Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Kız arkadaşım hastanede çalışıyor, gece uyuyan memurların fotografını çekip şikayet etmiş, Müdürde bunların ağzına sıçmış, şimdi kıza "izinsiz fotograf" çektiğinden bla bla dava açıcaz diye tehdit etmişler. Tamam biliyorum özel hayatın gizliliği ile ilgili mevzuat var da hastane özel alan sayılıyor mu. Adamlar veznede duruyor zaten göz önündeler. Bir şey çıkar mı buradan? Bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 ilginç konu. takip mesajı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 akpliler mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 korkmasın çıkmaz bişey. kamuya ait alan değil mi? çekebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 hastane tıp fakültesi hastanesi, özel hastane, ama çalışanlar devlet memuru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 büyük eziklik yapmış da sağa sola yaymadıkça fotoğraflardan bir şey olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Beni taciz ettiler desin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 pazarlamacı şirket arabasıyla geziyor diye şikayet etmek gibi bişe bu. gece çalışıp uyumayan mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 "ben çekmedim" desin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 nereye dava açıyolar ya. 800 lira maaşla dava masraflarını bile karşılayamazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 kız arakadaşın gece diğer meslektaşları uyuyo diye fotolarını çekip şikayetmi etmiş? sebep? o da uyusaymış? kız arkadaşın hastanenin sahibimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 hiç bişey olmaz korkmasına gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Evet, işini yapmayıp yatsıncılar da gelmiş. Konu zaten bu hayvanların yan taraflarında insanlar çalışırken horul horul uyuyup insanları rahatsız etmeleri, daha öncede şikayet olmuş, nöbetçi müdüre filan saldırmış mahlüklar ama 657 diye geçiştirilmiş. Şimdi o içinizdeki "ispiklemeseymiş" türk mantığınıda alıp gidebilirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 özel hayatın gizliliğini falan bahane edip dava edebilirler, bu sefer de kamusal alanda + mesai süresinde nasıl uyuyabiliyorsunuz sorusuyla karşı saldırı yapılır. bi bok yiyemezler kısacası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 uyuyan kim ne görevinde? memur dediğin ne iş yapıyor bunlar doktor değil herhalde? kız arkadaşın neci orada uyumaları ne gibi sorunlar çıkarıyor? bi aydınlat bizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Flameoffear said: Evet, işini yapmayıp yatsıncılar da gelmiş. Konu zaten bu hayvanların yan taraflarında insanlar çalışırken horul horul uyuyup insanları rahatsız etmeleri, daha öncede şikayet olmuş, nöbetçi müdüre filan saldırmış mahlüklar ama 657 diye geçiştirilmiş. Şimdi o içinizdeki "ispiklemeseymiş" türk mantığınıda alıp gidebilirseniz sevinirim. kız arkın uyusa ve onu şikayet etsele bööle uzun uzuzn yazmazdın ama adfdas, neyse bişi olmas sanırım ama 800 lira mayışla çalışan elemanların napcada belli olmas walla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 konu insanların uyuması değil uyurken rahatsızlık verecek kadar horlamaları sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 kız arkadaşın hiç aziz nesin kitabı okumamış, türkiye'de dürüst ve namuslu olmanın faturasını ödeyecek bu yaptığı sayesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 tanıdığınız bir avukata gidip danışın, kızın aleyhinde bir şey çıkmaz ama, işyerindekiler kızı dışlayabilir vesaire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 kız arkadaşın selfie çeker gibi arka planda uyuyanları çekip facebook a koysa daha iyi olurmuş. saf a yatarmış en azından "aaaa fark etmedim ben"" fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 sıkıntı olmaz da mobbing durumları yaşanabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Flameoffear said: Evet, işini yapmayıp yatsıncılar da gelmiş. Konu zaten bu hayvanların yan taraflarında insanlar çalışırken