somebody Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: GE-TA, 08 Ocak 2005 16:00 tarihinde demiş ki: Hangi açıdan suçu aradığımıza göre değişir cevap. Yani kendine iyi bakmadığı için hasta kadın bile suçlu olabilir. bu cveap da güzel.... :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 "Yoksul bir adam var, karısı çok ama çok hasta, ölmek üzere. Fakat çok pahalı olan bir ilacı satın alırsa kocası iyileşecek...- Adam büyük bir eczaneye gider, eczanenin sahibinden -Lütfen karımın ihtiyacı olan ilaçları verin, param yok ama bunu bir şekilde öderim... Her işi yaparım... Lütfen... diye kendini alçaltmadan, yalvarmadan, içinde bulunduğu durumu anlatarak yardım ister. " adam dilenci değil kesinlikle.ilaçların parasını daha sonra ödeyeceğini söylüyor.borç olarak kabul et diyor yani. eczacı da veresiye kabul etmiyor demekki. daha sonra adam herşeyi deniyor ama ilacı bulamıyor. ben olsam ne yapardım. ben de çalardım.tereddüt etmezdim. eczacı suçlu mu ? kanunen suçlu değil. ama vicdansızın teki.vicdanen suçlu.çünkü adam dilenci falan değil. kirei illa birisini asmak istiyorsan kesinlikle eczacı asılmalı.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Vicdanen suçlu olunmaz. İşte onu diyorum ben de... Adamın vicdanı buna izin vermese zaten yapmazdı. Ahlaken de suçlu olunmaz. Herkesin ahlak anlayışı farklıdır. Her şey insanda biter. (Eheh bu lafı sevdim tartışma bitirmek için iyiymiş Ardeth :D)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 öyle bi adam nasi eczaci olur..? o karakterdeki bi insan icin yanlis bi meslek.!cami kiran adam o kadar caresiz duruma düsmüski böyle bisey yapmayi göze almis.. onun ruh halini düsünün bide... karisi ölcek, tedavi olamicak diye nasil kendini yiyip bitirmistir adam...sonucta onu ölüme terk edemezdi.!iyi yapmis! ben o durumda olsam bende kirardim hatta gidip bütün ilaclari calardim gidip diger ihtiyaci olan insanlara verirdim hehe:D insan sevince neler yapabiliyo iste..!hem kanunlar ve kurallar cignenmek icindir zaten :D kanunlari koyanlar biraz daha insafli olabilirlerdi bence... yani sonucta devlet suclu oluyo. o adam ve onun gibilerine yardim etmedigi icin... sistemin biraz degismesi gerekioo![signature][hline]when Love and Death embrace.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 zaten mahmekemede bir çok hafifletici sebepten dolayı (karısının hastalığı, tahrik, mahkemedeki olumlu davranışlar, pişmanlık vs) tutuksuz yargılanır gibi geliyor o adam bana helede daha önce hırsızlık yapmadıysa. Hatta üstüne üstlük bence devlette karısının ilaç ihtiyaçlarını karşılar. Burdada eczacı mahkeme hede hödö vs yüzünden millete rezil olur, nasıl biri olduğu ortaya çıkar. Ahanda böylece zararlı çıkan eczacı olur :)[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Yasalara göre adam suçludur,etik olarak eczacı suçludur.[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 bu bir insalık suçu[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: fizban, 08 Ocak 2005 19:20 tarihinde demiş ki: ben de çalardım, ama bu benim suçlu olduğumu değiştirmezdi. yakalayın itiraf etti!! :p[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Ardeth, 08 Ocak 2005 19:15 tarihinde demiş ki: zaten mahmekemede bir çok hafifletici sebepten dolayı (karısının hastalığı, tahrik, mahkemedeki olumlu davranışlar, pişmanlık vs) tutuksuz yargılanır gibi geliyor o adam bana helede daha önce hırsızlık yapmadıysa. Hatta üstüne üstlük bence devlette karısının ilaç ihtiyaçlarını karşılar. Burdada eczacı mahkeme hede hödö vs yüzünden millete rezil olur, nasıl biri olduğu ortaya çıkar. Ahanda böylece zararlı çıkan eczacı olur :) Hersey amerikan filmlerindeki gibi olmuyo ardethcim =) Eczacı iyi bi avukat tutup o dusurmayı yoksul adamın basına da yıkabilir. Ha o adamın yerinde olsaydım ben de calardım herhalde, ama fizban'ın dedigi gibi bu yine de suclu oldugum gercegini deistirmezdi. Yani sonucta karısının olumune seyirci kalmaktansa hapse girme riskini goze almıs bi defa o adam.