Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Ev veya araba çizimleri için kullanabileceğim program varmı? ;)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Eğer teknik resim çizmek istiyorsan AutoCad idealdir. Normal 3 boyutlu resim de çizebilirsin ama daha kullanışlı bir program varmı bilmiyorum.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Gallant Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 AutoCAD 2d çizimlerde iyidir, 3d si boş bence. Üç boyutlu kullanım için bayağı program var esasen hemen inceleyelim. Autodesk Mechanical Desktop: Autocad arabiriminin gelişmişi pek kullanışlı bulmuyorum. Solidworks: Güzel arabirim, kullanım kolaylığı, tavsiye edilesi yazılım. İdeas: Bulman bayağı zor, sadece modelleme değil, analizde yapar ki, bazı analiz programlarında(ansys) modelleme aşırı uğraştırıcı olduğundan, diğer programlardan(solidworks, mech. desktop, etc.) aktarırken bazen sorun çıkardığından, kullanışlı oluyor bayağı. Pro-engineering: Bu programın kullanımı bayağı var ama kişisel deneyimim yok bişi diyemeyecem.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2003 gallant çizime yeni başlıyacağım bana en kolay çizebileceğim programı yazdığın programlar arasından tavsiye edermisin?[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2003 said: orc_lord, 31 May 2003 12:37 tarihinde demiş ki: gallant çizime yeni başlıyacağım bana en kolay çizebileceğim programı yazdığın programlar arasından tavsiye edermisin?[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Yapacağın çizimleri hangi amaçta kullanacağının da önemi var. Onuda söylesen ona göre program söylemek daha kolay. Gallant'ın bahsettikleri genelde profesyönel çizim ve analiz araçları. Sen animasyon tarzı, analiz içermeyen bir çalışma yapacaksan 3D Max'i de göz önünde bulundurabilirsin. Racer adında, dışarıdan oyun gibi görünen ancak başarılı bir araba modelleme ve analiz programı da vardı. Bu forumlarda da sanıyorum Zed tarafından link'i verilmişti. Yada Xerofarb'da olabilir emin değilim. ps: Gallant AutoCAD'in solid modelling'i hiç de fena değil bence. Çokça eğri büğrü obje modellemesinde zorluyor ama genelde oldukça başarılı. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 neydi yaa architectural bilmemne vardı. bi araştır. kuzenim mimar bu dediğimi autocad i ve bilimumları kullanıyo.[hline]Everyway that I can I'll try to make you love me again Everyway that I can I'll give you all my love and then Everyway that I can I'll cry, I'll die Make you mine again
Halfmumi Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 Bryce 3d mi ne öyle bir program var bende... Bayağı hoş bir şey.. Ama kullanmayı öğrenmek birazcık zaman istiyor..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse!
EarS Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 bryce la yeryüzü fln çizilmiyor muydu?
Gallant Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2003 said: GE-TA, 31 May 2003 15:34 tarihinde demiş ki: ps: Gallant AutoCAD'in solid modelling'i hiç de fena değil bence. Çokça eğri büğrü obje modellemesinde zorluyor ama genelde oldukça başarılı. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test Walla koordinatsal metodla işler yürümüyor resmen, sw gibi ler daha iyi bence uğraştığına değmez. Genelde(genelde değil esasında hepsi) saydığım programlar mühendislik alanında kullanıyor(CAD/CAM), onun için kullanım mantığını biraz bilmek gerek(2D de özellikle), teknik resim nedir?vs. Ge-ta güzel söylemiş 3DMax tavsiye edilir. [Bu mesaj Gallant tarafından 02 June 2003 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 bide şey war bi ara ben yapıyodum onla cs için map programı ismini unuttum tabiki prof deil eğlenmek için istiyosan ii wakit geçirtiyodu sonra içine girip dolaşmak falan :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Bu topic'in açıldığı iyi olmuş, ben otomobil tasarımı yapmak istiom, biraz da ev-oda gibi şeyler... Çok eski bi program war bende Micrografx'in Simply 3D diye (hakkaten eski) bi de demo versionu, crack'ini buldum ama yine de eğmebükme gibi özellikleri çalışmıyo kutu-küre -silindir-koni falan yapıyorum anca onlarla da komik oluyo tabi :))[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 kalem kağıdın yerini hiç bişey tutamaz :)[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave...
axedice Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Öyle de bir tutar ki. Teknik resim derslerinde az aramadım Autocad i.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Gallant Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 said: BiTcH_oFBaT, 03 June 2003 01:03 tarihinde demiş ki: kalem kağıdın yerini hiç bişey tutamaz :)[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave... Axedice+1 Bitchofbat sen hiç A2 kağıdına montaj resmini hem kurşun kalemle, hemde aynı boyutta aydınger üzerine rapidoyla çizim yaptın mı?:) Hayır ben yaptımda 3 gün boyunca 8 saat uykuyla gezmek pek hoş olmuyor, autocad diye bağırasın geliyor.
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2003 said: BiTcH_oFBaT, 03 June 2003 01:03 tarihinde demiş ki: kalem kağıdın yerini hiç bişey tutamaz :)[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave... Elektrik kesilirse sonuna kadar haklısın da... :) Bir gemi endazesi kalem kağıt ile 3 ayda çıkarılıyor. Aynı işlem uygun program ile 1 saat. "Optik" kesim işlemi için tek parçanın bire bir elle çizimi iyi bir çizer ve uygun malzeme (şablonlar ve kalem kalınlıkları) ile 1 saat. Birbirinden farklı onlarca parçanın CNC makinaları için kesim planı çıkarmak (nesting) 15 dakika. Otomatik nesting'e hiç değinmeyeceğim, 1-2 sn kadar sürüyor. Bunlar zaman karşılaştırması idi. Hata karşılaştırmalarına hiç girmeyelim istersen. :D[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Oha yaa bu ne beah sadece basit program tavsiyesi istedik ;)[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 güzel yorum :)[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 eğer mühenndis değilsen cad programları bayar, yapacağın şeyden soğursun. bryce3d ise geographical tasarımlar için düşünülmüş. 3dsmax veya lightwave en ideali gibi gözüküyor. hem modelleme toolları pratik hem de render sonuçları gayet iyi. lw'i render için pek kullanmadım ama 3dsmax render konusunda son 1-2 versiyonuyla en üstlere çıkmayı başardı. maya'yı salla. aşırı hantal. eğer teknik yönü ağırlıklı olsun dersen de alias studio birebirdir. şöyle ki alias ile yaptığın nurbs modeli cnc tezgaha gönder direk imal etsin.[hline]eski bir çin atasözü der ki: chonk sonk tung, chenk.
Öne çıkan mesajlar