horul horul uyuyup insanları rahatsız etmeleri, daha öncede şikayet olmuş, nöbetçi müdüre filan saldırmış mahlüklar ama 657 diye geçiştirilmiş. Şimdi o içinizdeki "ispiklemeseymiş" türk mantığınıda alıp gidebilirseniz sevinirim. arkadaşım şiakyet etmenin 232 tane yolu var fotoğrafınıı çekersen tabi tepki çeker amilerinde iş yok demek ki, uyuyabildiklerine göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 https://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/makale/146.doc burada TCK ya eklenen özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı işlenen suçlar üzerine bir makale bulabilirsin. Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı DOĞAN tarafından yazılmış. özellikle bu kısım ilgini çekebilir a) Özel Hayatın Gizliliğinin İhlâli Suçu (YTCK Md.134/1) Anayasa ve AHİS Sözleşmesi 8.maddesi hükümleri göz önüne alınarak düzenleme yapılmıştır. Burada özel hayatın gizliliğinin ihlâli suç olarak sayılmıştır. Burada gizli yaşam alanına girerek veya başka suretle başkaları tarafından görülmesi mümkün olmayan bir özel yaşam olayının saptanması ve kaydedilmesi suç olarak düzenlenmiştir. Örneğin bir kimsenin evinin gizlice gözetlenmesi ve benzeri. b) Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Seslerin İfşası (YTCK 134/2) Kişinin özel hayatına ilişkin görüntü ve seslerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi suçunda hukuka aykırı olarak elde edilen kişinin özel hayatına ait görüntü ve seslerin yayılmasıyla yetkisiz kişilerce öğrenmesinin sağlanmasıyla oluşur. Bu suçun oluşması için ifşanın hukuka aykırı olması lazım. Örneğin özel hayata ilişkin kayıtların Savcılık ve Mahkemeye verilmesi, duruşmada dinlenilmesi, gösterilmesi halinde suç oluşmayacaktır. Peki özel hayata ilişkin görüntü ve ses dışındaki bir hususun ifşa edilmesi halinde bu suç oluşur mu ? Hayır. Bu durumda YTCK 134/1 maddesinde düzenlenen özel hayatın gizliliğinin ihlali suçu oluşur. http://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/makale/174.doc bu da gene Kars Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul'un konu hakkında yazdığı bir makale. Kamuya açık alanda öyleyse istediğim gibi kaydederim diye bir çıkış yolu yok. Yoksa plajda üstsüz güneşlenen kadının fotoğrafını çekip gazeteye basma hakkın gibi saçma sapan şeyler olurdu. şöyle ki: TCK Madde 134 - (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde,verilecek ceza bir kat artırılır (2)Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur. şimdi buradaki çıkış yolu kamu yararından olabilir. Görev başında uyuyan memurun fotoğrafını çekip, üstüne haber veren kişi hakkında özel hayatın ihlali diye dava açmaya kalksalar sanmıyorum ki hiç bir hakim ciddiye alsın herifleri. Tabii ki burada kız arkadaşının görevi de önemli, belki o adamların işini usulüne uygun yapmalarının sağlanması onun görev kapsamındadır o zaman hiç bir sorun olmaz. Ceza hukukçusu değilim, fakat özel hayatın gizliliği ihlalinin yasak olması insan hakları md.8 den gelmekte, bu yasağın istisnası da kamu yararıdır. Yoksa ülkede hiçbir suçun veya önemli olayın haberi bile yapılamaz. http://webftp.gazi.edu.tr/hukuk/dergi/17_3_8.pdf bu linkte de özel hayatın kapsamı ile ilgili daha akademik bir çalışma bulabilirsin. Böyle enteresan şeylerle gelin canımı yiyin fakat "AĞABEY KURYE EHLİYETSİZ KAZA YAPMIŞ NAPAK LO?" diye topicler farklı bir kategori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Dworgian said: kız arkadaşın selfie çeker gibi arka planda uyuyanları çekip facebook a koysa daha iyi olurmuş. saf a yatarmış en azından "aaaa fark etmedim ben"" fln ne kadar tatlıyım diye de bağırırsa çok güzel olur hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Kanun nedir bilmiyorum -ki konulmus yukarda onu da okumadim sfd- ama gavuristan da foto profilden cekildiyse sikayet edemiyo foto sahibi. Ben yuruyodum sen beni de cektin mekani cekerken diye gelip fotografi sil deme hakki ya da seni sikayet etme hakki yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar