Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzak mesafe evililik

chrome

Öne çıkan mesajlar

RamsesII said:

Marty destek verio dworgian deneyimiyle bu desteği yıkıyor.

Kafam karıştı.

Dworgian korkuttu beni, açıkçası çok büyük sayılabilecek bir yaş farkı da yokmuş senin, 7 yaş normal denebilir bence.

Dworgian ayıp olmazsa bu yaş farkının tam olarak neler getirdiğiyle ilgili, kendi deneyiminden yola çıkarak bize bilgi verebilir misin? Gerçekten merak ediyorum.

Aslında genelleme yapılamaz. Hani her insan farklı. Her yetişme tarzı farklı.

Ama benim durumumda (daha önce yazdıydım galiba), ben çok gezdim tozdum, bazı şeylere doydum, ailem modern türk ailesi vs.

Evlendiğim kızın geldiği çevre daha geleneksel ve kapalı bir çevreydi. Hani gezmişliği tozmuşluğu yoktu pek.

Benle birlikteyken işe girdi, iş ortamını görme, çevrenin ilgisi (erkekler olarak tabii), "birey olma" kavramının farkına varış ve otomatik olarak "muthaç olan kız" dan "özgür kadın" kafasına geçiş, çevresine özenme, onun hayat tarzıyla benimkinin ne kadar farklı olduğunu kavrayış ve aslında uygun olmadığımızın idrakı, gibi bir süreç geçirdi.

Bu arada bende de benzer bir süreç (uygun olmadığımız gerçeği vs) ve gelecekte nasıl olacak kaygısı oluşmuştu tabii.

Genç bir kadın ile birlikte olduğunuzda, özellikle işe girdikten sonra hayata bakışının değişebileceğini hesaba katmak lazım. Kadın o vakte kadar önce ailesinin sonra sevgilisinin kanatları altında hissediyorken kendini, işe girip kariyerini oturtmaya başladıktan sonra "ben" olgusu daha da güçleniyor (hali hazırda güçlü değilse tabii), bu durumda bakış açısı değişiyor bayağı.

Ha sizin ile aynı yapıda bir ortamda büyümüştür, hayata bakışınız vs zaten aynıdır, "ben" olgusu ve kendine verdiği değer zaten iyi bir noktadadır, o zaman önemli nokta sizin kadar maceraya (gezme tozmaya, ilişkilere vs) doymuş olup olmadığı olur diye düşünüyorum. Çünkü sizi isteyerek seçmeli insan bence. Bazı şeyleri yaşayıp tecrübe ettikten sonra "evet benim istediğim bu adam/kadın" diyemiyorsa kişi, şans eseri, öyle gerekiyor diye, uzun süredir birlikte olunduğu için fln bu iş evliliğe gidiyorsa çatlaması büyük ihtimal.

Edit; işte bu yüzden, 40 - 33 37 - 30 fln pek sakat sayılmazken 32 - 25, 30 - 23 vs daha sakat bir durum uyum açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Ben 90 doğumluyum. Kendimden 1.5 yaş büyük bir kadınla evlenmeyi düşünüyorum. Yaşımdan daha olgun bir insanım. Ve kesinlikle hata olarak görmüyorum. Bazen biri gelir ve bu kadınla olmalıyım dersiniz. Tabi her şey henüz sadece bir fikir aşamasında :)

Kardeşim, nacizane fikrimi söylemek isterim. 30 yaşından erken evlilik erkek için pek mantıklı değil. Ha sen 25 yaşına kadar bizim 30 a kadar yaşadığımız aksiyonu yaşamışsan, bu yaşında "yeter ya bu kadar, ben artık evim ve ailem olsun istiyorum" demişsen eyw
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet mantıklı yazdığın bir post beni nedense hüzne sürükledi Dwor. Yaşadığın hisler eminim hepimizin başından evlilikte olmasa da ilişkilerde geçmiştir.

edit: üstteki uzun post için söylemiştim.

edit2: ben de 27-28 gibi düşünüyorum zaten. Daha zaman var. Kaldı ki kesin kararım da değil henüz. Ama yaş farkından bahsediyordunuz ya, benden 1.5 yaş büyük biriyle olmamın bi sakıncası var mı size göre diye soracaktım aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Hüzünlenmeye gerek yok ya. Deneyim işte. Mesela bu deneyimi yaşamasam, şu an evlenme arifesinde olduğum insanın değerini anlayamazdım. İstediğimi sandığım şeylerin aslında önemsiz olduğunu, aslında neleri istemem gerektiğini idrak edemezdim.

Ayrıca, 1.5 yaş önemsiz bence. ha kadınlar erkeklerden daha çabuk olunlaşıyor (kafa olarak lasjdas) o yüzden aranızdaki kafa yapısı farkı 3 4 olabilir ama np ya =)
Sosyal ağlarda paylaş

Nelerin önemsiz olduğunu idrak etme, esas değer vermem gereken konuların ne olduğunu anlama açısından dersimi aldım ben de. Bahsettiğim kişi zeki ve vicdan sahibi, bunun yanında da mutlu olmak "isteyen" ve bunun için çaba gösteren, mental açıdan güçlü biri. Zeki kısmını öyle yüzeysel söylemiyorum, birbirimize çok benziyoruz(kendime de pay çıkartayım :) )

Bugüne kadar hep sorunlu kızlarla ilişki yaşadım. Ben onları karanlıktan çıkarmaya çalıştıkça onlar beni aşağı çektiler. Ben çok pozitif, enerjik bir adamdım ya.. Şimdi donuk ve mutsuzdum uzunca bir süredir. Rönesans yaşatmaya çalışıyorum kendime.

