Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve ile ilgilenenler icin dumani uzerinde kaynak

Esh

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

tamam düşeriz de gelmiyon ki

esh hop bilader :D

bu godiva nın kahvesinden aldım, yıllardır ilk makine denemem oldu da,

üzerinde 1,5 kaşık kahve ile 177 ml su dio (niye spesifik 177 onu anlamadım), yani 3 kaşık kahve ile 350ml su edio ki anca 1 kupa çıkıo kahve. aynı miktarda suyu bir kez daha koyup bir bardak daha yapayım dedim hafifledi tadı.

bu kadar çok mu kullanılır kahve makinede?
Sosyal ağlarda paylaş

177ml su, 6 ounceun karsiligi. Normal sartlarda tartin olmadigini varsayarak, bu su miktari ile 1-2 corba kasigi kahve demleyebilirsin. 3 kasik biraz fazla gelebilir. En iyisi, 1.5 kasik ile baslayip danak tadina gore optimize etmek.

Yapilmamasi gereken tek sey, suyu demlenmis kahveden tekrar gecirmek. Bir daha yapmani kesinlikle onermem :)
Sosyal ağlarda paylaş

chrounos said:

177ml su, 6 ounceun karsiligi. Normal sartlarda tartin olmadigini varsayarak, bu su miktari ile 1-2 corba kasigi kahve demleyebilirsin. 3 kasik biraz fazla gelebilir. En iyisi, 1.5 kasik ile baslayip danak tadina gore optimize etmek.

Yapilmamasi gereken tek sey, suyu demlenmis kahveden tekrar gecirmek. Bir daha yapmani kesinlikle onermem :)

yok zaten "1,5 kaşık 177 ml ise" diyerek 3 kaşık için 300 350 ml fln su koydum işte.

bir kupa kahve etti 300 350 ml su da.

demek ki ok yanlış bişey yok. 3 kaşık kahve ile ancak bir kupa kahve çıkıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler. Boyle algilaniyorsa mutluluk verici..

Kahve isinin kesin dogrulari yok. Gozlem ve damak tadina bakiyor hersey.

Biz de once kendimiz ogrenelim, sonra paylasalim diye ilerliyoruz zaten.

Gezdim, ictim bolumunde cogu 3. dalga kahveciler yeralacak. Onceligi sadece yeni acilan yerlere, tanitimlarina destek olmak icin ve acikcasi arama motorlarinda bu mekanlar daha cok arandigi ve dolayli olarak hit sayimizi yukselttigi icin veriyoruz.

Cherry beans kendi kahvesini kavuran, hem moda'da hem de Galata'da subesi bulunan bir kahveci. Kesinlikle yer alacaklar ama simdilik oncelik digerlerinde :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...