Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizim Programı?

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ev veya araba çizimleri için kullanabileceğim program varmı?
;)[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
*Balık katili olmuştur*
Mesaj tarihi:
Eğer teknik resim çizmek istiyorsan AutoCad idealdir. Normal 3 boyutlu resim de çizebilirsin ama daha kullanışlı bir program varmı bilmiyorum.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
AutoCAD 2d çizimlerde iyidir, 3d si boş bence.
Üç boyutlu kullanım için bayağı program var esasen hemen inceleyelim.
Autodesk Mechanical Desktop: Autocad arabiriminin gelişmişi pek kullanışlı bulmuyorum.
Solidworks: Güzel arabirim, kullanım kolaylığı, tavsiye edilesi yazılım.
İdeas: Bulman bayağı zor, sadece modelleme değil, analizde yapar ki, bazı analiz programlarında(ansys) modelleme aşırı uğraştırıcı olduğundan, diğer programlardan(solidworks, mech. desktop, etc.) aktarırken bazen sorun çıkardığından, kullanışlı oluyor bayağı.
Pro-engineering: Bu programın kullanımı bayağı var ama kişisel deneyimim yok bişi diyemeyecem.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
gallant çizime yeni başlıyacağım bana en kolay çizebileceğim programı yazdığın programlar arasından tavsiye edermisin?[hline]===> orc_lord <===
*Balık katili olmuştur*
Mesaj tarihi:
said:
orc_lord, 31 May 2003 12:37 tarihinde demiş ki:
gallant çizime yeni başlıyacağım bana en kolay çizebileceğim programı yazdığın programlar arasından tavsiye edermisin?[hline]===> orc_lord <===
*Balık katili olmuştur*

Yapacağın çizimleri hangi amaçta kullanacağının da önemi var. Onuda söylesen ona göre program söylemek daha kolay. Gallant'ın bahsettikleri genelde profesyönel çizim ve analiz araçları. Sen animasyon tarzı, analiz içermeyen bir çalışma yapacaksan 3D Max'i de göz önünde bulundurabilirsin. Racer adında, dışarıdan oyun gibi görünen ancak başarılı bir araba modelleme ve analiz programı da vardı. Bu forumlarda da sanıyorum Zed tarafından link'i verilmişti. Yada Xerofarb'da olabilir emin değilim.

ps: Gallant AutoCAD'in solid modelling'i hiç de fena değil bence. Çokça eğri büğrü obje modellemesinde zorluyor ama genelde oldukça başarılı. [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 31 May 2003 15:34 tarihinde demiş ki:
ps: Gallant AutoCAD'in solid modelling'i hiç de fena değil bence. Çokça eğri büğrü obje modellemesinde zorluyor ama genelde oldukça başarılı. [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

Walla koordinatsal metodla işler yürümüyor resmen, sw gibi ler daha iyi bence uğraştığına değmez.

Genelde(genelde değil esasında hepsi) saydığım programlar mühendislik alanında kullanıyor(CAD/CAM), onun için kullanım mantığını biraz bilmek gerek(2D de özellikle), teknik resim nedir?vs.
Ge-ta güzel söylemiş 3DMax tavsiye edilir.

[Bu mesaj Gallant tarafından 02 June 2003 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bide şey war bi ara ben yapıyodum onla
cs için map programı ismini unuttum
tabiki prof deil eğlenmek için istiyosan ii wakit geçirtiyodu sonra içine girip dolaşmak falan :)
Mesaj tarihi:
Bu topic'in açıldığı iyi olmuş, ben otomobil tasarımı yapmak istiom, biraz da ev-oda gibi şeyler... Çok eski bi program war bende Micrografx'in Simply 3D diye (hakkaten eski) bi de demo versionu, crack'ini buldum ama yine de eğmebükme gibi özellikleri çalışmıyo kutu-küre -silindir-koni falan yapıyorum anca onlarla da komik oluyo tabi :))[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
Öyle de bir tutar ki. Teknik resim derslerinde az aramadım Autocad i.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
said:
BiTcH_oFBaT, 03 June 2003 01:03 tarihinde demiş ki:
kalem kağıdın yerini hiç bişey tutamaz :)[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave...

Axedice+1
Bitchofbat sen hiç A2 kağıdına montaj resmini hem kurşun kalemle, hemde aynı boyutta aydınger üzerine rapidoyla çizim yaptın mı?:) Hayır ben yaptımda 3 gün boyunca 8 saat uykuyla gezmek pek hoş olmuyor, autocad diye bağırasın geliyor.
Mesaj tarihi:
said:
BiTcH_oFBaT, 03 June 2003 01:03 tarihinde demiş ki:
kalem kağıdın yerini hiç bişey tutamaz :)[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave...

Elektrik kesilirse sonuna kadar haklısın da... :)

Bir gemi endazesi kalem kağıt ile 3 ayda çıkarılıyor. Aynı işlem uygun program ile 1 saat.

"Optik" kesim işlemi için tek parçanın bire bir elle çizimi iyi bir çizer ve uygun malzeme (şablonlar ve kalem kalınlıkları) ile 1 saat. Birbirinden farklı onlarca parçanın CNC makinaları için kesim planı çıkarmak (nesting) 15 dakika. Otomatik nesting'e hiç değinmeyeceğim, 1-2 sn kadar sürüyor.

Bunlar zaman karşılaştırması idi. Hata karşılaştırmalarına hiç girmeyelim istersen. :D[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
eğer mühenndis değilsen cad programları bayar, yapacağın şeyden soğursun. bryce3d ise geographical tasarımlar için düşünülmüş.

3dsmax veya lightwave en ideali gibi gözüküyor. hem modelleme toolları pratik hem de render sonuçları gayet iyi. lw'i render için pek kullanmadım ama 3dsmax render konusunda son 1-2 versiyonuyla en üstlere çıkmayı başardı. maya'yı salla. aşırı hantal. eğer teknik yönü ağırlıklı olsun dersen de alias studio birebirdir. şöyle ki alias ile yaptığın nurbs modeli cnc tezgaha gönder direk imal etsin.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.
  • Yeni Oluştur...