Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PhoneGap/Cordova'cilar bi baksaniza

di

Öne çıkan mesajlar

Development sirasinda nasi test ediyonuz yazdiginiz HTML'i CSS'i ?

bir iki bisey eklemem gereken bi app geldi. Cordova + Backbone + underscore + require kullaniyor lakin oyle cat diye browser'da test/debug edemiyorum. Her seferinde derleyip etmek ya da simulatorde calistirmak da inanilmaz yavas oluyor.

Ripple diye bi chrome extension denedim lakin onda da asagidaki gibi bi bug var, yine isime yaramadi.

cordova :: fired deviceready event!
deviceready has not fired after 5 seconds.

Nabiyonuz neediyonuz bi seetsenize.
Sosyal ağlarda paylaş

abi olay sadece html css test etmek ise, direk chrome browser da test edebilirsin hani api larlara fln dokunmuyorsa.

ben direk cordova.js bide plugins.js dosyalarini comment out yapiyorum o sekilde browser ile tum front-end i test ediyorum.

pluginleri test edeceksen ztn ya visual studio yada adt uzerinden debug edebilirsin e tabi gercek cihaz lazim onun icinde, bende windows phone, esimde android oldugundan sorun olmuyo dsfsdf

emulator de olabilir ama adt nin emulatoru adami depresyona sokuyo, onun icin cihaz kullaniyorum ben genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

emulator de olabilir ama adt nin emulatoru adami depresyona sokuyo, onun icin cihaz kullaniyorum ben genelde.

ionic ile bişeyler yapmaya başladım, kullandığım makinede hiçbir şey olmadığı için lazım oldukça indirmece şeklinde devam ederken android emülatörüne çarptım ve ortamdan uzadım. cihazda test ederim daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Su 2-3 haftalik phonegap seruvenim sonunda diyebilirim ki; bunu yapan ibneleri versinler, agizlarini burunlarini kirayim.

Abi, emulatorde test zulum. Cok buyuk zulum. En guzel yolu browser'da ya da browser'in inspector'inin ozelliklerine sahip bir emulatorde test etmek ama hem emulator yok hem de plugin'ler isin icine girince siciyosun.

Guzel bisey yapalim derken insani kanser edecek bir sey cikmis yine ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • 8 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Borsada işlem yapam aracı kurumların çoğu Foreks'in hazır uygulamasını kullanıyor, özel olan büyük bankalar ise kendi mobil uygulamalarına sadece al ve sat emirlerini verebileceğiniz yatırım bölümünü ekliyor. Devlete bağlı bi bankanın sermaye piyasalarına bakan bölümü olarak borsada al-sattan hisse takibine kadar olan kurguları iOS, Android ve mümkün olursa Windows için çıkartmak istiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla cok canlandiramadim kafamda ama;

Bu tip bi sistemi web ustunden guvenli sekilde yaratabileceginizi dusunebiliyosaniz phonegap ya da turevi bir sistem kullanmamaniz icin bir sebep yok.

Phonegap'in sikintisi HTML, CSS ve JS kismini compile etmemesi. Haliyle gayet extract edebiliyolar. Haliyle hassas bi bilgi saklanmiyosa app icinde korkmaniz gereken bisey yok -ki kim niye saklasin hassas bilgiyi app icinde.

Bana gore en makul yol adam akilli RESTful bi API kodlayip sonra client side app'i bunu kullanicak sekilde kodlamak. API kismi duzgun tasarlanmissa, testleri duzgun yapilmissa gerisi sikinti olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Arka planda işlemleri BIST gibi yerlere iletecek kısmen hazır bir platform var. SMS ile doğrulama yaptırdıktan sonra emirleri onun aracılığıyla göndermeyi planlıyoruz gerçi henüz her şey net değil. Kullanıcı açısından native'lerin yaşatacağı hissiyatı Cordova'da bulamayacağımızı biliyoruz ama sizce ne alemde? Mesela Yapı Kredi sanırım Cordova gibi bir araçla oluşturuldu ama Akbank ve İş Bankası'nın native uygulamaları kullanım sırasında bana daha rahat daha akıcı geliyor. Her durumda arayüz için ajansla çalışıp hazırlatmak gerekecek bana ondan sonrası için Cordova kullanımı daha rahat olabilir gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sencha touchla ugrastim baya, sonra birakmistim. ionic framework cikti hype yakaladi ona bakayim dedim, adamlarin showcase'teki uygulamasi bile tatmin edici degil.

hybridin gidecek daha cok yolu var, native girin.

zaten gir sitelere showcaseteki uygulamalarini indir bak, tatmin ederse onlari kullan etmezse native.

business appi olacagindan dolayi belki cok da takmayacaklardir insanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
şuradan ufak bir soru sorayım

app yüklücem de play storea. version 10 (0.0.1) gösteriyor. config.xml ve androidmanifeste bakıyorum o 10 nerden geliyo çözemedim. taktım kafayı sdf

edit: manifeste version code 10000 diye geliyomuş
edit2: configde widgetin içine şunu ekledim android-versionCode="1" manifestinkini de 1 yaptı fakat yine olmadı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...