Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless HDMI aktarimi, Home theater sorulari vs.

Korax

Öne çıkan mesajlar

Konuya baslamadan /summon kharon deyim direk sdgfh.

Simdi elimde bir adet acer k132 projeksiyonum var ve salonda bi desktopim var. Projeksiyonu sabitlemeden biyere tripod ile kurup rahatca kullanma sansim var. Desktop salonun diger kösesinde oldugu icin essek gibi 15 metre hdmi kablo cekmeyeyim diyorum.

1- Chromecast'e baktim, browserdan, iphonedan vs. wifi hdmi aktarimi yapiyo ama desktop'in direk video outputunu aktarma sansim yok sanirim? Varmi buna bi alternatif? Projeksiyonun yada tvnin hdmi'a baglayayim, desktoptan ikisinede kablosuz aktarim yapayim istiyorum.

2- Wifi hdmi aktarimini cözdugumuzu varsayarsak, böyle bi durumda da saglam bi wifi router'da gerekecek saniyorum? Elimde 300mbps'lik bi routerim var, yeterli olurmu? Yoksa gidip söyle bi routermi aliyim? Desktop icinde saglam bi wifi adapteri almalimiyim? Tavsiye?

3- Dusununce desktopla isim cok olacak, ugrasmayip bi htpc toplayip koyup butun medyayi onun uzerindenmi oynatsam? Uzerinede 3TB falan bi hdd cakip diger desktopla birbirine agdanmi baglasam? Pek pratik gelmiyo bu cözum ama daha pratigide aklima gelmiyo. Tavsiye?

4- Su tarz bi soundbar alsam diyorum. Deneyen kullanan varmi? Bluetooth olarak ivir zivirin baglanabilmesi cekiyo. Cokmu zayif kalir emin olamadim.

Bu kadar simdilik, aklima gelen sorular oldukca ekleyeyim burdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bende o LG'nin bir üst model olan soundbar'ı var ve oldukça memnunum. Duvara sabitleyince TV'i, sesler boğulmaya başlamıştı ve çocukların da sesi artınca TV'nin sesi anlaşılmaz olmuştu. Soundbar işi çözdü. Kara kutuyu da kablosuz bağlantısı sayesinde salonun bir köşesine attım :) HDMI giriş sayısı az ama TV'nin 4 girişi var, tüm cihazlar TV'e bağlanıyor ve ses çıkışını da TV'den optik alıp bar'a bağlıyorum.

Eğer HDMI aktarımı kablosuz çözemezsen bende CAT5 ile aktarım yapmayı sağlayan zımbırtı var :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Chrome casti bilmiyorum ama youtube un eşleştirmesini kullanıyorum evde, arada takılıyor.

http://forum.paticik.com/read.php?6,7624927

şu konuda kendi kendime gelin güvey olmuştum

http://www.rocketfishproducts.com/products/home-theater/RF-WHD200.html

bu meret için iyi diyorlar ( yani vatan computerde bluethooth hdmi aparatıda varmış ama, dandikmiş felan )

bi çözümün olursa bende ilgileniorm babs
Sosyal ağlarda paylaş

1080p@24fps wifi den cok sikintili degil ama kaymak gibi de degil. Riglous un dedigi EZcast gayet iyi ama hayli network e bagli, 2.4ghz de guzel bir gain in yoksa ve araya duvar falan giriyorsa sikinti cekebilirsin.

Ben o yuzden kablolu bi network de ,tercihen gigabit portlarla EZcast kullanirdim.

ama amaci tam olarak anlamadim , guzel oneri getirmek hayli zor; bir movie mi oynatmak istiyorsun yoksa oyun, desktop vs yi de mi unicast etmek istiyorsun ? ona bi aciklik getirelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler icin cok tesekkurler, aklima takilan bikac bisey var tekrardan.

riglous said:

EZCast var.
Standart router.
Tüm sorunlara dermen oldu.

Bu tam aradigim seymis iste. Yalniz bi sorun var. SU videoyu izledim, arada mesela bi gecikme var göruntude.

Simdi göruntuyu Mac mini > ezcast ile projeksiyona wifi uzerinden aktarsam. Sesi'de bluetooth veyahut kablo yoluyla LG bar'a göndersem. Seste gecikme olmadan catir catir calarken projeksiyona giden göruntudeki gecikme senkron sorununa sebep olacak sanirim. Bunuda cözsek iste baska bi derdim kalmayacak :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Uplayim bu konuyu

Yine ayni noktaya dönduk sdg

Projeksiyon var yine, htpc toplamadim.

Elimde bi PS3 var, bir adet dlna destegi de olan NAS var. PS3 uzerinden dlna ile filmleri ivir zivirlari herseyi oynatabilecegimi farzediyorum. Projeksiyonda sadece film izlicem oyun falan önemli degil.

Projeksiyona kablosuz ulasmak istiyorum yine. Miracast'midir cözum illa? Yeni cikan isimi görebilecek yeni bisey varmi? Miracast alsam busefer ps3 uzerinden audio'ya delay verebilirmiyim bilemedim.

Edit: Bide miracast'i ps3'ye nasil baglayabilecegim? Öyle bi imkan varmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bircok cihaz var hdmi wireless olarak satilan bi arastir bence
Yeni seyler var. miracast pek sevmiyorum ben o yuzden tavsiye etmicem
Yani kisisel bisi olabilir sevmiyorum :)
Hatta logitech in var wireless hdmi cihazi

Sunu buldum guzele benziyor ps ten zaten digerleri dlna ile ulasirsin
http://www.amazon.com/gp/product/B00630WKGI?tag=thewire06-20&linkCode=as2&creative=374929&camp=211189
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Projeksiyon NAS'a bağlı mı?

Saygılar.

Projeksiyon'da dlna destegi yok, aga baglayamiyorum yani. Ama 120 dolarlik bi wifi adapter ile dlna destegi, miracast mevsunu direk projeksiyona yapabiliyorum. Netekim bu noktada projeksiyonu ses sistemine baglamam gerektigi icin buseferde ses icin kablo cekmem gerekiyo.

Yani su sekilde yapmak istiyorum:

Network > NAS(filmler ivir zivir) > dlna ile PS3'den filmler(PS3 ses sistemine bagli) > PS3 > Projeksiyon wifi hdmi olursa cözmus olucam olayi. Bu durumda miracast vs tarzi bisey isimi görmuyo cunku ps3'ten hdmi sinyali miracast ile projeksiyona alamiyorum. Bi yolu varmi bunun bilmiyorum.

Kablosuz bisekilde sinyali aktarsamda ses ve göruntu arasinda senkron sorunu olcak busefer, ps3 media player kisminda audio veyahut altyaziya delay verme gibi bi imkanim varmi bilmiyorum.

Editor senin alet aslinda cözuyo isimi ama sanirim yine de kablo ile halledicem. Gecikmesiz bisekilde olursa busefer projeksiyonda oyun falanda oynayabilicem ara sira. O degil evin tadilatinda essek gibi calistim boya badana siva falan, duvara civi cakmaya bile icim elvermiyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...