Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

230.000 tl ile yapılabilecek yatırım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim 11.5'dan bağladığım var bir yıllık, 10% a falan geliyor net. 230 bin'in alacağı 23 bin'dir / 12 = 1.9k aylık. 11.5'in üzerini görmedi zaten piyasada bildiğim kadarıyla. 3rd party bankalar, enpara falansa bilemem.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

ha 240'a net 2.2k'a da inanmadım, gözümle görmeden de inanmam. şu an ki piyasada 240'ın alacağı 1.7k neti geçmez.

Abi kusura bakma inanman için sa koyamicam da, geçen gün vade dönüşü sırasında ben ilgilendim olayla orada gördüm net. Hala sallıyorumdur sana göre ama daha beni tanımamışsın demek ki :)
Mesaj tarihi:
40gunde normal gibi abi zaten o rakam.

32ye alamaz teoride. Ben de en son 11 den 40 bagladiydim.sonra yarim puan dustu faiz gazetelere bile yansimadi emenike. El altindan faizi indiriyolar
Mesaj tarihi:
Banka ing, vade 40 gün. Faiz 10 11 arası bişey (dikkat etmedim cidden) ama saçma bişey var, vade gününde netten para çekemiosun hesaptan. Otomatik yine bağlıo. Anlamadım ing sistemini zaten
Mesaj tarihi:
arcane said:

kirayı neden netmiş gibi hesaplıyorsunuz onu anlamadım. gelir vergisi emlak vergisi almıyor mu sizden devlet buba.

gayrimenkülün kira geliri dışında real değer kazancı var ama onu da hesaba katmak gerekiyor. atıyorum evi 250'den alıp 1k'a kiraya veriyorsun, 2 sene 1k'dan kira alıyorsun, 1k net gelir olmasa da evin değeri 2 sene sonra 450 oluyor atıyorum. 200k'lık kazancın 2 yıla vurumunu alabilirsin real kazanç olarak direkt olarak kira gelirine yansımasa da.
Mesaj tarihi:
ümraniye tarafında 2 sene önce ev alan bir iki tanıdığım var. çok fena kıskandım. 200-300 bine aldıkları evler 10 ayda 400 üzerini gördü. katlanarak da değerleniyor. doğrusu bende antalyada 1 yılda 50% değer artışıyla satış yaptım ama benimki biraz şanstı.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

arcane said:

kirayı neden netmiş gibi hesaplıyorsunuz onu anlamadım. gelir vergisi emlak vergisi almıyor mu sizden devlet buba.

gayrimenkülün kira geliri dışında real değer kazancı var ama onu da hesaba katmak gerekiyor. atıyorum evi 250'den alıp 1k'a kiraya veriyorsun, 2 sene 1k'dan kira alıyorsun, 1k net gelir olmasa da evin değeri 2 sene sonra 450 oluyor atıyorum. 200k'lık kazancın 2 yıla vurumunu alabilirsin real kazanç olarak direkt olarak kira gelirine yansımasa da.

hesaba net olarak katabileceğin birşey değil o. sattıktan sonra katarsın ancak. her 250den aldığınız evi iki sene sonra 450den satabiliyorsanız zaten boşuna konuşuyoruz.
Mesaj tarihi:
yatırım amaçlı gayrimenkül satın alınırken asıl amaçlanan gelir kira değildir zaten. kira geliri için gayrimenkül alınmaz. en azından "yatırım" amaçlı alınmaz. emekli albay kafası o adsad.
Mesaj tarihi:
E said:

düşünün ki bir aracılık işi sonucu böyle bir meblağ size ödendi. eviniz var, arsalarınız var, arabanız da var. işiniz gücünüz de idare eder durumda. arsalarınız inşaata müsait değil ama o seçeneği saymıyoruz o yüzden.

bu yatırımı nasıl değerlendirirdiniz?
btc?
gbp/jpn 10 lot sell without stop loss?
arsa?
likit fon?
nedir?

ilk önerim trakya tarafından sanayi izni verilmiş arazi al.
3 senede 2ye katlar yaptığın yatırımı.
ikinci önerim yeni yapılan alış veriş merkezlerinde ama merkezi yerlerdeki alışveriş merkezlerinde, mesela konut projelerinin içine yapılan dükkanlardan oluşan alışveriş merkezi konseptli projelerden küçük dükkanlar kovala. 15-20 metrekarelik olanları. bu dükkanlardan almaya bak.
Mesaj tarihi:
KuddusiMavra said:

E said:

düşünün ki bir aracılık işi sonucu böyle bir meblağ size ödendi. eviniz var, arsalarınız var, arabanız da var. işiniz gücünüz de idare eder durumda. arsalarınız inşaata müsait değil ama o seçeneği saymıyoruz o yüzden.

btc?
arsa?
likit fon?
nedir?

ilk önerim trakya tarafından sanayi izni verilmiş arazi al.
3 senede 2ye katlar yaptığın yatırımı.
ikinci önerim yeni yapılan alış veriş merkezlerinde ama merkezi yerlerdeki alışveriş merkezlerinde, mesela konut projelerinin içine yapılan dükkanlardan oluşan alışveriş merkezi konseptli projelerden küçük dükkanlar kovala. 15-20 metrekarelik olanları. bu dükkanlardan almaya bak.

abi bu ilk söylediğin mükemmel ve çok önemli bir bilgiymiş. istanbuldaki amcam da teyit etti. çok teşekkür ederim.
Mesaj tarihi:
E said:

btc?
arsa?
likit fon?
nedir?

Git tatil yap bi 10 milyarla kafanı topla sonra karar ver :)))
Mesaj tarihi:
para kadın ya da kadın taklidi yapanı çekiyor arkadaş. kadında meme neyse, kalça neyse, erkekte para o hakikaten.

hadi anacım, hadi canım, başka yere aç trolezgahını..
  • Yeni Oluştur...