Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

110 metrelik semazen heykeli

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

said:
wanderer1985, 10 Ocak 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
said:
Sam, 10 Ocak 2005 21:57 tarihinde demiş ki:
ben de sana kendi yaşadığımı anlatıyorum. sen de kendin yaşarsan daha iyi anlarsın..

adam kendi yaşamayınca önemsiz mi oluyor bu olay. hey allahım ya rabbim.

"bin nasihat bir müsibetten iidir" Sam bunu demeye çalışmış eet başkaları yaşamış konuya yüzeysel bakarsın ama sen kendin yaşarsan aynı olayı derine inersin.Örnek veriyim Kanser hakkında haberler veriliyor sen fazla ilgilenmiyorsun ama bir yakının kanser olsa kanser haberlerini ararsın.Sam'in demek istediği nokta daha ii anlamak mevzusu[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

wanderer ben kendim yaşadığım bir olayı anlatıyorum, adam "bana arena'dan duyduklarını anlatma" diyor. ben de ona kendim yaşadığımı, onun kendi yaşamadığı için anlamasının daha güç olacağını söylüyorum..

mesajlarımı türkçe sözlük ve kullanma kılavuzu ekleriyle mi atmam gerek doğru düzgün anlayabilmeniz için bilmiyorum ki..

iyi arkadaşlar, siz abide diktirmeyin çünkü halkımız aç. aç kalmaya devam edelim ama tank, tüfek almaktan geri kalmayalım..

ne desem ki yani, gençliğimiz bu kadar kendisine sunulanlarla yetinip kendi araştırıp öğrenmiyorken ne ekonomi kalkınır, ne sesimiz duyulur ne de başka birşey olur.. üç kuruşluk tabloid'den bozma gazetelerin manşetleri dışında başka bir argüman göremedim şu kadar sayfada. yok neymiş ordu yozlaşmamış tek kurummuş. gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum..

neyse siz devam edin akp'ye sövmeye, biraz daha hızlı söverseniz belki açlarımız doyar bu gece..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

@sam bizim ülkemizin orduya ayırdığı paraya yakın bir ülke sormadım ben sana. Ülkemizin coğrafi konumu, kültürel durumu, kaynakları açısından benzeyen başka ülke sordum. O yazını okumuştum.
Cevabın büyük ihtimalle yok olacaktır çünkü bizim durumumuzdaki bir ülkenin kendisini koruyabilmesi için güçlü bir ordu gerekir.
Şunuda ekleyim açık açık üstünde durmak istemiyorum konu çok fazla sapıcak. Orta doğuya en yakın hatta komşu ve en modern ülke biziz. Buda iyi bir ordu gerektirir.
Şuda var ; normalde nato kapsamında her ülkenin belirli bir silah bulundurma limiti olduğun biliyorum. Bizde buna dahiliz ama türkiyenin doğu bölgeleri bu kapsama dahil değil. Umarım anlatabilmişimdir.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
silverhelm3, 10 Ocak 2005 22:18 tarihinde demiş ki:
Sam; niye bu kadar fazla AKP'yi savunuyosun ki? Adamlar ne yaparsa yapsın köru körune savunuyor gibi bir halin var..

bu nedemek şimdi? sayfalarca yazılan yazılardan sen adamın akp yi savunduğunumu anladın? Herkez aklına geleni yazsa işimiz var.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Endoret, 10 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
@sam bizim ülkemizin orduya ayırdığı paraya yakın bir ülke sormadım ben sana. Ülkemizin coğrafi konumu, kültürel durumu, kaynakları açısından benzeyen başka ülke sordum. O yazını okumuştum.
Cevabın büyük ihtimalle yok olacaktır çünkü bizim durumumuzdaki bir ülkenin kendisini koruyabilmesi için güçlü bir ordu gerekir.

hayır var. yukarıda yazdığım hindistan, iran, yunanistan, çin gibi ülkelere ilaveten kafadan bir düzine daha ülke sayabilirim..

