Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inglorious Basterds

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Az önce geldik filmden.

Özet yorum: Film güzel, ama tarantino beklentileri çok yükselttiği için hayal kırıklığı yaşamadım dersem yalan olur.

Spoiler açıp bişeyler yazıcam ama illaki açıp okursunuz diye yazamıyorum. Şunu söyleyeyim: Avrupa dilleri arasındaki geçişlere, aksanlara ve dil oyunlarına (linguistik anlamda) bayıldım.
Sosyal ağlarda paylaş

*tarantino filmi olmuş direk,ama garip olan sırf başka filmlerden değil kendinden de baya alıntı yapmış.

*düşündüğüm kadar aksiyon yoktu,şiddet çoktu.

*alman abimize rep,oskar adayı olmalı kesinlikle,filmin adamı olmuş ,net.

*2. dünya savaşı yahut aksiyon filmi izlemeye giderseniz sıkılabilirsiniz,tarantino "lan en sevdiğim sahnelerin çorbasını yapıp 10 ölçü şiddet koyayım bide sevdiğim aktör koyayım tam benlik olsun kimse sevmesse ben severim" diye film yapmış.biraz uzun,bazen diyaloglar bir hayli bayıyor,azcık aksiyon filmi geçmişiniz varsa sahneler copy/paste geliyor.(dirty dozen vb propagandalık nazi dövme filmi +envai sayıda sergio leon filmi izlemiş bana öyle geldi en azından)

*müzikler süper

*bence bu film sinemada değilde,arkadaş meclisinde üzerinde bol bol geyik yapılarak evde DVD kafasında izlenmeli.

*kruger hatunu ölsün abi,sıfır verdim kendisine,hiç olmamış.

*OF FİLMİN BAŞLARI OF,mü-kem-mel,oha deli filme gelmişim diyordum ama filmin en iyi kısmı başıymış zaten,sonra sönmüş.

5/10,meraklısı sever.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de daha destekli bi yorum yapayım bari

tam bir tarantino filmi yavas gidio diyaloglar falan inanılmaz guzel bi anda aksiyon siddet oluyo ve bitio tekrar diyaloglar.. kan miktarının azaltılmasına sevindim kendi adıma artık su gibi kan akınca etki kalmıyo sıkıcılasmaya baslıyo..

film de killsteal war izleyenler hatırlıycaktır bunu yadırgadım..

evde dvd kafası super olur bu filme.. ama sinemaya da 5 6 kisi gidiyosanız da olur.. ben bu filme tek basıma gitsem net sıkılırdım ama salih burak saolsun ZUHAAA die yarılmaktan duramadım..

shoot'em up,crank ten sora benim en amacsız izledigim filmlerden biri oldu sırf vahseti icin izledim.. baska amaclarınız warsa zorlamayın film documentary tadında olmayan bi nazi filmi ve vahseti ve eglencesi geyikleri icin izleyin..

alman abinin konusmalar inanılmaz iyiydi.. hatta ilk chapter i izlerken abiye veresim gelmedi desem yalan olur.. filmde hatunlar basarısızdı guzel hatun gormedik yasamadık bi french maid tadında olan hatun guzeldi.. brad pitt de cok basarılıydı bence hatta bence goze batan hic bi oyunculuk yoktu sunun ne isi war lan surda die..

spo spo spo

spoiler zamanı.. en muthis sahneler benim gozumde

1. alman ss ini techizata sıkılan kursunla ortalıgın savas alanına donusu
2. ongorulebilir bi espri olsa da italyanca geyigi
3. beyzbol sopasıyla dayak

Sosyal ağlarda paylaş

Ben, ki öyle tarantino hastası biri değilim, filmi çok iyi buldum. İlk yarı özellikle biraz diyaloga boğuluyor izleyici ama gerilim yükselirken beklemediğiniz bir anda giren anlık aksiyon önce sizi yerinizden hoplatıyor, sonra ne olduğunu farkettiğinizde bağıra bağıra güldürüyor

Karamizahtan anlayan bir arkadaş grubunuz varsa, sinema yada dvd farketmez, kesinlikle izleyin. Biz 5 ayı film boyunca salonda bağıra bağıra güldük
Sosyal ağlarda paylaş

bu film evde izlenir diyenler halt ediyo bence. tarantinonun jackie brown'dan bu yana en iyi filmi diyorum kesinlikle. her sahne özene bezene çekilmiş, çok kendine has bi atmosferi ve rengi var filmin, cidden gözünü kırpmadan izliyosun 2.5 saat boyunca. christoph waltz birebir evil-incarnate olmuş, dark knight'daki heath ledger ile karşılaştırılabilir bi performans adeta =)

filmin şiddete dair müthiş bi altmetni de var gibi geldi bana, sıçan-sincap karşılaştırması, aslında biz "şiddet seyircileri"ne acaip giydiriyor. amerikalılar vahşice nazi öldürdüğünde alkışlıyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz..almanlar kendi savaşa övgü filmlerini izleyip eğlenirkense onlardan tiksiniyoruz, iğreniyoruz hem de içgüdüsel olarak. halbuki adamlar bizimle birebir aynı şeyi yapıyo aslında heh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...