Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik kaçak olma sorusu


logtrig

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar 2012 yaz okulu ile mezun oldum. mezun olmadan 1 hafta önce işe giriş için belge toplamam gerekiyordu ve tecil belgesini de şubeden aldım. 2015 ekim olarak tecilli bir şekilde belgeyi aldım.

bugün tecil belgemi tekrar başka bir sebepten dolayı almaya gittiğimde ise 2 senedir kaçak olduğumu öğrendim. eve ne gelen ne giden bir şey oldu bu sürede. o kadar yurtdışına çıktım, polis kontrollerine takıldım ülkede, hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım bugün tam bir şok yaşadım zaten. okul bitince diplomayı ibraz etmemiz gerekiyormuş şubeye gidip ama bunu zaten okullar yapmıyor muydu? okul eylül 2012 de bilgi vermiş mezun olmuştur diye.

şimdi ne yapmam gerekir? ales'im yok ve yana yakıla yüksek lisans bakıyorum acaba kurtarır mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

asker kaçağı değil
yoklama kaçağısın para cezası var,mezun olur olmaz askerlik şubesine gitmek lazımmış okul sadece tecil ediyor.


abi böyle bir şey varsa ben nasıl bilmiyorum bunu ya? ben sanıyorum ki okul hallediyor? keza eylülde mezun olunca mezun olmuştur diye bilgi vermiş okul. o zaman benim tekrar diploma götürmeme ne gerek var?

ve ben 2 senedir çalışıyorum bir kurumda, şimdi apar topar askerlik olur mu dersiniz? akıl verin lütfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

run lola run.

veriyorlar kafadan 2015-2016 falan ama güvenmeyeceksin öyle şeylere.

2 farklı yüksek lisans yapıyordum, birisinde bir dönem ders mers almadım. tecili iptal ettiler bakaya durumuna düştüm. yüksek lisanslardan sadece biri tecil yapabiliyormus, onda da ders almazsan direkt iptal ediyorlar tecilini, haber falan vermek hak getire.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanmıyorum. bakaya ya düşünce bile yüksek lisans tarihinin bakayaya düşme tarihinden önce olması lazımmış tekrar tecil yaptırabilmek için.

sen o yolları çoktan geçmişsin, artık kaçaksın.

en iyisi kütüğünün bağlı olduğu askere alma daire başkanlığını araman. oradaki adamlar memur merak etme, gelip almazlar. bana en cok onlar yardımcı olmustu. üniversitenin kendine hayrı yoktu.

ama kaçaksın sen tabii, yerini yurdunu sakla, bir kaçkın olarak ara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yoklama kacagisin. Aynisini benimde basima gelmisti. Mezun olduktan sonra ASAL'a ugramadan Ingiltere'ye gittim, orda da tecil fln ettirmedim. Bir sene sonra donup ben askere gidicem dedigimde, ASAL'daki calisan "aaa senin cezan varmis" dedi. Ne kadar gelir diye sordum "300 kusur" fln bisiler salladi. Askere gittim geldim, 4 ay(!) sonra ceza kagidi eve geldi. (Totalde 2 sene sonra oluyor iste)
Sonucta 119tl, erken odeme indirimiyle 89tl mi ne odedim bitti gitti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...