Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Modem, tv, ps4 arizasi

fizban

Öne çıkan mesajlar

Evde salonda soyle bir set var:

- ps4 hdmi ile tvye bagli
- teledunya hdmi ile tvye bagli.

Bugun aksam eve geldigimde internetin olmadigini ve pcnin resetlenmis oldugunu farkettim. Daha sonra modeme bakiyim dedim ki modem ip alamiyor. Turksati aramadan once tv yayini var mi diye bakayim dedim (malum alm-por maci var), tv yayini da yok.

Yalniz tv yayini yok derken sunu farkettim, teledunyadan tvye hic goruntu gitmiyor. Yani hizmet hatasi, frekans hatasi falan yazar ekranda normalde. Hicbirsey yok. Cihazi kapayip actim, duzelmedi. Tvyi kapayip actim, duzelmedi. Teledunya setbox uzerinden kanal degisikliklerini led ekrandan gorebiliyorum, tv uzerinde ses kapama acma gibi olaylari gorebiliyorum ama tvye goruntu gelmedi.

Hayda, teledunya bozuldy diye dusundukten sonra bari ps4 u acayim dedim. Ps4 acildi ama ondan da goruntu gelmedi televizyona. Anaaaam tv patlamis dedim. Hemen bosta duran appletv yi bagladim tvye, yine goruntu yok. Eyvah canim tv bozuldu dedim, neyse maci acmak icin odamdan tvyi tasiyayim diye dusundum.

Odamdaki tvyi salona getirdim, teledunya veya ps4u bagladigimda yine goruntu alamadim. Kucuk tvde diger appletv, laptop vs goruntu veriyordu ama ps4 acilmasina ragmen goruntu vermiyordu.

Hal boyleyken, soyle bir olay gerceklesmis olabilir mi?

- kablotv sebekesinde bir problem olur (yuksek voltaj gibi)
- teledunya setbox u bozar
- hdmi uzerinden sicrayip tvnin hdmi alicilarini bozar
- hdmi uzerinden sicrayip ps4 un hdmi cikisini bozar

Biliyorum cok surreel geliyo kulaga ama baska mantikli aciklama getiremedim. Fikir verin pls.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...