Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun süre mc.donalds yemeyince

Chemical

Öne çıkan mesajlar

mesela ben yaklaşık 2 yıldır mc.donalds yemiyorum
Şuan görsem yemem
güzel diil çünkü
insan şuan düşününce "ulan ben bunu niye yemişim okadar süper diil bunun tadı?" diyor
Ama yerken durum değişiyor
Daha çok yemek bidaha gelişinde gene yemek istiyorsun
Mesela burger king yedim 3 ay önce
hala canım burger king çekiyor
ama mc.donalds çekiyordu canım 2 yıl sonra tamamen koptum
Mesela KFC de böyle bir olay yok. Yedikten sonra daha yemek istemiyorsun okadar. Mesela sabah yedim şuan canım çekmiyor. uzun süre ara verdiğim oldu düşününce canım çekerdi çünkü tadı harbiden güzel oş hastasıyım baharatın bildim bileli:D

Buradan şunu çıkarabilirz
Mc.Donalds ve Burger kingin yemekleri
Hiçde güzel değil
Fakat içlerine tatlandırıcı koyuyorlar.
Bu tatlandırıcılar bize yemek güzel hissettiriyor ve zaten kimyasalların düzenli çalışmasından oluşan beynimiz anında etkilenebiliyor bu tarz tatlandırıcılardan ve harbiden tadı güzel sanıyoruz

Fakat uzun süre sonra bu kimyasal tamamen atıldıktan ve beynin bu kimyasala ihtiyacı kalmadıktan sonra düzgün olarak düşününce

Ulan bunun tadı okadar güzel değildi diyor insan.

Cidden basit bir hamburger lan içindede bildiğimiz et var. Peki niye bukadar çok yemek istiyor insanlar?

Mesela atıyorum birdefa balık yumurtası yiyen insan (adı neydi lan) tekrar yemek ister. Çok güzeldir çünkü tadı. herzaman geçerlidir bu.

Zaten tadlar yediğimiz şeylerin içindeki kimyasallar oluşur ve bu besine yapay tadlandırıcı koymak tadını değiştirir direk beyine etki etmez.
Fakat hem tadını etkiliyip hemde beyini etkiliyen bir kimyasal konulursa bu mc.donalds ve burger king tarzı yerlerin yaptığı şeyler olur

Eğer bunlardan birini yedikten sonra
Ertesi gün sebebsiz yere tekrar yemek istiyorsan
Bilki bu bir bağımlılıktır. beynin ona ihtiyacın olduğunu sana söylüyordur (aslında yok) ve bu maddenin en son mc.donalds hamburgeri yerken sağlandığını bilerek sana mc.donalds hamburgeri yemeni ister

Mesela burger king yedikten sonra Mc.donalds yemek istemessin:) ertesi günde istemessin. Buda kimyasalların başka bir oyunu. Belki aynı şeyler kullanılıyor fakat beyin en son madde sağlandığında ihtiyaç giderildiğinde yenilen şeyin mc.donalds değilde burger king olduğunu farkedince durumu değiştiriyordur.

Bunlar benim görüşüm almadım bi yerden.
[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Kedimin resimlerine gider

[Bu mesaj Chemical tarafından 05 Ocak 2005 21:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bende hiç mc donalds yemedim hayatımda
mc donalds ın içindeki yiyeceklerden yedim[signature][hline]I leave you, negative behind
Watch me all in flames, on a butterfly I ride
Sam, 05 Ocak 2005 19:39 tarihinde demiş ki:
redemption'ı da oynamadım zira adında vampir geçiyordu, osman: redemption olsaydı belki oynardım..
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle
eğer yedikten sonra beyenmiyorsan sende çalışmamış demektir
yemekleri güzel diil zaten tad olarak
ama kimyasallar sana öyle söylüyor
kimyasal çalışmayınca bi boha benzemiyor:)

bazı kimyasallarda ters etkiler[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 05 Ocak 2005 21:30 tarihinde demiş ki:

Mesela atıyorum birdefa balık yumurtası yiyen insan (adı neydi lan) tekrar yemek ister. Çok güzeldir çünkü tadı. herzaman geçerlidir bu.

havyar zannımca[signature][hline]Image is everything, so play with it.

Sosyal ağlarda paylaş

bir belgesel görmüştüm bu fast food özellikle mc donalds ile ilgili adam çok sağlıklı bir yaşam geçiriyor sonra mc donalds in zararları hakkında belgesel çevirmeye kalkıyor. 1 ay boyunca sadece mc donalds yiyor 3 öğün mc donalds ve 1 ayın sonunda ölüm tehlikesi (kalp krizi ) geçirme şansı %90 artıyor. Ama bana sorarsanız fast food yemeye devam ederim ama hiçbir zaman aşırıya kaçmamaya çalışırım çünkü işler aşırıya kaçtığınız zaman kötüleşir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 05 Ocak 2005 21:35 tarihinde demiş ki:
aynen öyle
eğer yedikten sonra beyenmiyorsan sende çalışmamış demektir
yemekleri güzel diil zaten tad olarak
ama kimyasallar sana öyle söylüyor
kimyasal çalışmayınca bi boha benzemiyor:)

bazı kimyasallarda ters etkiler

aslında yediğin yulaf ezmesinin de tadı yok ama matriks onun tadının sana güzel olduğunu sölüyor cııızt dooort *!kısa devre yapar*[signature][hline]
Sevmek bize haram! Gönül eğlendirmeli...
Msn
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Heffer, 05 Ocak 2005 21:37 tarihinde demiş ki:
hiçte aramıyorum açıkçası. bağımlılık olayını zannetmem. psikolojik falan olabilr belki.

