erdem23 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 şeref,onur,gurur hangisi bir insan evladında fazla olduğunda problem çıkar ve bu kelimelerin arasında ki ufak farklılıklar tam olarak nedir edebi bilgisi yüksek olan birisi açıklarsa çok memnun olucam. gurur tdk'da kibir ismiyle eş anlamlı olarak gösterilmiş bu durumda gurur diğer iki kelimeden biraz daha uzak anlamlı oluyor sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 "Şeref" ve "onur" eş anlamlı. "Gurur" dediğin gibi kibir anlamına da geldiği için ikisinden ayrılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 insan yuceltilmeyi hakeden bir varlik degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 bence üçüde fazla oldugunda problem çıkarmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 zengin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 diğer ikisini siz bulun sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdem23 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 aquila said: insan yuceltilmeyi hakeden bir varlik degil. ozaman kimse birbiriyle evlenmeden ve bütün insan evlatları annesi ve babası belli olmayan mahluklar olmalı diyorsan, en ufak bir yüceltme olmadan sevgi kavramı beyinde nasıl oluşucak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdem23 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2014 Fistan said: bence üçüde fazla oldugunda problem çıkarmaz gururun fazlası insanı yalnızlaştırır gibi geliyor bana ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 yalnız olmakta güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 erdem23 said: şeref,onur,gurur hangisi bir insan evladında fazla olduğunda problem çıkar ve bu kelimelerin arasında ki ufak farklılıklar tam olarak nedir edebi bilgisi yüksek olan birisi açıklarsa çok memnun olucam. gurur tdk'da kibir ismiyle eş anlamlı olarak gösterilmiş bu durumda gurur diğer iki kelimeden biraz daha uzak anlamlı oluyor sanırım? onurun kaynağı ve yöneltildiği kişi kendin. (virtue) şerefin kaynağı dışarısı ve yöneltildiği kişi sen (saygınlık, bir çeşit virtue) gururun kaynağı sen ve yöneltildiği yer dışarısı (dolayısıyla virtue değil vice sayılabilir) ayrım bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdem23 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Akito said: erdem23 said: şeref,onur,gurur hangisi bir insan evladında fazla olduğunda problem çıkar ve bu kelimelerin arasında ki ufak farklılıklar tam olarak nedir edebi bilgisi yüksek olan birisi açıklarsa çok memnun olucam. gurur tdk'da kibir ismiyle eş anlamlı olarak gösterilmiş bu durumda gurur diğer iki kelimeden biraz daha uzak anlamlı oluyor sanırım? onurun kaynağı ve yöneltildiği kişi kendin. (virtue) şerefin kaynağı dışarısı ve yöneltildiği kişi sen (saygınlık, bir çeşit virtue) gururun kaynağı sen ve yöneltildiği yer dışarısı (dolayısıyla virtue değil vice sayılabilir) ayrım bu. teşekkür ederim, güzel bir açıklama olmuş kısa ve yalın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 oo aktif felsefe kafası alırım bi dal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 erdem23 said: Akito said: erdem23 said: şeref,onur,gurur hangisi bir insan evladında fazla olduğunda problem çıkar ve bu kelimelerin arasında ki ufak farklılıklar tam olarak nedir edebi bilgisi yüksek olan birisi açıklarsa çok memnun olucam. gurur tdk'da kibir ismiyle eş anlamlı olarak gösterilmiş bu durumda gurur diğer iki kelimeden biraz daha uzak anlamlı oluyor sanırım? onurun kaynağı ve yöneltildiği kişi kendin. (virtue) şerefin kaynağı dışarısı ve yöneltildiği kişi sen (saygınlık, bir çeşit virtue) gururun kaynağı sen ve yöneltildiği yer dışarısı (dolayısıyla virtue değil vice sayılabilir) ayrım bu. teşekkür ederim, güzel bir açıklama olmuş kısa ve yalın :) Sen nasıl tanım koyuyorsan öyledir böyle soyut şeylerde sabit bir açıklama olmaz.Bana göre şerefin kaynağı da benim yöneltildiği kişi de benim derim kim ne diyecek ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 moriarty said: yalnız olmakta güzel. değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 downwhereiam said: erdem23 said: Akito said: erdem23 said: şeref,onur,gurur hangisi bir insan evladında fazla olduğunda problem çıkar ve bu kelimelerin arasında ki ufak farklılıklar tam olarak nedir edebi bilgisi yüksek olan birisi açıklarsa çok memnun olucam. gurur tdk'da kibir ismiyle eş anlamlı olarak gösterilmiş bu durumda gurur diğer iki kelimeden biraz daha uzak anlamlı oluyor sanırım? onurun kaynağı ve yöneltildiği kişi kendin. (virtue) şerefin kaynağı dışarısı ve yöneltildiği kişi sen (saygınlık, bir çeşit virtue) gururun kaynağı sen ve yöneltildiği yer dışarısı (dolayısıyla virtue değil vice sayılabilir) ayrım bu. teşekkür ederim, güzel bir açıklama olmuş kısa ve yalın :) Sen nasıl tanım koyuyorsan öyledir böyle soyut şeylerde sabit bir açıklama olmaz.Bana göre şerefin kaynağı da benim yöneltildiği kişi de benim derim kim ne diyecek ? tabii ki de dediğiniz şekilde kullanımları da olabilir sonuçta ayrım pek büyük bir şey değil yalnız tdk.gov.tr'nin de söylediği gibi açıkladığım anlamı daha yaygın. 1. isim Başkasının, birine gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur "İnsanın şerefi. Yurdun şerefi." 2. Toplumca benimsenmiş iyi şöhret "Kolay şöhret, güç sanatın şerefini daima kıskanmıştır." - F. R. Atay http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.53d651e62c8d31.01499747 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2014 erdem23 said: o şekilde ifade edersen anlam kayması aşar abi kelimenin anlamından uzaklaşırsın ozaman şu şekilde düşünebiliriz, sen görüşüne göre bana göre ihanet: insanın insandan psikopati bir düşünce şekliyle yanaşmasıyla oluşan bir durumdur? anlam dediğimiz şey yine insanlar tarafından konulan biçim.Kavramlar soyutlaştıkça anlamlar daha da esniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar