Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mangal - püf noktalar


pontipati

Öne çıkan mesajlar

pontipati said:

selam patiler, yarın mangal yapcaz grupça, mangalların birine de ben bakcam. etleri falan yarın alcaz, tavuk şiş vs. de olcak bikaç çeşit. nedir püf noktalar, sos falan bi el atın plx :)o


Tavuk ise:

Çok az zeytinyağı, biraz ayçiçek yağı, kekik, karabiber ve pul biber + 1 kaşık köriyi tacukla beraber bi güzel yoğur, sonra 20 dk dinlenmeye bırak. Enfes olacak.

Et için kaburga felan ise yağlı yerinden al, kendi üzerinde yağı olsun yani. Et mangalda çabuk pişer, çabuk kurur. Sos mos istemez. Bir tarafı döndürünce üzerine tuz+pul biber+kekiki karıştırıp bi tutam at, sonra diğer tarafı çevirince po tarafa da at suyu içinde hapsolunca kaldır mangaldan yesinler. Et kurumasın diye birer kez, çevirdikten sonra, bıçakla her bir parçaya yarık aç.

PS: Antepliyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

mangalda tavuk üstüne et pişmez

cahil ya


Eger tavuk, kirmizi et, kofte pisecekse sira boyle. Tavuk duzgun pismez yoksa, ates gecer akan yagdan vs. Tavugun tadi kirmizi ete gecer diyosaniz tel degistireceksiniz. Ama fircalayip soganla ovmak yeter (kuyruk yagi ya da. Ben sevmiyorum gerci.)

Omrumu mangal basinda raki icmeye adamis adamim. 77 millete mangal yaptim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

deadwoll un sıralamasını bilmiyorum da ben öyle yapmıyorum.Et bütün et mi şiş mi ? En son da tavuğu koyun biraz uzun kalsın yoksa tavuğun dışı kömür olur içi pişmez.

Et şişse sebzelerle birlikte koyun.Bi tarafı tamamen pişirip öbür tarafa geçme her taraf 2 3 kere ateşe baksın.Etin rengi kahverengiye dönmesin hiç bi yerde.Birazcık kızartabilirsin ama iki tarafı da kızartma sakın.

Et bütünse o biraz farklı.Onu yazmaya üşendim ama tavada yapar gibi düşün.

Tavukta beyaz et değilse.Üstünde deri falan varsa çok ısıda hemen kömürleşir deri.İçinin pişip pişmediğini ilk defa yapıyorsan hele anlayamazsın.


Abi komur olmasin diye soyle yapcaniz. Mangalin her yerine esit komur koymak yerine bi tarafta komur ya a olcak ya da gelen isi o bolgeye yetcek gibi. Deriis iyice kavrulan tavuklari o az atesli kisma alacaksiniz. Tavuk sona kalirsa o gecmis ateste hele de derisi varsa duzgun pismez. Dedigim gibi yap citir citir yiyin. Ayni seyi orda yazdigim gibi kirmizi ete de yapabilirsiniz eger steak vs yapiyorsaniz.

Ayriyetten sucugu da kasap sucugu aliyorsaniz kurumusundan alin. Adamlar genelde yas satiyolar; hem duzgun kesilmiyor hem duzgun pismiyor hem de tartida agir geliyor lol

Daha once gormedim o yuzden simdi giristim sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...