Psikolojik ne demek?
Beyinde oluşan olaylar yani
Sonuçta bir kimyasal seni etkilerse SENİ etkiler yani beynin SENSİN
Her türlü ihtiyaç bağımlılıktır
Türkçemiz bağımlılığı sadece uyuşturucu gibi şeylere kullanıyor
Yaşamımız için kesinlikle gerekli olmayan hertürlü yaptığımız olay bağımlılık diyebiliriz çünkü beyin ona ihtiyaç duyuyor ama aslında olmasada olur

Psikolojik diyosan
oda bağımlılık
Mesela birisi sürekli ayağını sallama tiki varsa
psikolojiktir bu
Peki niye sallar?
Belkide beynin o bölgesinde ayağını sallarken oluşturulan o kimyasal yada elektiriksel olaylara beyin ihtiyacı olduğunu sanıyordur ve onu devam ettirmek istiyordur

Hertürlü gereksiz ihtiyaca bağımlılık derizde bunun tabiki seviyeleri var

Bunnar benim komplo teorilerim[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bunun boşlukla alakası ne?

Şimdi ben kalksam
"ya benim kız arkadaşımı nereye götiriyim yaaaa yaaa kız arkadaşaımı nereye götürüy00m" desem mi
yoksa böyle çevremizde gelişen olayları mi incelesem daha boş

Bence kesinlikle tek muhabbeti Karı, Futbol ve çok mutsuzum aabi olan insanlar kesinlikle daha boş

Yoksa bu tarz şeyleri düşünen ve merak eden "acaba niye herkez bukadar çok seviyor bu yemekleri tadıda kötü" diyip belkide yıllardır yenilen Mc.Donalds ın içindeki bir kimyasalı açığa çıkarıp bunu mahkeme kararıyla belkide yemeklere konmasını yada sigara gibi her mc.donalds paketinin üstüne "Yasal not: SAĞLIĞA ZARARLIDIR BAĞIMLILIK YAPICI MADDE İÇERİR" yazdırabilicek ve milyonların sağlığını koruyabilicek insanmı daha boş diyorsun sen bana?

Yaşasın komplo teorileri tabii:P[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Chemical tarafından 05 Ocak 2005 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

5 yıldır mc donalds ve burger king ten hiçbirşey yemedim. Saadetin doruklarındayım açık söylüyorum. Kendimi sorumluluk altında hissetmiyorum artık en azından eskiye göre daha az. Tadı da iyi değil dediğin gibi, ayrıca sağlığa müthiş zararlı yiyecekler.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

sakin sakin
yemeyin zaten dürüm vs gibi pcakbaşı ürünleri varken
zamanında alabileceğim en hayvan menüyü alıp doymamıştım zaten
aradıığımı da bulamıyorum madem ne diye yiyim
yemeyin siz de
en güseli:-)[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
A fall into the ditch makes you wiser.
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
Member of AAL'05

Sosyal ağlarda paylaş

bağımlılık yapan yemek hmmm

fikrimi söyleyeyim: saçma

tatalandırıcıya bağlamak çok saçma ama damak tadı diyebilirz keza her türlü ürüne tatlandırıcı konulur..

ama bir ürüne tatlandırıcı koymak ona "bağımlılık yapar" etkisi bırakamaz..

yemek yemek bir yerde alışkanlıktır, bu mekana bağlı bi alışkanlık da olabilir yani okuldan çıkınca "nereye gidelim" "ne yapalım" sorusunun cevabı rahat bir mekna olacağı için Mc oalbiliyor

"tatlandırıcı koyduk bağımlılık oldu" mantığı yanlış bir tanımlamadır..
ayak üstü yemek yemek gerekli bir şey değildir bence de
ama şu da var sonucunda bu tür yemeklerde de değişik bir tat var bir çk insanda bir süre sonra o tadı arıyor ya da aç olduğu zaman en kolay bulabileceği yemek bu oluyor..

tatlandırıcılı yemekler bağımlılık yapıyor.. yok böyle bir şey yaa :)
baboli sen naaptın yaa :-P[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

caps on caps off bence capsi gayet uygun bi yerde kullanmış bağırıor.

Ayrıca çokta doğru söylemiş msg niye silinsin.

Birileri böyle şeylerle uğraştığı zaman illa bok atcaksınız.

Ya madem sen mcdonalds ı öyle sirket halinde yiycen. O zaman buyur hepimiz kurtulalım töbe ya![signature][hline]TheCoder demiş ki:
hocam sen güvenliği kıracaksın sen overlock için gerekli yazılımı hazırlayacaksın sen donanımın sınırlarına göre chipset ayarı vereceksin sende page scripti yaz..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...