Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingiltere'de yasayan patilere bir kac soru

littlebitpinti

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar simdi uzun donem dil okuluna gitmeyi dusunuyorum. londra cok pahali hem de ingiltere gibi degilsin cok kozmopolit. aklimda iki secenek var liverpool ya da manchester. gonlum liverpool'dan yana ama manchester'da cekmiyor degil. okulun buralarda subeleri var. bilginiz varsa fikirlerinizi verirseniz cok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

edinburgh'da nüfusa göre çok fazla üniversite var, okul dönemi çok fazla öğrenci geliyor, yığınla akademisyen var vs. Dil okuluna gidip bir yandan orada iş bulma imkanı ingiltereye göre daha fazla, eğer uzun süre orada kalmak istiyorsa çalışma imkanlarını göz önünde bulundurmasını öneririm çünkü türkiyeden oraya gitmek aşırı pahalıya geliyor kur farkı yüzünden. üstelik istediği zaman trene atlayıp direk ingiltereye gitme imkanı olacak. kriz dönemi iskoçya çok etkilendiği için bi 2-3 yıl önce gitmek çok daha kârlıydı edinburgh'a şuan da farklı olduğunu sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

edinburgh hakikaten çok güzel yer.
chav nüfusu UK'in kalanına kıyasla çok daha düşük, şehrin kendisi müze gibi zaten, KALE var şehirde kocaman. bildiğin kale. üniversitenin ana binalarından bir tanesi KATEDRAL 600 yıllık falan, insanların nerelerde okuduğunu görünce çıldırmıştım. öğrenci nüfusu epey yüksek, kafa dengi bir sürü insan bulabilirsin. kalacagın yer hariç olarak da haftada 60 pounda hayatını idame ettirebilirsin yani bavulunu souvenirle doldurmak istemiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 sene kadar önce oluyordu, geri donunce takip edemedim pek.
Poğaca satarak ankara anlaşmasından oturum alan adam gördüm, fotoğrafçılık tabiki olur.
Olay baskasi yaninda calismayacaksin, kendi isin olacak.
Tabi bu sekilde yapan kimse gormedim ben, hep kandirmaca isler. Dedigim gibi bu dediklerim 2-3 yil oncesini kapsiyor, yeni degisiklikler yapmislardir kesin.
Uzun zaman once Golders green Collage diye bir kursa gitmistim, Bolge olarak sakin bolge, turku azdi ozamanlar simdi nasil bilemiyorum.
Gitmeden once sehirleri iyi incele, bazi yerler yabanci nufusu bol yerler oluyor falan filan, bir arkadas sanirim brighton'da universite okudu, baya guzel diyordu, bir arastir istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Mortis said:

brighton evet dil kursu ve eğlence için ideal, renkli bi şehir :)

onun dışında manchesterı tavsiye ederim gece hayatı klüpleri, konserleri bol.

Artis ya. Sonra proje niye yetismedi, niye son geceye kaldi.

hahah ne websitesiydi be

valla iyi hayatımı kurtardın tekrar teşekkürz
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

gaylerin rahat dolaştığı yer kafası güzel (politically corectness babında), refahı yerinde, mutlu yerdir. epey önemli bi toplumsal gösterge aslına bakarsan. bu yüzden brighton güzel.

Guzel ya kotu degil zaten. Brighton'a her sene en az bi kere gidiyorum yatayim sahilde gunesleneyim diye ama Pier'den cikamiyorum. Cok pis kitliyo o amusement machine'ler. sdf
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Oxford'da hayvan gibi hukuk fln okumayacaksa cogu bolum / uni. 6.5 istiyor, ondan oyle didim.
Zaten oradaki tipleri gorunce bosuna kastim diyor insan. Cinliler, Dogu Avrupalilar fln hep rusvetli IELTS skoruyla geliyor. Hi, how are you diyemiyor adam, 6.5 IELTS skorum var fln diyor.

onlar paralel
Sosyal ağlarda paylaş

littlebitpinti said:

0'dan ingilizce ogrenmeyecegim icin aslinda aksanin pek sorun olacagini dusunmuyorum. IELTS puanim 6 idi onu 7.5 yapmam gerekiyor master icin.

eheheh. buna guldum yalniz. insallah dedigin gibi olur da cok da garanti konusma bence zira ielts puani/testi ile aksanin cok alakasi yok. gayet tane tane konusuyolar sinavda. =)
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Oxford'da hayvan gibi hukuk fln okumayacaksa cogu bolum / uni. 6.5 istiyor, ondan oyle didim.
Zaten oradaki tipleri gorunce bosuna kastim diyor insan. Cinliler, Dogu Avrupalilar fln hep rusvetli IELTS skoruyla geliyor. Hi, how are you diyemiyor adam, 6.5 IELTS skorum var fln diyor.

/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...