KucukPrens Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Aslında şunu söylemekte fayda var. İnsanların kendi çıkarlarını devlet ve toplum üzerinden üstün tuttukça her türlü yozlaşma çıkar. Bundan ders çıkartmak bize epey faydalı olacak ama bir tek Atatürk ders çıkartmış. Emevilerin hukukdışı ve baskıcı yönetimi altında başlayan ayrıştırma politkası akıl/bilimciler ile katlanıcı, boyun eğiciler arasındaki birbirinden kopmayı derinleştikçe mehzepler ayrılığı patlak vermiş. Örneğin; Mutezileciler ve Suficiler 13.yüzyıla devam eden bu uzun ayrılık sonucunda birçok mezhebi doğurdu. Elbette kanlı olaylar oldu. Akıl/bilimcilik ile manevicilik Bilim'in iki ayağıydı. Bir ayağı kopunca diğer ayağı da devam edemezdi ve kalıplaşırdı. Şu anki İslam dünyası topaldır ve Kaos çağıdır. Antik yunan felsefesinden ve Çin biliminden ilham alan İslam felsefesi musevi, hıristiyan ve müslümanı bir arada tek inanç felsefesini güder. Bu felsefe 13. yüzyılın sonunda durdu ve unutuldu. Daha sonra Hıristiyanlığın Rönesansı ve Atatürk devrimleri olarak tekrar başlayacaktı. Bir de Altın çağ'da antik yunan filozoflarından İskenderiyeli Hypatia İslam filozoflarınca ders konulu olurdu. İlginçtir ki İslam'ın Altın Çağı İskenderiyeli Hypatia'nın kaderini aynı paylaştı. İkisi köktendiriciler tarafından son verilmişti. Tabii ki her türlü aşırıcılık kötüdür. Günümüzde de IŞİD tehlikesi her geçen gün yaklaşmakta. Tıpkı bir zamanlar Emeviler ve Abbasiler köktendirici grupları görmezlikten geldikleri gibi biz de aynı kaderi paylaşayacak mıyız bakalım görelim Bir şey daha, İslam yeniden yükseleceğini sanmıyorum. Bir daha Altın çağ gelmeyecek. Bize Atatürk'ün devrimlerini korumak kalıyor. Cumhuriyet temellerimizi korumazsak bir kez daha Osmanlı monarşisi gibi bir monarşide eziliriz ve cahil bırakılırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 bunları bahane olsun diye yazmıyorum, sorunu doğru analiz edip sağlıklı çözüm yapmak için. nasıl iznik konsülü hristiyanlık devlet dini olarak evrimleş miş ise, islam da emeviler döneminde benzer yollara girmiş... burada bir püf noktası olarak, hristiyanlığın aksine kafadan atmayı engelleyen bir kuran olduğu için onu ile insanların bağını kesmeyi becerdiler: "arapça dışında okunmaz, şöyle okunmaz, orada durmaz, okusan da anlamazsın gel biz anlatalım, hadis diye bir şey var, ben bilirim ben bilirim, kutlu doğum haftası,..." daha tonla gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KucukPrens Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Aynı fikirdeyim örneğin de olduğu gibi: https://www.facebook.com/photo.php?v=10200973117801411 Bir yandan şeyhler ve cemmaat videoların çoğunu izleyenlerin neredeyse tamamı İslam'ın Altın Çağındaki bilim adamlar ve filozofların tek ismini bile bilmiyor. Köktendiriciliğe karşı başarılı çözüm: Eğitim ve Laik olduğuna inanıyorum. 40'li yıllardan beri sürekli yapılan yanlışların bedelini ödemeye zorunda bırakılıyoruz. Gelecekte torunlarımızın sövmeyen bir kelime kalmayacak bu gidişle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 KucukPrens said: Köktendiriciliğe karşı başarılı çözüm: Eğitim ve Laik dsfdsf bu ne ya. hatta chp tek parti olsun asker de periyodik olarak darbe yapsın o zaman kurtuluruz bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KucukPrens Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 40'li yıllardan beri Atatürk'ün kurduğu Parti, bu denli çürümüş, yozlaşmış. Bu Parti artık yalnızca “Ata’nın kurmuş olduğu bir Parti'dir, fakat asla Atatürk’ün Partisi değildir. CHP'yi hala Atatürk'ün CHP'si sanman hata. Günümüzde CHP'nin okları yıllarca teker teker dökülmüş vaziyette. Occupy CHP'de bile durum pek değişmedi. Ben bu oluşuma katıldım ve sonradan ayrıldım. Açıkçası CHP'li bile değilim. Garip üslubun için teşekkür ederim. Laiklik, din ile devlet işleri birbirinden ayrılmasıyla ilgili 50'li yıllara denk sürdü. Atatürk'ün devrimleri uzun süredir kullanılmıyor ama etkisi şimdiye kadar devam etmekte. Din istismarcılığın ve Din tüccarlığın önüne geçmenin yolu, devlet ile din işleri birbirinden ayırmak. Tarih bilinicimiz objektif olmalıdır ki, Laiklik sistemi Fransa'dan değil, Selçuklulardan alınarak uygulanmıştır. Atatürk'ün Tarih birikimi inanılmaz seviyede yüksek olduğu gibi Türk halkına uygun olabilecek şekilde her şeyi tarihten ilham almış. 