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Kant'a göre bir davranısın altında iyi birşey varsa yapılan iş iyi birşey olarak nitelendiriliyor. Adamın yaptıgı işin temelinde karısını kurtarmak oldugu icin ortada bir suc yok. Ancak öte yandan insanların dogal hakları die nitelendirdigimiz yaşama ve mal,mülk hakkı göz arda ediliyor. Eczacının malı çalınmış durumda. Burdan yola cakarsak da yaşlı adam suclu. Cünkü toplumda huzur olabilmesi icin öncelikle bu temel hakların saglanması gerekli. Aslında ortada bi dilemma var. Kanunlar aslında insanların "kendileri" icin koydugu, toplumun refahını ve huzurunu saglamak icin gereken deger yargılarının tümüdür. Yani aslen ahlaki degerler dogrultusunda toplumun her kesimini bir sekilde koruyacak ve mutlu edecek sekilde tasarlanmıs sosyal bir kontrakt. Oysa sonuca baktıgınızda hiçbir kimse memnun degil. İlacı calan adam kanunen suclu olmasına ragmen, kanunu yapan insanlar ahlaki olarak diger kişiyi suclu buluyor. [Bu mesaj CEDAY tarafından 08 Ocak 2005 19:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Suç toplumu korkutarak, sisteme oturtmak icin oluşturulmuş bir kavramdır. suç dediğin şeyin varlığının senin vicdanınla ilgisi yoktur. Bu yuzdenki bir insannın suçlu olup olmadığını sadece sana yararına ve zararına göre belirlersin. Buda oldukca saçma bir değerlendime olur. Başka bir deyişle insanların yazdığı kurallar dahilinde insanları değerlendirmek saçmadır[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bu konu geçen yıl derste bir profesör taradından tartışmaya açılmıştı... Anfi doluydu, 100 kişi civarında bir kitle öyle hararetli bir tartışmaya girmişti ki... Ve sonunda profesörün sözü: Bunu tamamen sizi denemek için sordum. Ve görüyorum ki, bugün burada olanların neredeyse tamamına yakını çok iyi yöneticiler ve liderler olacak... Mutluyum! Ve bu sözü, iki yanı savunanlara da söylemişti... Beyaz yada siyah olmayan bir konu bu. Tam gri...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Saendul, 08 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: Hersey amerikan filmlerindeki gibi olmuyo ardethcim =) Eczacı iyi bi avukat tutup o dusurmayı yoksul adamın basına da yıkabilir. Löl derim sana uğurcum :) asıl amerikan filmlerinde olsa, üst kattaki komşu eczacıya gürültü yaptığı için, sokağın çöpçüsü hırsıza camı kırıp yerleri kirlettiği için, sokaktan geçen çocuk psikolojisi bozulduğu için her ikisine, karısı adama ilacı bulamadığı için, mahkeme salonundaki bir tanıkta yargıca çirkinliği ile göz zevkini bozduğu için dava açardı bu. Tabi bunlar amerikada oluyo filmlerindede olurmu bilmem ama o benim yukarda saydığım şeylerin hepsi hafifletici neden. Ayrıca son noktaya geliyorum annem, babam, abim eczacı. Bir eczacı eğer hazırdan gelen bir parası yoksa, eczane eczacılığıyla okadar zengin olamaz :)[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 ikisinden de öte sistem suçludur. ben olsam ben de kırarım camı, hapisten çıktıktan sonra da eczacıyı bir temiz sopalar yeniden hapse girer bi süre yatar çıkarım.