Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Herkese merhabalar, Bir sorunum var ve ne yapacağımı bir türlü çözemediğim için sizlere danışmak istedim. Asus N61J serisi bir dizüstüm var. Yaklaşık 3 yıldır kullanmaktayım, hiç bir sorunum yoktu. Herşey bundan 1 yıl önce bilgisayarın ramini 4gb dan 8gb arttırıp, harddiskini 5400rpm bla bla dan 120gb ssd harddisk taktırdıktan sonra başladı. 1 yıl önce donanım yükseltmesi yaptıktan tam 6 ay sonra, bilgisayar ister oyunda olsun ister boşta olsun isterse internette gezinirken olsun, donmaya başladı. Donmadan kastım, ekran donuyor, ne fare ne klavye kullanabiliyorum, ama ara ara işlemci fanının çalıştığını duyabiliyorum. Bilgisayar hiçbir tepki vermiyor ve uzun süre açma tuşuna basılı tutaraktan bilgisayarı kapatıyordum. Yükseltmeleri yaptırdığım yere bilgisayarı götürdüm 1 ay teknik bakım bahanesiyle el koyduktan sonra, harddiski tamire gönderdiklerini ve şu an bir sorun olmadığını söylediler. Bu tamiratdan yine tam 6 ay sonra aynı sorunla cebelleşiyorum şu an. İş gereği başka şehirde olduğum için bilgisayar ara sıra donmasını sineye çekiyordum. Bu bilgisayarı oyun oynamak için kullanıyordum ve işin garibi bilgisayarı oyunda kullanırken herhangi bir sorun yaşamazken oyundan çıktıktan bir süre sonra yine donma sorunu yaşıyordum. -dum diyorum çünkü şu an oyun da olmam olmamam farketmiyor bilgisayar prize bağlıyken bir süre içinde donuyor. Ama prize bağlı değilken şarjı bitene kadar kullanabiliyorum. Bunun sebebi hakkında bir fikri olan var mı acaba? Bulunduğum şehirde bir teknik servise götüreyim mi dersiniz yine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 problemi sıkça tekrarlayabiliyorsan güzel. Ramlerde sorun olabilir. Başka bir ram ile test et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 O zaman bi 4gb ram alayım test edeyim dediğiniz gibi, peki bu sorunun harddiskten olma ihtimali var mıdır sizce? Bu arada BurnInTest ile sistem testini başarılı şekilde yaptı ve hiçbir hata vermedi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 RAM sorun çıkarınca mavi ekranı çakar donduktan sonra. Şarj da olmuyor oluyor diyorsun, powersupply da sıkıntı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Win8 mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 daha önce hdd'de bir problem olduğuna emin misin? o 1 ay içinde seni yemiş olmasınlar? Eğer HDD'de problem varsa başka bir hdd ile dene. Ya da son taktiğin Ram'i çıkart dene. Servis yetkili servis degilse verme sokak arasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Bir çok donma sorunu yaşadığımda mavi ekran vermedi ama 2 defa bahsettiğiniz mavi ekran sorununu da yaşadım. Hatta telefonla resmini çekmiştim buradaki gibi. Bu arada dizüstülerinde güç kaynağı değiştirilebiliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Sistem windows 7 home premium 64 bit. Malesef teknik servisi bulamam burada. Beni yemişte olabilirler açıkcası çünkü ilk yükseltmeleri yaptığım yeride sadece internetten bulmuştum. Hakların da bir bilgim yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 aynı sorun benim masaüstünde vardı ama bendeki açtıktan sonra kesin mavi ekran veriyordu anakartı değiştirdim düzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 hdd kaynaklı donmalar farklı olur benim bildiğim kadarıyla. mesela masaüstünde donarsın mouse hareket eder ama tıklayamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Çok garip şu an tam tamına 1.5 saattir dizüstü prize takılı, bataryası tam şarj oldu ama hiç bir donma belirtisi göstermedi. En çokta sinir eden bu. Adam akıllı sorun tekrarlamıyor kendini. Bazen saatlerce kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamıyorum şu an ki gibi, bazende açtığımda bi süre sonra sorun nüksediyor ve kapatıp-açtıkça tekrar tekrar donma devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 blue screen view programı ile hataları arat istersen. kendi içinde google'lama özelliği var, belki o mesajlardan bir şey çıkartırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2014 Teşekkürler, bir hafta önce temizleme aracıyla bu sistem logları, temp, cart curt hepsini silmiştim. Ondan sonra yine bir çok kez donma sorunu yaşadım. Şimdi bahsettiğin programı çalıştırdım ve hiçbir sistem hatası listede gözükmüyor. Ter temiz. ek olarak; bilgisayar iki kere daha dondu, birisi bilgisayara restart attığım sırada diğeride 10dk bekleyip tekrar açarken. Bu arada aşağıdaki programlarla taramalar yaptım işte sonuçlar: hdtune; 15dk tam tarama yaptıktan sonra hiçbir "damaged block" bulamadı. memtest; 54dk taramadan sonra hiçbir "error" bulamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 bende ramleri değiştirdikten sonra donma ve mavi ekran problemi yaşamaya başladım. şimdi o ilk linkteki programı kurup test ettim. optik diskte hata var diyo. ne yapmak lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 Optik disk dediği, cd/dvd rom'un testi. Eğer içinde bir cd yoksa, hatayı, test edecek aygıt yok dediği için veriyordur. Önemli bir şey değil yani. memtest ile deneme yapabilirsin. Yalnız cd'ye ya da usb' ye boot driver oluşturman gerekiyor. Sonra bilgisayarı açarken yazdırdığın aygıt üzerinden testi başlatabilirsin. http://www.memtest.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar