Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jquery live yada on kullanımı hakkında

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, şimdi şu aşağıdaki gibi Corner() plugini kullanıyorum.

http://jsfiddle.net/G85sZ/

Bu kullanımda sıkıntı yok. Ancak bunu on() kullanarak nasıl yaptırabilirim. Ajax ile bir sayfadan çağırdığım zaman corner plugini devreye girmiyor ve herhangi bir kullanımını bulamadım.

Click olsa $(element).on('click',function(){ //işlemler }); olarak yapabiliyoruz. Ama bir plugini nasıl kullanırız ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun event binding ile alakali degil. DOM'a sonradan eklenen her sey icin -mesela ajax response ile donen yeni elemanlar gibi- alakali event'i ya da fonksiyonu tekrar calistirman gerekiyor. Haliyle

$.get( ... , function(data){

// $(elements).corner();

});

Diger yandan sirf sunun icin plug-in kullanmak cok sacma, CSS'le yap gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Sorunun event binding ile alakali degil. DOM'a sonradan eklenen her sey icin -mesela ajax response ile donen yeni elemanlar gibi- alakali event'i ya da fonksiyonu tekrar calistirman gerekiyor. Haliyle

$.get( ... , function(data){

// $(elements).corner();

});

Diger yandan sirf sunun icin plug-in kullanmak cok sacma, CSS'le yap gitsin.

ajax success'de yeniden bind ettim artık. Css'de çok sıkıntı oluyor browserdan browser'a ya. Onun için uğraşmak istemiyorum css ile =)
Sosyal ağlarda paylaş

css3 desteği artık kullandığın editöre bağlı yahu. Hiç zor olmuyor sublime text ve emmet kullananlar için. bir kere border-radius yazıp emmet uygulayınca bütün webkitlerini çıkartıyor zaten. CSS senin açından daha rahat olacaktır bence de. (Internet explorer bu kategoriye katmıyorum. Chrome indirmek için kullandığı herkes tarafından onaylanır sanırım :D)
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Browser'i hala css3 desteklemeyen girmesin koy gotune. Banka degilsin bisey degilsin.

CSS3 desteklemiyosa "siktir git la bu maalleden" diye yazi cikar hatta.

edit : girmesin bile degil aslinda, alti ustu koseli ogrecek o butonu, baska bi fark olmayacak.

cornerden ziyade orada birkaç fonksiyon daha bind etmem lazım. Sadece köşesiz görseler sıkıntı değil yine. IE ile giren köşesiz görmeye mahkum olsa keşke sadece
Sosyal ağlarda paylaş

selam, dunyada artik css3 desteklemeyen browser yok.

MS ile bakim/destek anlasmasi yapmis sirketlerde var hala bi tek IE7'ler IE8'ler ki onlar da gormeyiversin iste.

Bir tek devlet isi yapiyosan ya da triple A diye adlandirilan standarta uyuyosan lazim o kadar compatibiliy, onda da ise isitme engellilerden renk korlerine kadar genis bi yelpazeyi kapsiyosun, browser compability dertlerinin en ufagi oluyo.

edit : gerci tas bana gelmemis ama olsun. sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...