Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesaj Kutun Dolmuş tiLi


rapper256

Öne çıkan mesajlar

Neyse şurdan alıntı yapıp mesajını da yazayım da, sen bana geri dönersin. Şimdi mesajı kaydetmekle uğraşamayacağım.

tiLi said:



tiLi said:

rapper256 said:

tiLi said:

rapper256 said:

Forumdaki Yaziya Hitaben: http://forum.paticik.com/read.php?71,7665052,7666279#msg-7666279

tiLi said:

ne ilaç kullanıyosun?

bu adam troll mü bi de?

Çok uzun bir mesaj yazmıştım ama konu kilitlendiği için sildim mesajı. Daha mesajı yazmayı bitirmeden önce, şimdi gördüm konunun kilitlendiğini. Neyse kullandığım ilaçları yazayım. Kalktıktan sonra yemek yedikten sonra 50 mg Gyrex, sabah ve yatmadan önce yemek yedikten sonra tranko buskas(kaç mg olduğu yazmıyor), kalktıktan sonra yemek yedikten 1 saat sonra Selectra ve akşamları yatmadan önce yemek yedikten sonra Rexapin. Aslında Gyrex'in sabah ve Selectra'nın öğlen kullanılması gerek ama ne zaman yatıp kalktığım belli olmadığından ve daha iyi hissettiğimden dolayı ilaçları içtikten 1 saat sonra içiyorum Selectra'yı. Fakat şu sıralar düzenli kullanamıyorum ilaçları. PC'de bir sürü işlerim oluyor, uzun yazılar okumak, forumlarda yime yazılar okuyup, yazılanları cevaplamak, video izlemek gibi. İşlerimin bitmesi için 3 gün uyumadan ve yemek yemeden PC başında oturuyorum. Bu bazen 2 gün oluyor. Fakat işlerimin hepsi bitmedi. O günlük belli iş belirliyorum, şu işlerim bitince yatıcam diyorum fakat arada başka işler çıkıyor. Okuduğum yazıdaki bir bilgiyi araştırıyorum, uzuyor da uzuyor.

selectrayı ne zaman aldığın önemli diil zaten pek. davranışlarından OKB akıyor. bende de OKB var. ne zamandan beri tanısı kondu ve ilaçları ne süredir alıyon

Davranışlarımda ne var ki "davranışlarından OKB akıyor" diyorsun? Mesajı tekrar göndermemin nedeni "Gönderilenler kutusunda bir adet kopyasını tut"un yanındaki kutuyu işaretlemeyi unutmuş olmam. Ben gönderdiğim mesajları falan çok önemserim. Çünkü mesajları sonradan okurken bana gelen mesajlara ne cevap verdiğimi görmeyince muhabbeti anlayamayabiliyorum. Kusura bakma. :D

ocd diil de ocpd olmasin sende?

OCD ne olm? OCD değil OKB. OCPD ne ayrıca? Ayrıca davranışlarımda ne var ki "davranışlarından OKB akıyor" diyorsun? Google'dan baktım da Obsessive-Compulsive Personality Disorder demekmiş. Ee Obsessive Compulsive Desorder zaten Obsesif Kompulsif Bozukluk oluyor da Obsessive-Compulsive Personality Desorder ne oluyor? :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ocd=okb (obs. komp. bozukluk)
ocpd=okkb (obs. komp. kişilik bozukluğu)

akraba şeyler ama farkları var. ocpd'yi ocd'nin hafifi gibi düşünebilirsin. high functioning insanlar oluyor yani bunlar.

ocd gerçek manada obsesif ve kompulsif kişileri tanımlıyor. ocpd'de durum daha hafif.

örn (bir yerlerden alıntı):
yapılacaklar listesi yaratmaya takıntı var diyelim. ocd sahibi biri sevdiğinin ölmesini önlemek için defalarca aynı listeyi yapabilir. ama ocpd sahibi biri bu listeleme aktivitesini gerçekçi bir hedef için yapıp, günlük hayatında efektif olarak kullanabilir, fayda görebilir.

ocd'li kişi listelediği şeyleri yaparken hep sıkıntıya düşer zihinsel olarak. ocpd'li kişi bunları gerekli ve faydalı görerek yapar.

ayrıca ocd'li kişi bu görevleri yerine getirirken hayatına engel olur. ocpd'liye göre kat kat fazla zamanını harcar.

ocd sahipleri genelde kendileri stresine, sıkıntısına, takıntıların iğrenç/kötü içeriğine dayanamayıp doktora giderken, ocpd sahipleri hayatlarına engel olmadığı ve yaptıklarından dolayı stres yaşamadıklarından dolayı anca her şeyi kendi yoluyla yapılması istedikleri için çıkan çevresel çatışmalardan ötürü giderlermiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...