Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tezsiz yüksek lisans


masa

Öne çıkan mesajlar

Öyleyse soru şu.
Klinik psikoloji yüksek lisans yapma niyetindeyim
Kaliteli eğitimi olan, ama fiyatı pahalı olan üniversite(tezli) mi
yoksa kalitesiz eğitim olan ama diğerinin 3te1i ücreti olan üniversite(tezsiz) mi.

Eğitim iyi olsun istiyorum ama fiyat farkı aklımı çeliyor. Eğer çok bir fark yoksa tezsiz yapayım o arttırdığım para ile psikanalist derneğine eğitimlere filan gömerim diyorum.

İleride ne gibi farkı olur benim için tezli tezsiz yapmamın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biri 30bintl diğeri 8bin tl.

Psikoloji eğitimi tek başına yetersiz kalıyor. Çift terapisi, cinsel terapi, dil terapisi, psikodrama,rorschach testi, hipnoz eğitimi filan hepsi dünyanın parası. Ayrıca psikanalist olabilmek için analizden geçmek gerekiyor o da dünyanın parası.

Eğer bu eğitimleri almazsan rehabilitasyon merkezinde çocuk sümüğü siliyorsun.

Tezli üniversite süpervizyon veriyor mesela çok büyük bir avantaj. Psikoloji yüksek lisansının olayı süperizyon zaten. Neyse eğitim konusunda biliyorum her iki üniversitenin avantajlarını dezavantajlarını.

Siz bana mezun olduktan sonra ki durumu söyleyin tezli ile tezsiz arasındaki farkı, ben de karar verebileyim.

Olmaz derseniz direkt vazgeçicem zaten ama nedenini bilmek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir durumda var akademisyen olmak istiyorum ama kafam o kadar basmıyor. Kendimi biliyorum onun için boşuna heves etmeyip tezsiz yapayım, sonra da artan para ile eğitimler alıp çalışayım diyorum. Ama tezsizi seçersem hayallerimi gerçekleştirme şansımı direkt yok ediyorum.

Mezun olduktan sonrasındaki şartları bilmem ikisi arasındaki dengeyi bozacak. Haydi patiler akıl verin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şuan mesleğin durumu o kadar belirsiz ki tam olarak karar veremiyorum. Meslek hala odalaşmadı, ne yaptığı belli olmayan psikologlar derneği var. Meslek yasası uzun süre çıkmadı, çıkarken de derneğin fikri bile alınmadı. Psikoloji bölümlerine psikiyatristler ders veriyor. Ayrıca hastanede filan çok eziliyorsun. Hastanelerde doktorlar seni testör olarak kullanıyor, hasta görünce "doktorculuk oynama" diye azar yiyen psikologlar var. Psikiyatristler rakip olarak görüyor ve her türlü engelle karşılaşıyorsun. Üstüne falcılar, kişisel gelişim uzmanları ofis açarken sen hala birşey açamıyorsun.
Özel üniversitelerin artması ile her üniversite psikoloji bölümü açmaya başladı 200 kişilik sınıflarda eğitim veren büssürü üniversite var. Her yıl 1000den fazla kişi mezun oluyor, 5 yıl sonra filan psikolog patlaması yaşanacak ve özel sektörde de bir anlamı kalmayacak diplonın. Test, terapi eğitimleri avantaj sağlar diye umuyorum.

Şimdi 3-5 yıl sonra ne olur, bir önlem alınır mı, odalaşılabilir psikologların istekleri göz önüne alınarak meslek yasası hazırlanır mı. Böyle ülkenin allah belasını versin.

Tezli mi tezsiz mi diyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...