silverhelm, akp'ye oy vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum. ama yöneltilen bazı eleştirilerin desteksiz ve hatta gülünç olması nedeniyle doğru yapılan şeyleri desteklemek adına savunuyorum onları. futbol takımı tutar gibi parti tutan bir insan değilim..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 10 Ocak 2005 22:23 tarihinde demiş ki:
hayır var. yukarıda yazdığım hindistan, iran, yunanistan, çin gibi ülkelere ilaveten kafadan bir düzine daha ülke sayabilirim..

silverhelm, akp'ye oy vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum. ama yöneltilen bazı eleştirilerin desteksiz ve hatta gülünç olması nedeniyle doğru yapılan şeyleri desteklemek adına savunuyorum onları. futbol takımı tutar gibi parti tutan bir insan değilim..

(kendi quate'mi yer kaplamasın diye sildim)
Dediğin ülkelere gelelim. Yunanistan bizden farkli, nedenmi? Çünkü çoğunlu hristiyan ve avrupanın tam desteği var ve bizle karşılaştırısak komşuları tarafından işgal edilme riski yok.
İran: İranın oranını yazmamıssın galiba. Onların gücü ülkelerindeki şeriat ile insanları istedikleri gibi yönlendirimeleri, şeriat adı altında bütün ülkeyi dilencisine kadar savaşa çağırabilirler(ne kadar başarılı olur o ayrı konu). bu ülkeyi bize benzetmeni kınıyorum ayrıca kusurabakma :(
Çinde ise kominizmin etkileri var ve orduya ayırdığı oran bizimkine çok yakın ve adamlar arı gibi çalışıyor. yüksek nüfusları var. Orduya düşük pay ayırabilirler. Bize benzemiyorlar.
Yani anlatmaya çalıştığım bizim ülkemizin dünyadaki farklı konumu ve gerektirdikleri . Hatırlarmısın azerbeycan bile bize en yakın ve benzer ülke (sen bunu demedin mesajlarında) son zamanlarda kıbrıs konusunda (ab kongresinin birisinde galiba yalan olmasın) yamuk yapmıştı. En yakın ülke bile sattı bizi orda. Yani herhangi bir ülke yada örgüt her an bizi arkamızdan vurabilir.
Gelelim ülkemizdeki insanların durumuna. Sen aç mağdur, hasta insanlardan bahsetmişsin evet inkar edilemez var ,ama bu durum ordunun giderini kısarak düzeltilmez. Nasılmı düzeltilir. Bence şöyle (herkese göre değişir bu):
1-)yolsuzluklar engellenip insanların devlete saygısı artırılarak.
2-) Köylerden şehirlere göç engellenerek
3-) Köylerimize yatırım yapılarak çalışanlarımız güçlendirerek.
4-)Sabahtan akşama kadar memurlarımızın gazete okuyup solateri oynaması engellenerek.
vs.. vs..
Yani bu saymakla bitmez. Ordunun geliri düşürülerek ülkenin düzene gireceğini düşünenler bence tamamen yanılıyor.
edit: Yazım hatası
[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,

[Bu mesaj Endoret tarafından 10 Ocak 2005 22:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sam orduya yünanistandan şundan bundan %1-2 lik fazla harcama yapmamız mı batıyo sana ne diosun?
edit=kim nerelere ne paralar götürüo onların peşinden git önce.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 10 Ocak 2005 22:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayir kisaca sam'e, devletin vatandasina, saglikti, egitimdi bir cok konuda dogru duzgun hizmet sunamiyorken orduya bok gibi para yatirmasi batiyor...[signature][hline]"'Cause we are all the little tin man with hearts like little tin cans and as we line them down with tears, over the years, they inevitably turn... to rust "
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 10 Ocak 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
hayir kisaca sam'e, devletin vatandasina, saglikti, egitimdi bir cok konuda dogru duzgun hizmet sunamiyorken orduya bok gibi para yatirmasi batiyor...

iyide vatandaşa hizmet ordunun gelirini kesmekten geçmiyorki yazdım önceki mesajımda ordunun gerekliliği vs.. . Ordaki maddelerin en önemlisi devlete saygı. Bu yok bizde yok. Açıkçası bize same herkese, ülkede dönen dalavereler yüzünden devletin vatandaşa hizmet getirememesinin batması lazim.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HellHound, 10 Ocak 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
hayir kisaca sam'e, devletin vatandasina, saglikti, egitimdi bir cok konuda dogru duzgun hizmet sunamiyorken orduya bok gibi para yatirmasi batiyor...

