Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

110 metrelik semazen heykeli

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Sly yeterince Atatürk heykeli resimleri yokmu?
Bütün dünya bilmiyormu?
Siz her işin içinde bir pislik arasanız anca böyle düşünürsünüz Atatürk'ü herkes biliyor fakat Mevlana'yı?
Maksak Mevlana'yı dünyaya daha fazla tanıtmak.
Bence çok mantıklı.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
al 1'de buradan yak

Sosyal ağlarda paylaş

sam kısmen katılıyorum sana, ama belli ki bu ordu konusunda aşırı büyük bir önyargı oluşturmuşsun ve bazı çıkarımların yanlış diye düşünüyorum. özellikle yazının ilk paragrafındaki ifadeler çok keskin ve abartılı, bu cümlelerde bir miktar "vurun kahpeye" havası sezinledim.[signature][hline]templars of steel
Sosyal ağlarda paylaş

Sam türkiyenin şu durumunda, şu stratejik konumunda, etrafındaki bunca düşmana bu orduya harcanan para fazla görünüyor olabilir.günlük tanklar alınabilir, bu tanklar hiçbirzaman kullanılmayadabilir, silahlara harcanan paralar çok fazla olabilir hatta bu silahlar hiç kullanılmayabilir ama en ufak bir sorunda bile bu ordu işi şansa bırakılmamalı diye düşünüyorum.[signature][hline]i love this game!
youth only zone!
Sosyal ağlarda paylaş

birşeyin heykelinin dikilmesi için HERKEZİN desteklediği birşey olmalı
mesela melvanayı desteklemez herkez
atatürkü büyük çoğunluk destekler.. devamı iyotlu boyalar atarak heykeli boyamaya çalışır (sadece ayaklar boyanır herhalde)

Mesela şu özgürlük heykelini sevmiyen yok ülkelerinde
sevmiyende deli falandır genelde kafayı takmıştır bişiye:P
çünkü özgürlüğü simgeliyor ve ne bir insanı, lideri, nede geçmişte hatalarda yapmış bir insanı göstermiyor
özgürlüğü simgeliyor
bizde türkiyeyi simgeliyen birşey yapmalıyız
ki bu atatürk değildir
atatürk kurtuluşumuzun, özgürlüğümüzün ve cumhuriyetin semboludür öyle kalmalıdır

Ay yıldız dikseler
kimse nefret etmez
sonuçta türk bayrağı:)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Kedimin resimlerine gider
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan veya başkaları ordu hakkında ne kadar bilginiz var ne kadar güçlüyüz ha?
Elimize geçen bütün parayı orduya yatırmak demek ne demek biliyormusun? Biraz düşün çıkacağı sonuçları.
Şu anda ordumuz çok iyi şüpheniz olmasın gereken harcamada yapılıyor.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
al 1'de buradan yak

Sosyal ağlarda paylaş

bir ayagı beşiktaşta
diger ayagı üsküdarda olan atatürk heykeli dikmeliler bence

8. harika oluruz ne güzel :)

şu ssk olayındaki ilacınla ordu baglantısını bana anlatabilir misin sam ?
istersen özelden yazabilirsin konu degişmemiş olur[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 10 Ocak 2005 20:43 tarihinde demiş ki:
Sam orduya harcanan paranın ne kadarının fazla ne kadarının lüks olduğunu anlatan bir döküman bi elle tutulur somut bi bilgi var mı elinde?

Teoriden öteye gitmez ha belge varsa da sana söylermi bilmem yani mantıklı konuşan bir Sn PAti ve saygım sonsuz öyle birşey bulundurucagını sanmam..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 10 Ocak 2005 20:36 tarihinde demiş ki:
sam kısmen katılıyorum sana, ama belli ki bu ordu konusunda aşırı büyük bir önyargı oluşturmuşsun ve bazı çıkarımların yanlış diye düşünüyorum. özellikle yazının ilk paragrafındaki ifadeler çok keskin ve abartılı, bu cümlelerde bir miktar "vurun kahpeye" havası sezinledim.

çünkü fistan ve aynı görüşteki sayısız vatandaşımızın "evet çok görünebilir ama ihtiyacımız var" şeklindeki naif yaklaşımları beni çileden çıkarıyor. ihtiyacımız olmayan, belli kişilerin elindeki gücü ve geliri bırakmak istememesi nedeniyle şiştikçe şişen, kabaran bir harcamadan bahsediyorum. devlet yıllarca vergi veren, sigortasının primini -kusura bakmayın ama- eşşek gibi ödeyen vatandaşı sakat kalırken ilacını vermiyor, ona bir de dolandırıcı, ilacı alıp satacakmış muamelesi yapıyorken oraya alınan her ilave tank, helikopter, gemi sadece ülkemiz insanlarının yaşam kalitesini arttırmaya harcanacak paraların havaya savrulması, daha da kötüsü bunun yine ülkemiz insanlarının alkışlarıyla yapılmasıdır..

hindistan'dan bir manzara gösteriliyor, insanlar yemek yiyebiliyorsa mutlu oluyor, ilkokul yaşında çocuklar taş ocaklarında çalışıyor. yine başka bir manzara, ordunun resmi geçidinde ufka kadar uzanıyor tanklar, insanlar kendilerine sunulan bu gözbağcılık numarasını yüceltiyor. işte bizim türkiye'miz de maalesef benzer bir durumda, dünyanın en büyük ordularından birine sahibiz ama buna ne ihtiyacımız var, ne destekleyebilecek kadar gelirimiz var. ordu ve askeriyeye saygı duyan, tarihimizdeki askeri başarılarımızla gurur duyan birisi olarak söylüyorum ki içinde bulunduğumuz devirde ordu bir devletin yapacağı en gereksiz harcama alanlarından biridir, fetih çağları geçti..

