Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Plaka konusu ??

aktiftablet

Öne çıkan mesajlar

Plakamı kaybettim. (yurt dışında otobanda düştü, çalınma vs gibi bir durum yok yani, başıma bi iş gelmez)

Merak ettiğim, internette plaka basan bir sürü yer var. Bunların bastığı plaka orjinalinden farklı mı oluyor? Üzerinde mühür vs var.
Yani polisi karıştırmasak, bir plaka bastırıp taksak, olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

. Ruhsat fotokopisi
2. Araç sahibinin kimlik fotokopisi
3. Dilekçe ( herhangi bir ilçe emniyet müdürlüğüne. Sahibi olduğum ...... Marka ......model aracimin ............ Plakasının tekini kaybettim. Gereğinin yapılması arz ederim gibi.)

Bu evrakları alıp il veya ilçe emniyet müdürlüğü trafik tescil bürosuna.a gidip veriyorsunuz. Daha sonra o size plaka zayi formunu vererek şoförler cemiyetine gitmenizi istiyor.

Burada gideceğimiz yer şoförler odası degil " ŞÖFÖR CEMIYETİ " . Cemiyete giderek 10.5 tl karşılığında 30 dakikada plakanız çıkıyor.

Eğer vaktlniz yoksa trafik müşavirine gidin. 80 ila 100 TL ye sizin adınıza işlemleri tamamlıyor
Araç şirket üzerine kayıtlı ise şirket sahibinin gitmesi zorunlu
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim ama sorduğum soru o değil. Motosiklet plakası olduğundan o işlemlerin hiçbirisi geçerli değil.

Benim sorum, plakacıdan bastırdığım plaka orjinalinden farklı mıdır? Daha önce yapmadım çünkü böyle bişey. Kaybettiğim plakayı direk replace edebilir miyim, resmi işlemlere bulaşmadan?
Sosyal ağlarda paylaş

Yani devlet eliyle dağıtılan bir mührün sahtesini yapmak ve dükkanda rahat rahat satmak bana biraz garip geldi de yeterince benziyorsa ve plaka böyle değişik APP falan değilse polis eğilip de mühürü detaylı kontrol etmez zaten, hayatımda denk gelmedim :p Motorda genelde "var mı, görünüyor mu" diye bakıp bırakıyorlar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbirinizin o plaka üzerindeki hologramlardan haberi yok galiba?
Arkadaşım iyi misiniz ya? Git işlemlerini yaptır gerekli büroda yukarıda yazıldığı gibi. Mühürlü satan pez.....lerden alsan bile, sahteciliğe girer. O plakanın üzerinde ayrıca TC hologramı ve dalgalı hologram bulunuyor. Usta bir polis onu anlar.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ayda 3 kere gittim karakola, onurlu şerefli türk polisi 1 ayda bi ifadeyi sisteme giremedi. Gündüz vardiyasındaki polis akşam 7buçukta ara diyo, geceki polis gündür ara diyo. Bu ifadeyi alan karakolun durumu. Emniyet telefonlara dahi çıkmıyo. 2 kere gittiğimde sisteme girilmemiş diyip geri gönderdiler. Bombalı saldırı olur da hepsi ölür umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ümraniye emniyete plaka zayi dilekçesi ile git, hatta randevu bile alma, baktığını görmedim. Direkt plaka basım fişi verip, yolluyor :D.

12,5 tl verip yenisini alıyorsun hemen basım yeri de yakın.

Başka yerlerde okuyorum nasıl yokuş yapmışlar, anlamadım. Yakın zamanda motosiklet plakası çıkardım ben de, çok rahattı.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

seigen'in dediği arabanın tek plakasını çıkartmak için uygulanan prosedür ama motorda zaten tek plaka var, "tüm plakalar kayıp" prosedürüne girmesi lazım. Demek polisine göre değişiyor. Motor olduğunu belirtme mecbur kalmadıkça bari :p

Aynen öyle, o yüzden geçeemedim o prsedürü. =S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...