ağlamak istiyorum ya.. abi hatırlat elini öpeceğim ilk buluşmamızda..

endoret arkadaşım:

iran: %3.3 (yazmışım)

yunanistan: başta bizim gibi onlardan kat kat güçlü olan bir ülke atarfından işgal riski her an var. arkalarındaki hrıstıtan dünyası parmağını oynatamadan başketlerine girebileceğimizin farkındalar..

iran: amerika olsun diğer komşuları olsun her an işgal riski var. salt insan gücü anlam ifade etmez savaşlarda, amerika 500 kayıp vererek 250000 ırak askerini öldürdü ki adamların tankı, topu, uçağı hepsi vardı..

çin: amerika'nın rakibi olarak çıkmaya hazırlanıyor, orduya herkesden çok ihtiyacı olan bir ülke. tayvan, kore, hinduçin gibi sorunlu alanlarda doğrudan en büyük oyuncu..

bizden daha çok ordu gereksinimi olan sürüyle ülke var, o kadar özel değil durumumuz. kabaca bir araştırma yaparak siz de benim edindiğim bilgilere ulaşabilirsiniz kime yönelik ne tehditler var diye..

"ordunun geliri" demişsin, ordunun gideri olur geliri olmaz.. :-) ve bu gider de havaya savrulan bir giderdir, içinde bulunduğumuz devirde ise refah içerisinde olan ülkeler olabildiğince kısmışlardır ordu harcamalarını, refah içinde olmalarının önemli bir sebebi de budur..

sly birader, gsmh'ye oranla yukarıda verdiğim rakamlar, devlet bütçesi değil. oradaki %1 ile neler yapılır heh[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

sam arkdaşım
Ordunun geliri derken devletten aldığı paradan bahsettim.

Herkesin görüşü farklıdır, ülkeler hakkında teker teker bende sana karşı savunma yazarım mesela yunanistan arkasındaki avrupaya güvendiğini, amerikanın ordusuz istihbarat kuruluşları sayesinde çini rusya gibi çökertebileceğini yazabilirim ama burdan bir sonuca varamayız bence bizim o ülkelerden daha çok savunmaya ihtiyacımız var(bu benim görüşüm). Ayrıca avrupa ve Ortadoğu sınırında olduğumuzu hatırlatırım.

Diğer ve asıl bir unsur (senin değinmedin unsur) bu ülkeler huzurda olmalarını orduya giden ekstra %2 kaçsa artık bu değerden dolayı değil. Önceki mesajımda yazdığım sonuna vs.. vs.. diye eklediğim bizde düzelmesi gereken sorunları olmadığından dolayı bizden daha iyi konumdalar.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

zaten onu önerdiler de ben "sam-azen dikin ben öyle poz veremem" deyip geri çevirdim.. :horace:

ekleme: endoret arkadaşım,

bir kere bizim o ülkelerden daha çok savunmaya ihtiyacımız olduğunu hiçbir mantıklı argümanla savunamazsın, bizim arkamızda nato varken iran, çin gibi ülkelerin hiçbir dayanağı yok..

yukarıda yazmışım, görülen %2 fark bütçeden ayrılan para değildir. gsmh oranlarıdır, gayri safi milli hasıla. bütçeye oranları kıyaslarsak zaten orduya giden harcamalar inanılmaz oranlarda, öyle yolsuzlukla giden paralar filan komik kalır ki orduya yapılan alımlarda da çeşit çeşit yolsuzluklar var, siz sanki türkiye'nin dışında bir yer sanıyorusunuz heh

almanya'da adam benim iki yıldır alamadığım ilacı günaşırı alabiliyorsa gönül rahatlığıyla eleştiririm orduya yapılan gereksiz harcamaları..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 10 Ocak 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 10 Ocak 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
osmanlının diktirdiği sarayları şu an pahabiçilmez kabul edilen şeyler süslüyor
bir ülkenin sahip olduğu kültürel değerlerin maddi açıdan değeri ölçülemez
o kültür parayla satın alınamaz

O kültürün Osmanlı'ya ne yararı oldu tabi, onu da düşün bi.