ekleme: rahan dünyanın en büyük ordualarından birine sahibiz her asker sayısı olarak hem de ekipman olarak ancak ne nüfusumuz buna orantılı, ne gelirimiz buna orantılı ne de yüzölçümümüz. amerika, çin, rusya gibi ülkeler dışında dünya üzerinde teketek mücadelede nbc silahları kullanılmazsa yenemeyeceğimiz ülke yok gibi. ne için peki bütün bunlar? böyle bir tehditle karşı karşıya değiliz ki, sovyetler de yok artık. ama soğuk savaş'tan kalan devasa hazır ordunun aynen tutulması belli güç odakları ve bundan gelir elde edenler için vazgeçilmez olduğundan "buna ihtiyacımız var" teranesine devam ediliyor..

pope işte durum buyken ssk'nın vatandaşına ilaç vermeyip onun sakat kalmasına göz yumması, üstüne bir de dolandırıcı demesi türkiye'nin utanması gereken bir hadisedir. osmanlı'yı askeriye dışındaki başarılarının az olmasıyla eleştiren insanlarımız (ki böyle değildir, ne mimari ne müzik ne de süsleme sanatlarında 80 yıldır bir çivi çakamadık osmanlı'ya yakalaşacak) günümüz türkiye'sine baksın ve gördüğünü söylesin. heykel dikilecek olsa "atatürk dikelim" dışında öneri getiremiyoruz, askeri harcamalar dışında övünç duyabileceğimiz tek birşey yok..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.

[Bu mesaj Sam tarafından 10 Ocak 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Niye bu kadar ciddi olmak zorundayız onu anlamadım.
Bana kalırsa o kadar da iddalı bir politik veya sosyal mesajı olmayan, sadece kendine özgü bir hikayesi olan bir sanat eseri de yapılabilir. Yani sokak lambasına yaslanmış bir yosma dikseniz bence gayet güzel ve orjinal olur mesela. Amsterdama gidenleriniz belki bilirler, Red Light District'te bir fıskiye vardır ünlü hehe. Adamlar geyik , biliyorlar nasıl t.şak geçilir dünyayla. Biz niye kasıyoruz ki ?[signature][hline]"Birayı keşveden akıllı bir adamdı."
-Platon
Sosyal ağlarda paylaş

samcim başta doğru olabilir söylediklerinde sondaki "fetih çağı geçti" cümlesine katılmıyorum.sadece şekli şemali değişti, anafikir hep aynı.hemen bikaç yüz kilometre güneydoğumuzda olanlar bunun en çarpıcı kanıtı...aslında bu coğrafyada o tanklar kullanılmadığı, bi kenarda çürüdüğü için mutlu olmamız lazım.ya ihtiyacımız olsaydı?[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki:
arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine
Sosyal ağlarda paylaş

Ordu kendi içinde sorunlu olabilir kimsede söz söyleyemeyebilir.
Bu ordunun gereksiz oldugu anlamına gelmez. refah düzeyini artırmak aktarılan paranın planlanmasıyla olabilir.
ama türkiyenin orduya harcanılan paralarını kısması ve orduyu küçültmesi refah düzeyini arttırmaktan çok düşürür.istanbulun ya da ankaranın refah düzeyinin artması türkiyenin refah düzeyini artırmayla aynı şey değildir.
şu anda bile güneydoguda dağlarda tanklar gezmektedir.kuzey ırak sınırında hergün skorskyler asker indirip devriye gezilmektedir.tabi bunlar uzaktan görülmez ancak söylenti sanırsın.birgün asker görmesin bi mezra ertesi gün lavla karakola saldırı olur.olmaktadır.kimsenin ruhu duymuyor bunları tabi refah düzeyi artırılsın, paralar halkın cebine girsin demek çok kolay geliyor insana.[signature][hline]i love this game!
youth only zone!
Sosyal ağlarda paylaş

ihtiyacımız da var destekleyecek gelirimiz de.

bence sapla samanı karıştırıyorsun. bence asıl üstüne gidilmesi gereken normal halkın giremediği, herşeyin süper ucuz olduğu "ordu ev"leri, yurdumuzun en güzel köşelerini (gerek kayak merkezleri gerek koylardaki tesisler vs) halka kapayan, buraya kurulacak özel işletmelerin (ve dolayısıyla devletin gelirinin) önün tıkayan "askeri tesisler" vs vs dir.

yani türkiyede'ki askerleri normal vatandaştan ayrıcalıklı yapan, bunu yaparken de vatandaşın sırtına yük olan şeylerdir.

ama bütün bunlar türkiyenin kuvvetli bir orduya sahip olmaması gerektiğini vs. göstermez, bu ikisi ayrı şeyler.[signature][hline]templars of steel
Sosyal ağlarda paylaş

negüzel işte Türkiyede bunlardan bikaç tane daha olsa böle dünya harikasi denilebilecek kalitede eserler yapılsa insanlar da bunları görmeye gelir merak eder a Türkiye şöyleymiş böyleymiş derler eiffel, özgürlük heykeli gibi birçok yapı ülkelerin simgeleri haline geldi artık
bizim de camiilerden saraylardan daha fazlalaroına ihtiyacımız var bence
her kültürden insanın dikkatini çekebilecek türden[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...