Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yörüngeye uydu orturtma hakkında

E

Öne çıkan mesajlar

abi sizi anlamıyorum ha. dalga geçiyorsunuz. lise öğrencisinin projesi bu. babasının işlerini yapıyoruz. yalakalık olsun diye olur dedim. yardım ediyoruz. kınayt mı oynasın çocuk. birşeyler zorluyorlar işte. böyle böyle belki birşeyler olur ileride. sağolsun iki link de çok yardımcı oldu. blueprints ile process plan zaten vardı helyum balonu için. yörünge için de fizik bölümü var egede ona gideceğim yarın. kharon un gönderdiği linkin benzerlerini zaten görüp gaza gelmiş çocuk. bakalım. birşeyler olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk heveslenmiş elimizden geleni yapıyoruz diyor, işler ileri giderse diye yasal kısmını sormuş adam.

oturup yaz nedir ne değildir nasıl oturtulur yörüngeye uydu, ha yazmayacaksan salak salak post kasmana gerek yok garbage değil burası.

1 mesaj atıp eğlenirsin bunu herkes yapıyor ama abartıyorsun artık.

get rekt.
Sosyal ağlarda paylaş

yav zaten benim branşım değil. ben bir kafes modelledim ansys'te. 729 cm3 lük birşey. onun içerisinde oturtulacak. olası termal genleşmeye göre uzay kafes sistem profil seçimini falan yaptık. baya sağlam bir şey olunca arkadaş dedi ulan bunu basit bir itici ile daha yukarı çıkartamaz mıyız. helyum balonunun taşıma gücünü aşmamıştık çünkü. olay buradan çıktı esasen.
Sosyal ağlarda paylaş

ulan hadi ciddi olacam

balonla yörüngeye alet edevat sokma işinin saçmalığına girmeyecem de

hadi bir çeşit iticiyle daha yukarıya çıkardınız diyelim, çıkartamazsınız da, hadi diyelim ki çıktı, geri atmosfere sokarken nasıl doğru açıyı tespit edip sokacaksınız, aşağıya inerken yanar o kafes ve içindekiler sürtünme sonucu, biliyor musun mesela hangi açıyla atmosfere çarptırmanız gerektiğini

hadi bak onu da geçtim, balonla çıktığı yükseklikten sonra iticinin taşıdığı kilo başına kaç litre yakıt tüketeceğini ve hangi yakıtı hangi itici sistemiyle (balonu havaya uçurmadan sdsfdsfsdfs) ateşleyeceğinizi hesapladınız mı, yaptınız mı hayatınızda böyle bişiy
Sosyal ağlarda paylaş

abicim geri sokmayacağız. kalacak orada zaten öyle. benim endişem yukarı taşımak için gereken güç miktarı nedir, eğer yüksek ise balonu büyütebiliriz de? yukarı taşımanın yasal bir engeli var mı? bunun başka bir araca çarpma riski var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

asıl tehlike zaten helyum balonu belirli bir yükseklikten sonra işlevsiz hale geliyor. düşmeyeceği bir noktaya itelemek daha mantıklı o yüzden. ama ben yörünge fiziği hakkında hiç bir şey bilmiyorum. kaynak bakıyorum şu anda bir yandan da.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası beraber yaptığımız arkadaş direkt itici olarak balonu patlatmayı önerdi. bizim kübümüz balonun altında değil tam üstünde taşıyınacak. belirli bir yüksekliğe geldikten sonra balonu ateşleyip o momentum ile yukarı çıkar mı çıkamaz mı, kaç metre irtifa kazanır, ona bakıyoruz. bir de o yükseklikte yeterli oksijen yok. balonun uç kısmında kolay patlatabileceğimiz bir oksijen kesesi gibi bir şey olabilirse nasıl olur onu düşünüyoruz. bizim konstrüksyon 2,5 kg tutuyor şu an. normal zeminde küçük helyum balonumuz patlayınca bi 9 metre falan attık yukarı sistemi. sorun çok abi zaten. işte yasal kısmını da bilelim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...