Cidden ciddiysen bunu söylerken şaşırtıyorsun beni. İnsanlar açken, devlet boğazına kadar borç içindeyken eğer normal buluyorsan bunun yapılmasını ve kültür için yapıldığını düşünüyorsan, ne diyim abi ben.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

lol dresq, mesajların hepsini okuyup öyle cevap verseydin de kendini zor durumda bırakmasaydın..

bir kere daha şöyle bold ile vurgulayarak yazayım da mesaj okumadan hakaret seviyesinde eleştirilerde bulunmaya yeltenmesin başkaları da:

yerel ve genel seçimlerde şimdiye kadar akp'ye, rp'ye, sp'ye oy vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. milliyetçi, orduya, polise saygı duyan, tarihiyle ve askeri başarılarımızla gurur duyan bir insanım. beni kanunsuz gösterilerde polise taş atan insanlarla karıştırmayın.[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Ordu konusunda da Sam'in her kelimesine katılıyorum. Heykel değil, sadece ordu ve orduya giden para konusunda.

Heykelde din kardeşliği yaptıklarını sanarak da onlarca dinden sadece 3 ünü temsil edecek olmaları da yanlış bence.

Hatta ona ek olarak artık profesyonel askerlik gelmeli diyorum. Sadece bu askerlik olayı yüzünden masterdan sonra gelmeyi düşünmüyorum geriye. Ülkemi çok seviyorum, ama asker değilim ben, olamam da.
Sen bilgisayar mühendisi adamın eline tüfek verirsen, olacağı da bu zaten. Hadi zorunlu diyelim, ki çok yanlış zorunlu olması bir devlete sadece orduya katılarak yararlı olamazsın, artık savaşlar sadece topla tüfekle yapılmıyor. Ver istihbarata.

Neyse, umarım gelecek bikaç yıl içinde prof. askerlik.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 10 Ocak 2005 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

heh pent onu ben de destekliyorum ama bir de onu söyleseydim linç ederlerdi beni artık "ülkeyi satacak bu adam" diye.. neyse en azından sen söyledin de biraz yük aldın üzerimden.. :-p

ekleme: pent kardeş işte gördüğün gibi ben doğru bulduğum fikirleri kaynağı ne olursa olsun dikkate almaya gayret ediyorum, saplanıp kalmıyorum sırf falanca tarafa ters düşmek için..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 10 Ocak 2005 23:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın sonu gelmiş olmalı, aynı tarafta ve savunmadayız bir tartışmada :P

Yarın SPS finalim var ben napıyorum ya :/ Yokum ben arada bi uğrarım eheh[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon

Sosyal ağlarda paylaş

ya arkdaşlar siz şimcik şılak diye ordunun aldığı parayı düşüremessiniz. Dediğim gibi ülkeyi diğer yollarla raya oturtmak lazim diye bas bas bağırdım yukarda. Eğer düzelirse durum zaten orduya giden para otomatikmen normal düzeye inecektir.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben de diyorum ki onlarla alakası yok, orduya yapılan harcamalardan kendine çıkar sağlayan kesimler var, dahası genelkurmay başkanı devlet memuru olarak savunma bakanı'nın altında olduğu halde başbakanlara "höt" diyebiliyorsa neyi nasıl düşürüyorsun..

başlangıçta halkımızın ordunun görevi konusunda bilinçlenmesi gerek, ordu harcamalarını kısmıyoruz ama vatandaşın hakkı olan her türlü hizmetten kısıyoruz ondan aldığımız paraya rağmen..

yolsuzlukların herkes farkında, herkes konuşuyor. düzeltilmesi gereken bir 'sorun' olarak görüyor. bunu da ise doğal buluyor insanlar, ben de böyle tartışmalarda "ayranımız yok içmeye" denince bunları anlatma gereği duyuyorum çünkü farkında değilsiniz aslında nasıl paraların nerelere gittiğinin..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...