Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

birden fazla cihazı tek ses sistemiyle kullanmak (maks.sefa.pez.101)

yav

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

başlıkta belirttiğim durum için tek çözümüm anfi mi almak?

biraz daha irdeleyeyim;

evde sesi aynı hoparlör sisteminden almak istediğim bir tv, bir laptop var ve bir de telefon var. (çok mu şey istiyorum) ((Aynı anda değil elbette sdf)

- ses sistemi logitech'in 5.1 olup asla gerçek anlamda 5.1 kullanılamayacak (iki kulaklık çıkışlı; sadece birini kullanarak matrix mod'da hepsinden ses alabiliyorum, önceden hep bilgisayara bağlıyken yalnızca stereo kullanmak için 2'sini de laptop'a takabiliyordum) multimedya hoparlörü var.

Şimdi ben bunu tv'ye bağladım, arkaya giden jak'i kolayca çıkarıp başka yerlere takabilecek durumda değilim. Aynı zamanda laptop ve telefonla bluetooth aracılığıyla da bu sisteme ses verebilmek istiyorum.

Aklıma ilk gelen çözüm logitech wireless speaker adaptor oldu.

http://droidhorizon.com/wp-content/uploads/2013/03/B004VM1T5S_wifi_speaker_adapter9_lg.jpg

Soru 1: Bu panelde ses sistemini 3.5mm jak ile adaptöre bağlasam, kırmızı-beyaz ses kablolarından edinip onu da tv'ye bağlasam. Bu şekilde TV'ye ses verebiliyor muyum?'den ses alabiliyor muyum? Oluyorsa derdim tv kapalıyken bluetooth'la muhtelif cihazlarla da bu adaptörü kullanarak ses elde edebilmek. Ancak olabileceğinden şüpheliyim, neticede anfi değil bu adaptör.

İkinci olarak da ekonomik sade bir anfi alacak olsam ses sistemim buna uygun değil gibi geldi.

Bir başka fakir çözümü olarak hoparlörden çıkan 3.5mm girişli kablo'nun çift jak'lısından edinmek ya da keser biçer bantlar yaparım. Yine de pek sağlıklı gelmedi bana bu.

Anfi alacak olsam yine ses sistemine kablosuz ulaşmak için bu adaptöre ihtiyacım var sanırım.

Alternatiflerim -varsa- neler?

Yeni ses sistemine veya tuzlu bir cihaza sıcak bakmıyorum.

Kendimce yarattığım bir başka alternatif de laptop'u tv'ye mirroring yaparak (apple tv veya chromecast alma yolundayım), TV'yi ses almak için hep açık tutmak. O da sefa pez. katsayısını düşüren gereksiz elektrik çeken abuk bir çözüm aslında.

yetişin gari
Sosyal ağlarda paylaş

bu durumda düşündüğüm şu senaryo ile oluyor benim iş doğru mu?

said:
Soru 1: Bu panelde ses sistemini 3.5mm jak ile adaptöre bağlasam, kırmızı-beyaz ses kablolarından edinip onu da tv'ye bağlasam. Bu şekilde TV'ye ses verebiliyor muyum?'den ses alabiliyor muyum? Oluyorsa derdim tv kapalıyken bluetooth'la muhtelif cihazlarla da bu adaptörü kullanarak ses elde edebilmek. Ancak olabileceğinden şüpheliyim, neticede anfi değil bu adaptö

ancak tv'nin hep açık kalması mı gerekiyor acaba diye endişe ettim. yoksa çok güzel düşünmüşüm ben zaten :P
Sosyal ağlarda paylaş

Samaellanın gösterdiği bluetooth hedesi var bende, telefonu ve bilgisayarı 5+1e bağlamak için kullanıyorum.

5+1in 3 kablosunu ara adaptör jack vs. ye ihtiyaç duymadan bu kırmızı beyaz girişlere direk takabiliyorsun. Boyutu uymuyor gibi ama içine girince bütün hoparlörlerden ses geliyor (tabi surround desteği yalan). TVye geçişten emin olamadım ama, ben tvyi daima pcyle kullandığım için bi fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

bu durumda düşündüğüm şu senaryo ile oluyor benim iş doğru mu?

said:
Soru 1: Bu panelde ses sistemini 3.5mm jak ile adaptöre bağlasam, kırmızı-beyaz ses kablolarından edinip onu da tv'ye bağlasam. Bu şekilde TV'ye ses verebiliyor muyum?'den ses alabiliyor muyum? Oluyorsa derdim tv kapalıyken bluetooth'la muhtelif cihazlarla da bu adaptörü kullanarak ses elde edebilmek. Ancak olabileceğinden şüpheliyim, neticede anfi değil bu adaptö

ancak tv'nin hep açık kalması mı gerekiyor acaba diye endişe ettim. yoksa çok güzel düşünmüşüm ben zaten :P

Senin ve benim gösterdiğim aletin ses girişi yok o yüzden bağlayamazsın. Wireless veya BT olarak alıyor sinyali, bağlı olduğu cihaza aktarıyor.

Hangisini alırsan al öncelikle sistemini normal şekilde tv ne bağla. Bu alacağın cihazı ses sitemine bağlaman geriyor, o yüzden ses siteminde ekstra line in aux vs bağlantın var mı kontrol et.
Sosyal ağlarda paylaş

işte sıkıntım zaten ses sisteminin yoksunluğu
arkası şöyle:
http://store.donanimhaber.com/ea/b6/02/EAB6020D636D5D358B0E695C28ADA448.jpg
dolayısıyla elimde tek ses çıkışı var hoparlörden ve aynı anda tv'ye ve bluetooth adaptöre bağlayamıyorum. (bu arada ikimizin gösterdiği adaptörler aynı)

sanırım kablocuya gidip bu tek çıkışı ikiye çoklayan bir kablo alacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz.

Blutooth adapter'daki girisler ses cikisi, yani o girisleri bi hoparlöre baglaman lazimki bluetooth olarak bagladigin aletten caldirdigin ses bi hoparlörden ciksin. Bu denklemde bluetooth audio outputunu tv'nin audio outputuna baglayinca nasil ses almayi dusunuyosun? Tv'yi bluetooth aparata ya da hoparlöre paralel olarak baglaman lazim.

Su sekilde yaparsin onuda:

Hoparlörunun ses girisi mini jack girisi seklinde ise resimdeki aparattan bul ve tak.

Bi ucuna tv'yi bagla, diger ucuna da bluetooth adapter'i bagla. Bu sekilde ancak hoparlöre 2 noktadan sinyal yollayabilirsin. En ucuz cözum yolu, calismayadabilir buarada. Bazi hoparlörler ciftleyici takinca kesebiliyolar.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...