live The Moon I love The Moon I pray...
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Bu arada dipnot düşmek isterim ki batak ve kingden sonra olmazsa olmaz oyunumdur tavla!![signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 hiç beceremem şu oyunu.. batakmış okeymiş tamam da şu oyunu hiç yapamııyorum..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 ben valla satrancı hintliler değilde bir pers şahının yaptıgını bılıyodum ama neyse guzel hikaye[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin'' Albert Einstein *'Amcamız'* Ben kimmiyim Ahanda Gör Aha bak bu da Css ateş ederek yaptığım amblem :D
zamo Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Saçma bulduğum nokta nasıl hiçbir açıklama olmadan satrancı keşfetmiş vezir.Sonuçta bir sürü siyah beyaz kare ve taşlar.[signature][hline]I came, I saw, I conquered
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 ben oynamayı bilmem.. ama bilen bilir iyi zar atarım :)[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Ayrıntıların hiç önemi yok abi, Olay said: " Pers Imparatoruna; Kim daha çok düsünüyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi görüyorsa O kazanir. Iste hayat budur... " buna budur: said: " Hint Imparatoruna; Evet, Kim daha çok düsünüyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi görüyorsa O kazanir. AMA BIRAZ DA SANSTIR. Iste hayat budur... "[signature][hline]Beş Hececiler
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 çok pis oynarım iki mars bi pers hihi..[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu?
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Arkadaşlar bence böyle yazıları aktardığımızda altına kaynağıda iliştirsek daha makul olur. Yazıya gelince, uzun zaman önce kısa öykülerin derlendiği bir kitapta okumuştum bunu çokta hoşuma gitmişti. Çok güzel düşünülmüş bir cevap olmuş imparatorun cevabı.[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi. Lütfen eleştirilerinizi ve önerilerinizi linki tıklayarak ulaşacağınız konu başlığında dile getiriniz.
Suark Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 tavla daha zevkli zaten.Oyunu oynarken içini karşındakine dokebiliyorsun;muhabbet akıp gidebiliyor.Ama satracnta suscan illa.Ki tavla da kim daha dertliyse o kaybedior :)[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum _Dalamar_, 02 Ocak 2005 21:44 tarihinde demiş ki: Piramitler çok güzel börek açıyormuş diye duymuştum
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 İki oyununda yeri ve zamanı farklı biri muhabbet mezesi öteki beyin jimnastiği.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Cthulhu_, 11 Ocak 2005 18:00 tarihinde demiş ki: hiç beceremem şu oyunu.. lan neyi becerebiliosun ki de "bunu beceremem" diosun sen sölesene...[signature][hline]abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki: ben büyüyünce frp olmak istiyorum Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki: 12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...Icq
Öne çıkan mesajlar