11.yüzyılda Selçuklu Sultanı Tuğrul, Abbasi halifesi ile din işlerinin halife tarafından yürütülmesi ve saltanat işlerine karışmaması gerektiğinde anlaşır. Halife kendi belindeki kılıcı sultanın beline takar. Kaynak ise Nutukta Belgeler bölümünde 18 sayfalık bir yer kaplar. Buna rağmen İslam'ın Altın Çağı 13.yüzyılda sona erdi. En büyük etken, Arapların kötü huyları yüzünden İslam'da yozlaşmayı tetikleyen mezhepler ayrılığı ve köktendiriciler olduğunu gözden kaçırmamakta fayda var. Altın çağ bitmesiyle filozoflar ve Bilim adamlar Anadolu'ya ve İspanya'ya (Endülüs) göç ederken Ortadoğu sıradan bir toprağa ve savaş alanına döndü. Şimdiki halini bile aldı. Bağdat Kütüphanesi'nin önemini dikkat çekerim maalesef artık yok. Türkiye'de camii sayısı hayli fazla iken okul sayısı az olmasından her şey beklenebilir. Yanıldıklarım da olabilir. Şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 ikidir ayni hatayi yapiyorsun laik degil o laiklik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 bıyık best troll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Biyik said: ikidir ayni hatayi yapiyorsun laik degil o laiklik. bin keredir aynı şeyi yapıosun. sana bilgiyle gelene dil bilgisi ile saldırıosun. meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KucukPrens Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Oldu Bıyık, yazım kurallarına dikkat edemeyebilirim elbette anlatım bozukluklarım da olabilir tabii ki işitme engelli olduğumdan kaynaklanıyordur. Kitapları okuduğum kadarıyla seve seve kaynak gösterebilirim. Sen ve ben birbirimizden hangimiz daha engelli olduğu açık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 KucukPrens said: 40'li yıllardan beri Atatürk'ün kurduğu Parti, bu denli çürümüş, yozlaşmış. Bu Parti artık yalnızca “Ata’nın kurmuş olduğu bir Parti'dir, fakat asla Atatürk’ün Partisi değildir. CHP'yi hala Atatürk'ün CHP'si sanman hata. Günümüzde CHP'nin okları yıllarca teker teker dökülmüş vaziyette. Occupy CHP'de bile durum pek değişmedi. Ben bu oluşuma katıldım ve sonradan ayrıldım. Açıkçası CHP'li bile değilim. Garip üslubun için teşekkür ederim. Laiklik, din ile devlet işleri birbirinden ayrılmasıyla ilgili 50'li yıllara denk sürdü. Atatürk'ün devrimleri uzun süredir kullanılmıyor ama etkisi şimdiye kadar devam etmekte. Din istismarcılığın ve Din tüccarlığın önüne geçmenin yolu, devlet ile din işleri birbirinden ayırmak. Tarih bilinicimiz objektif olmalıdır ki, Laiklik sistemi Fransa'dan değil, Selçuklulardan alınarak uygulanmıştır. Atatürk'ün Tarih birikimi inanılmaz seviyede yüksek olduğu gibi Türk halkına uygun olabilecek şekilde her şeyi tarihten ilham almış. 11.yüzyılda Selçuklu Sultanı Tuğrul, Abbasi halifesi ile din işlerinin halife tarafından yürütülmesi ve saltanat işlerine karışmaması gerektiğinde anlaşır. Halife kendi belindeki kılıcı sultanın beline takar. Kaynak ise Nutukta Belgeler bölümünde 18 sayfalık bir yer kaplar. Buna rağmen İslam'ın Altın Çağı 13.yüzyılda sona erdi. En büyük etken, Arapların kötü huyları yüzünden İslam'da yozlaşmayı tetikleyen mezhepler ayrılığı ve köktendiriciler olduğunu gözden kaçırmamakta fayda var. Altın çağ bitmesiyle filozoflar ve Bilim adamlar Anadolu'ya ve İspanya'ya (Endülüs) göç ederken Ortadoğu sıradan bir toprağa ve savaş