Edit: Geçen akşamlarda muhabbet biraz geçmişime geldi. Eski kız arkadaşımdan bahsettim. Tatlı konular sayılmaz pek. Sonra kendisinin bana iyi geldiğini söyledim ve bunun üzerine üzüldü, enerjisi düştü. Sebebi de onun bi modellemesi var; "Birinin yara bandı olmak istemiyorum" dedi. Halbuki kendisi benim için kullan-at bir yarabandı falan değil. O mu fazla hassas, ben mi yanlış bir şey söyledim bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Eyvallah dworgian.Çok aydınlatıcı oldu, parmakların dert görmesin.

Sana genel olarak katılmakla beraber birey olmak aslında şu anki toplumda=ekonomik bağımsızlığı elde etmektir.Bu da ancak çalışmak oluyo, hakikaten işe girip iş hayatını az özümsemiş bir kadınla birlikte olmak gerek.Çok tadı olacaktır.

Öteki yandan doyum mevzusunda sana çok fazla katılamıyorum.Kişiye göre çok değişen bir şey o.Ayrıca eğer gerçekten bir şeyleri beraber yapmaktan keyif alıyorsan her şeyi birlikte keşfedebilirsin abi....
Sosyal ağlarda paylaş

@wish; Abi öyle support karakteri ben de oynadım bayağı yıllarca. Eski eşim de dahil. Yok yani. Sana da destek olunması lazım. Sürekli al, kurtar, destekle fln yaş iş. Birliktelik dediğin karşılıklı ilgi/destek/sevgi/saygı vs vs vs

Tek taraflı bir şeyler oldu mu gg

editine cevap: "bana iyi geldin" lafı öyle bir etki yaratıyor. senin demek istediğini anlıyorum ama o öyle algılamıo. onunlayken esas istediğinin ne olduğunu anladığını vs anlatman lazım diyeyim kısaca.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Öteki yandan doyum mevzusunda sana çok fazla katılamıyorum.Kişiye göre çok değişen bir şey o.Ayrıca eğer gerçekten bir şeyleri beraber yapmaktan keyif alıyorsan her şeyi birlikte keşfedebilirsin abi....

Çevremde gördüklerimden tabii benim yorumum. senelerce birlikte olup evlenen ve sonrasında çevresinin "aaa başka biri olmadı mı hayatında?" lafları sonrası "acaba gerçekten mutlu muyum, yoksa başka bir şey görmediğim için mutluyum mu sanıyorum?" diye düşünmeye başlayan erkek/kadın sonrası aldatmalar vs ile çatırdayan çok ilişki/evlilik gördüm

edit: ne çok "sonrası" demişim
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

gerçekten son atılan postları çok beğendim hepinizi kutluyorum

ramses,wish ve dwor

wish,manitan dediğin gibi ayakları yere basan bir insansa keza,mutluluklar dilerim kardeşim,öyle bi kız ben de bulsam keşke,kıskandım

Sağolasın öncelikle. Komik bir şey söyleyeyim, 92 senesi civarı kız bizim üst komşumuzmuş. Seneler sonra bir fotoğraf buluyor ve annesine bizi soruyor. Sonra facebooktan ekliyor bizi. Bebeklik arkadaşıyız.

Ben çok fazla kız tanıdığım için hep bi negatif önyargıyla yaklaşırım başta. Boştur, cahildir, şimdi öyle laflar eder ki soğutur beni kendinden vs gibi. Hatta twitter'ı varsa okumak istemem soğumamak için. Kızla konuştukça kalbimde uzaylar açıldı. Toplumu, hayatı öyle güzel gözlemlemiş ki, hırstan kibirden uzak. Kültürlü, entelektüel ve insanlarla belli ölçülerde mesafesini koruyabiliyor. Espri zannediyor şu an kendisi ama açık açık söylüyorum yani, zamanı gelince ben seni alacam diyorum afsdjgh

Ve üzücü finalimi yapayım: şu an erzurum'da öğretmenlik yapıyor. dıkş. Başlığa selam olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

SEn istanbulda mısın peki wishmaster? Eğer öyleyse aradaki mesafe muazzam, doğu görevini doldurması için min. 2 senesi olduğunu kabul edersek gerçekçi olalım bu iş boka saracak ileride.

Realist ol ve bunun yürümeyeceğini anla abi.

Ben istanbuldayım evet. Eş durumu falan ben memur olmadan yer mi bilmiyorum. İstanbula dönmesinin ya evlenerek ya da sağlık durumundan mümkün olabileceğini söylemişti. Evlenmektense sağlığından olmayı tercih edeceğini söylemişti espriyle karışık. Zaten şu an ilişki ilan etmedik aramızda ama ben ne istediğim konusunda çok netim. İstiyorum bu hatun kişisini.

Her insanın içinde iyi ve kötü huylu özellikler var. Önceki kız arkadaşlarım dramalarıyla evil yanlarımı ortaya çıkartıyorlardı. Bu hatunla ben daha özenli ve pozitif bir insana dönüşüyorum. Uçkur konusunu halletmeye çalışıyorum bir aydır başarılıyım bakalım. eheheh

"Kavuşana kadar başkalarıyla nefsini köreltebilirsin" de diyebilirsiniz, bilemiyorum. Kendime herhangi bir baskı yapmayacağım bu konularda. Saygı ve istek sürsün de, gerekirse değmeyecek aburcubur kızlarla sevişmem.

Edit: hani bunu aramızda şu an bi ilişki olmadığı için söylüyorum. yoksa tabi ki sadakat vs olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...