Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web tasarımı ve para iadesi


pulkas

Öne çıkan mesajlar

Web sitesi tasarlattığım şirket 3 aydır revizyon üstüne revizyon örnek üstüne örnek vermeme rağmen rezalet, hiç bir halata yaramayacak iş yapıyolar.Bu şirkete işe başlamadan önce ön ödemede bulunmuştum.Şimdi para iadesi ile sözleşmeyi fes etmek istiyorum ama para iade edemeyeceklerini söylüyolar.

Benim bu adamlardan verdiğim parayı almanın bir yolu var mı?Böyle rezalet bir zihniyeti beslemek istemiyorum.

Çalışmaya başlamadan önce portfolyolarını incelemiştim, hasbelkader aklımda tasarımı uygulayabileceklerini düşünerek bu adamlarla çalışmaya başladım ama çok fena yanılmış. Tasarım süreci başladığından bu yana 3. ayı geçiyoruz.

Bunun benzerini yaşayan kimse var mı?Dava mı açsam ne yapsam bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sözleşme

Sözleşme said:

Proje Süreci :

Proje Başlangıçı :


Proje hakkında detaylı bilgi yüklenici tarafa iletilecektir. Yüklenici tarafından işverene verilecek “Proje Bilgi Dokümanı” işveren tarafından eksiksiz doldurulacaktır.

Proje geliştirme ve tasarımı esnasında yaşanacak teknik aksaklık, işverenden talep edilen bilginin gecikmesi gibi durumlarda proje teslim süresine iş günü olarak eklenecektir.

Arayüz Tasarımının hazırlanması ve sunumu :

Özgün Tasarım

Sunum JPG formatında yapılacaktır. Proje detay dokümanı ve dosyalama işveren tarafından hazırlandıktan ve yükleniciye iletildikten sonraki 7 iş günü içerisinde sunum yapılacaktır. Revize süreçleri teslim süresine eklenecektir. Tasarım çalışmasından önce işlevselliği anlatan tüm ekranlar için Taslak Yerleşim çalışması yüklenici tarafından hazırlanacak ve onay alınacaktır.


Tasarım çalışmasının yönetim panelli yazılıma entegrasyonu :

Tasarım çalışmasının onayını takip eden 15-25 iş günü içerisinde işverene teslim edilecektir. Tüm işlevsel özellikler tasarım dosyası üzerinde belirtilecek ve gerekli modül talepleri bu çalışma üzerinden gerçekleştirilecektir. Tasarım çalışması onayını takip eden süreç içerisinde işveren tarafından talep edilecek yeni fonksiyonel özellik talepleri ücretlendirilecektir.

Web Sitesi içerikleri ve İçerik Yönetim Hizmeti :

İşveren tarafından özel olarak talep edilmediği sürece yüklenici firma Web Sitesi içeriği üretme, mevcut içeriğin Yeni Web Sitesine taşınması, Görsel Seçimi gibi hizmetleri üstlenmemektedir. Bu hizmetler işveren talebi olması durumunda proje detayı olarak ücretlendirilecektir. İçerik Yöneticisi personel tarafından iş planı dahilinde sırası ile eklenecektir. İşveren içerik taleplerini yazılı olarakta iletmekle yükümlüdür.

Ek Talepler :

Proje sürecinde ek taleplerin doğması durumunda bütçelendirme bölümünde yapılacak işin Geliştirme/Saat olarak proje bedeli üzerine ücretlendirilmesi yapılacaktır. Geliştirme bedelleri proje bütçesi baz alınarak ekonomik şekilde hazırlanacaktır.

Yönetim Paneli Özellikleri :

- Yönetim Paneli Erişimi

- Web Sitesinin tasarım öğeleri hariç tüm belirlenen içeriklerinin yönetim panelinden düzenlenebilmesi.

- Sayfa Yönetimi, Site içerisinde Sayfa Ekleme, Çıkarma ve Düzenleme özellikleri.

- Haber/duyuru ekleme modülü (Sınırsız olarak eklenebilme ve arşivlenebilme özelliği)

- Ürün ekleme Modül (Sınırsız olarak eklenebilme özelliği)

- Kategori Bazlı Ürün Ekleme Modül (Sınırsız olarak eklenebilme özelliği)

- Sınırsız Banner/ Promo Alanı Güncelleyebilme Özelliği

- Foto Galerisi modülü (Sınırsız olarak eklenebilme özelliği)

- İletişim modülü (Düzenlenebilir iletişim sayfası)

- Ulaşım ve iletişim için Google Harita alt yapısı

- İstatistik verileri için Google Analytics alt yapısı

- SEO Altyapısı ile Site içi anahtar kelime ve başlık içeriklerinin yönetimi.

- Ücretsiz Panel Eğitimi ( Panel Eğitimi site yapılanması tamamlandıktan sonra firmamızda

- verilecektir. )



Site Haritası :

- İşveren tarafından “Proje Detay Dökümanı” ile yükleniciye iletilmelidir.