alanına döndü. Şimdiki halini bile aldı. Bağdat Kütüphanesi'nin önemini dikkat çekerim maalesef artık yok. Türkiye'de camii sayısı hayli fazla iken okul sayısı az olmasından her şey beklenebilir. Yanıldıklarım da olabilir. Şimdiden teşekkür ederim. Arkadaşım kalemine sağlık. Ancak biyik nickli arkadaşa takılma. Canı sıkıldığında sırf laf etmek için dünyanın düz olduğunu savunmaya kalkacak kapasitede bir arkadaş zira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 fransiz merkeziyetciligini ulkeye monte etmeye calisan ataturk'un laikligi selcuklu'dan aldigini iddia eden birine ne diyeyim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 adam sana bu konuda kaynak göstermiş. gidip öyle olmadığını gösterecek kaynak bulabilirsin. buna tartışmak denir. senin sürekli yaptığın "dil bilgisi ile saldırma" ve sonrasında "hede hödö demiş ne diyeyim ki" ye kötü trollük denir oh wai... biyik boşver takıl sen. u r dı best ggwp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 ayrica ben chp'nin kurulusundan itibaren iyi bir parti oldugunu dusunmuyorum, o yuzden bu tartisma zaten baslamadan biter muhtemelen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 levi en masse basıp akıyor zaten kurtuluş savaşında. fransız modası işte bunlar hep. bıyık haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 madem kaynak elestirisi talep ediyorsunuz; fransiz aydinlanma ve siyaset felsefesinden cok etkilenen ataturk gelip nutuga, ben fransa modelini buraya uygulayacagim demez, cunku isgalci guctu fransa ve gayri muslum ve turk degil. o yuzden de gecmisten bazi orneklerle makyaj yapmis. ataturk zeki adam zaten ona lafim yok ama basarisiz bir siyasetci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 abi aynı yazıda 3 defa çelişmeyi nasıl başarabildin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 çipetpet misin ayrıca sen ? o da çok iyi yazardı trollerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 bastan beri soyluyorum, troll degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Biyik said: madem kaynak elestirisi talep ediyorsunuz; fransiz aydinlanma ve siyaset felsefesinden cok etkilenen ataturk gelip nutuga, ben fransa modelini buraya uygulayacagim demez, cunku isgalci guctu fransa ve gayri muslum ve turk degil. o yuzden de gecmisten bazi orneklerle makyaj yapmis. ataturk zeki adam zaten ona lafim yok ama basarisiz bir siyasetci. ...ve dünya tarih, siyaset, sosyoloji, felsefe, vs vs otoritesi b.yik görüşlerini binlerce kaynak ile destekleyerek sundu. Tişikkirlir b.yik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 montesquieu'nun dedigini bile tersten anlayan bir eski zaman siyasetcisi icin cok ayrintili kaynak gostersem ne yazar. adam halkinin isteklerini dusunmeden zorla bir seyler yapmaya calisip durmus ulkeye zaten. keske biraz özenli olsaydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 dimi. kaynak kaba etin olunca çok dayanaklı sağlam oluyor lafların. hiç ne uğraşacaksın dediklerine kaynak göstermeye fln. seni otorite belledik zaten dediğim gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Atatürkün fransız hayranı olduğunu anlamak için ciddi ciddi kaynağa mı ihtiyacınız var ? Latin alfabesine geçişte dile giren kelimelerin çoğu fransızca kökenli en basitinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 bıyık kürt olmasan beraber eğlenebilirdik, desteklerdim seni ama maalesef bi ömür boyunca yetecek kadar bölücü qürt gördüm ben :( ama eğlenirdik lan. hastalıklı herif sıkılmadan yazıyor, saçmalıyor. çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 benim yok inandırıcı olmanız için sizin var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 yoksa salla gitsin selahattin demirtaş amerikan uşağı aynı abdullah öcalan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar