Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maaş vs firma

barbu

Öne çıkan mesajlar

küçük firma + maaş tabiki.
global firmanın bi artısı yok kariyerde cvde hoş duruyor o kadar ufak yerler samimi zırt pırt izin alırsın geç gelir erken çıkarsın çok karışan eden olmaz,samimiyet var birazda ama onunda boku çıkıyor zaten maaşlar 2-3 gün geç yatıyor ama bayram tatil önceside verdikleri oluyor işte öyle dengeli.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi işten zevk alacaksan onu yap, işe giderken ayakların gerisin geri adımlamasın.

kendimden örnek vereyim yaptığım işten nefret ediyorum her sabah kendime söve söve gidiyorum işe. maaş vs. gayet iyi ama iş bana uymuyor. artık belli bir birikimim de var başka bir sektör gözümü korkutuyor açıkcası. demek istediğim sonrasında büyük ikilemler yaşama hayattan soğursun
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sanırım bende global firmayı seçerdim çünkü fazla maaş alacağın küçük yerde daha fazla sıkıntı yaşayabilirsin. En basitinden maaşlar yattı mı tedirginlikleri olabiliyor. Onun dışında verdikleri fazla parayı mesai vs. şeklinde çıkarıyorlar. Globalde biraz sabredersen ileride o farkı çıkarır diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

barbu said:

yekeyeke said:

Global bir firmanın, maaşı da yüksek olur merak etmeyin...

olmuyor. şuan global bir firmadayım zaten. ya daha doğrusu düşük değil de hayvani yüksek veren ufak firmalar da var.

rakam versene yahu

Veremem. Ama ortalama + 5% vs ortalama +70% gibi duşun global vs yüksek maaşlı ufak firmayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
barbu said:

Fazla mesai global firmalarda da oluyor ki? Hatta ust yönetim dahil.

Olmayan yer yok gibi ama global firmaların gerçekten hakkını verenleri sembolikte olsa sana mesai ücretini ödüyor. Ayrıca yan haklar konusunda küçük şirketlere göre daha fazla olanak sunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tecrübe tecrübedir. küçük firmada kazandığın tecrübeyle ilerde daha büyük firmalarda istihdam edilebilirsin.

örnek: eski firmamdaki arkadaş apple hakkında derin bilgiye sahipti. apple daha mağaza açmadan müracaat etti (yaklaşık 2.750 alıyodu) bi müddet sonra mülakata girdi verdikleri para 1.750. tamam eşşeğin çükü gibi firma ama şimdi 3.750 kazanıyor ve iş ortamı daha rahat. verdikleri görev de satış temsilcisi. sırf isim için yapılacak şey değil anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yönetim katına çıkmak yaşlandıkça en ideali. 32 yaşındayım ve şu an şirketimde kariyer yönüm açısından en yüksek pozisyondayım. Artık kendi kariyerimden çok genel yöneticiliği daha çok inceler ve takip eder halde buldum kendimi. Bundan 5 sene sonra olur da aynı şirkette kalırsam, ki şu anki devam eden eğitim, gelişim planlarıma şirketim sığmasa da, oldu da kaldım diyelim, maaş düzgün olursa devam edebilirim de, genel yöneticilik ya da yardımcılığı üzerine yoğunlaşacağıma eminim.

Global vs Yerel için birkaç önemli kriter var. Kariyer planlarına uyuyuor mu? Pozisyon istediğin ve ilerleyebileceğin bir pozisyon mu? SGK asgari mi tam mı? Sosyal olanakları neler? (medya olduğu için maçları basın tribününden izlemek gibi bir avantajım var :D, bir çok belediye bşk, millet vekili ile tanışma ve bazen bizzat bazen de danışman/sekreterleri ile direkt iletişimde bulunma ve tanınma, sarı basın kartı, ücretsiz ulaşım, daha fazla tatil ve tazminat, şirket medya künyesi tazminatı, medya çevresi, açılışlar, tanıtımlar, konferanslar, şirket çalışanlarına özel düzenlenen eğlenceler, programlar ve konukları için düzenlenen kokteyller, ödül törenleri, vs vs...) Belki benim bulunduğum ortamda olanaklar farklı olabilir ama diğer iş kollarının da kendisine göre +ları var ve bu artılar sana ne kadar yansıyor/yansıtılıyor? Mesela Nuhun Ankara firmasında sadece koli koli makarna alabiliyorsun... :D sdfsdf

Bir sürü değişken var işin içinde. Hayat senin, karar da senin...
Sosyal ağlarda paylaş

50-100 kişilik firmada müdürleşirdim, global firmaların güzel olduğu kadar çadı showla uğraşacağın gerçeğinide değiştirmiyor.İleride sahiplenemezsen geçersin globala devam edersin yada direkt globalda kasarsın olay ne istediğin ben olsam erkenden parayı dikerdim iş hayatı beni dikmeden, salında bütün olay bu;

verimli yaş + bilgi = para araya ne sokarsan gerilersin.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

ya dediğim gibi zaten 2-3 yerden teklif geldi de karar veremiyorum gibi bir durum yok şuan. sabah sabah aklıma geldi. merak ettim sizlerin düşüncesini.

global firmanın bariz artıları var. ama mesela 1,5k maaş farkı da baya yüksek bir fark 3-4 senelik tecrübeli insanlar için.

o kadar fazla fark olursa evga kart alayım ama 100tl daha insin diye düşünmezsin mesela sdfs.

Global firmada 1.5 senede yapacağın deneyim artı bu deneyimin getirdiği yükselme ile boktan yüksek maaşlı aile şirketi çakması şirketlerden 1.5 senede alacağın 21.500 TLyi hayli hayli kapatırsın bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...