Standartlar :

Yüklenici Proje Teklif Dökümanı dahilinde belirttiği yazılım ve tasarım standart özellikleri konusunda belirttiği tüm maddeleri uygulamak ile yükümlüdür. İşveren özellikler maddesinde yazan tüm içeriği kabul etmiş sayılmaktadır.



Şartlar :

- Ön Ödeme : Fiyat teklifi kabulünde verilen KDV Dâhil tutarın %50’si ön ödeme kalan tutar ise iş teslimi peşin olarak yapılacaktır.

- İşe Başlama : Proje Fiyat Teklifinde geçen sözleşme süresi sitenin tüm dokümanlarının işveren tarafından firmamıza eksiksiz ve tam teslim edilmesinden sonra başlamaktadır.

- İçerik Yönetimi : Proje Fiyat teklifine “İçerik Yönetimi” hizmeti eklenmemiştir.

- Alan Adı (Domain) : Proje Fiyat Teklifinde İşveren tarafından belirtilecek Alan Adı üzerinden proje çalışması gerçekleştirilecektir. Fiyat teklifine Alan Adı Satın alma hizmeti dahil değildir. Alan Adının başka bir firma üzerinde olması durumu sebebi ile transfer işlemleri için geçecek süre proje teslim süresine ek olarak düşünülmelidir.

- Sistem içerisinde kullanılan Görsel/Fotoğraf dosyalarının telif hakları :Web sitesinde kullanılan görsel ve fotoğrafların Telif Hakları yasasının koruyucu maddeleri gereğince daha sonra hukuki sorunlar yaşanmaması için Ücretli Lisanslarının Satın alınması gerekmektedir. Satın alma ücretleri işveren kuruluş tarafından karşılanacaktır. İşveren kuruluş tarafından görsel ve fotoğrafların tarafımızca lisans alınmadan kullanılmasının talep edilmesi durumunda tüm hukuki sorumluluk işveren kuruma ait olacaktır. İş bu madde ile belirtilen yükümlülük işveren tarafından kabul edilmiş sayılacaktır.

- Yabancı Dil : Proje içerisinde kullanılacak Yabancı Dil istekleri proje başlangıcında belirtilmelidir. Yüklenici Türkçe

dışındaki Yabancı Dil seçeneklerinin içeriklerinin Çevirisi, Çözümlenmesi gibi konularda hizmet vermemektedir. Bu içerikler işveren tarafından yükleniciye iletilmelidir.


Teklif Onayı :

Çalışma bu belgenin imzalanıp xxxx no’lu faks numarasına veya [email protected]

e-mail adreslerine gönderilmesi ile onaylanmış sayılır.





https://www.youtube.com/watch?v=l-CRh11Ptjo




Valla arkadaş ne desem boş şimdi.Çok büyük bir hata yaptım.Şirket bilgileri gibi detayları şu anda veremiyorum keza bu adamlara dava açmayı planlıyorum.Ellerine koz geçsin istemiyorum ama olurda davadan vazgeçerim vb. durumlar olur bu adamları yaptıkları işlerle her yerde paylaşmayı düşünüyorum.

Ben düştüm iyi kötü kurtuldum diyebildiğim anda 'bu iş nasıl yapılmazı' burada anlatmayı düşünüyorum uzun uzun.Attığım mailler ve aldığım feedbackler şeklinde uzunca bir yazı yazıcam.

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.Gün içinde sinir harbi ile gene uzun bir telefon görüşmesi yapıcam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herşey sözleşme değildir. hukuken v.s. olabilir ama adamlar işini yapmamış anlaşılan. sözleşmesinin öyle olması adamların üçkağıtçı olmasını gerektirmez. bence asıl soru şu kaç tl'den bahsediyoruz. yani iyi bir wp teması ve düzgün bir kontent ile bu işi bence o kalan %50'ye yapacak adamlar da rahat bulunur. diyeceğim o ki kalan %50'ye yapacak birilerini bul öteki tarafla dialogu da yeni elemanlara bırak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden bir ofis acip sonra 6500 liraya Wordpress ve logo tasarimi satabileceginizi dusunuyosaniz hemen acin bi ofis.

Ha yok yapamam, cevrem yok, cevrem olsa musteriyi ikna edecek yetenegim ya da adamim yok, onlar da olsa ticaret nasil yapilir, isler nasil yurur bilmiyorum diyorsaniz bosuna bik bik ediyosunuz o 6500 liraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hosting ve domain elinizde ise destek olmak isterim.
www.birdunyaweb.com

Yerimiz kadıköy rıhtım'da yüzyüze görüşebiliriz.
Web sitesinde genel içerik kapsamında bir sözleşme olsa bile Türkiye'de malesef hukuki anlamda ucu çok açık. Bu tip çalışmalar karşılıklı güven ilişkisinde gerçekleşebiliyor.
Tanışmak isterim geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...