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bu kafayla gidersen, hep başkalarını suçlayıp kafanı eseni yaparsan zaten ne dense boş...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Hırsızlık yapan suçlu. Kesinlikle yardım etme gibi bir zorunluluğu yok çünkü diğer adamın. Vicdan meselesi bu, ister eder ister etmez.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz - Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rahan, 08 Ocak 2005 20:12 tarihinde demiş ki: hapisten çıktıktan sonra da eczacıyı bir temiz sopalar yeniden hapse girer bi süre yatar çıkarım. imzan ile çok uyumlu olmuş tebrikler...[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 humanist olmak pasifist olmayı gerektirmez. ayrıca sağlık sektörü denen şeye kafam girsin, sağlık herkese eşit ve parasız verilmeli.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Mutlaka insanlığın iyiliği için ahlaksız olanlar tartaklanmalı, pataklanmalı değil mi? Hatta siz gelecek kuşağada onlar gibi olmamak yerine öyle kişileri tartaklamayı pataklamayı öğretin yeter. İnsanlık adına görevinizi yerine getirmiş olursunuz böylece düz mantıklada.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 adam suçlıu abi nolursa olsun eczacı isterse dünyanın en kötü adamı olsa bile gidip onun dükkanını soyması adamında kötü kişilikli biri olduğunu kanıtlar.Bir sürü yardım kuruluşu ve dünyada milyonlarca eczane var neden gidip o eczane?Ne bu kin ve nefret??[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Horrible, 08 Ocak 2005 20:59 tarihinde demiş ki: adam suçlıu abi nolursa olsun eczacı isterse dünyanın en kötü adamı olsa bile gidip onun dükkanını soyması adamında kötü kişilikli biri olduğunu kanıtlar.Bir sürü yardım kuruluşu ve dünyada milyonlarca eczane var neden gidip o eczane?Ne bu kin ve nefret?? ne demek ya sen o durumda olsaydin ve sevdigin biri ölümün esiginde olsaydi onu ölümemi terkederdin? kötü kisilikli birisi olsa o adam kalkip karisina yardim etmeyi düsünmez hic tinlamazdi zaten... ve ortada kin ve nefret denen bisey yok tam aksine sevgi var ..! ayrica adamin eczane aricak ruh halinde oldugunu sanmiyorum ilk gördügüne girmistir...![signature][hline]when Love and Death embrace.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Bu sağı solu yağmalamasını meşru kılmaz.[signature][hline]Yobazım ama para bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 sopalama olayını doğru olduğunu düşündüğüm için değil kendim için yapıyorum. cezası neyse çekicem diyorum gerisinden kime ne? bundan bir kaç sene önce de uludağ üni. tıp fakültesinde, parası olmayan bir amcanın kalp pilini geri çıkartmışlar e tabi amca meftaa.. bunu yapan doktorda sizin gibi mülkiyeti öne çıkarmıştı.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: W3r3wolf, 08 Ocak 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Bu sağı solu yağmalamasını meşru kılmaz. tamam öyle zatende... kendini o adamin yerine koysan belki daha iyi anlarsin adamin o anki ruh halini...[signature][hline]when Love and Death embrace.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 demiş ya başta kim açtıysa Psikoloji dersi. Hocada herhalde bu noktaya getirmek istiyor işi. Başkalarının bakış açısından görebilmek. O adam hapise girip çıksa bile suçsuz olduğunu düşünebilir ama o eczacıda adamın karısı ölse bile adamın suçlu olduğunu düşünebilir. Psikoloji işte..Neymiş insan herşeyin ölçüsüymüş. [signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' Beş Hececiler [Bu mesaj Ardeth tarafından 08 Ocak 2005 21:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar