Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitara başlamak...


Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

Gitara veya herhangi bir müzik enstrumanına başlamanın yaşı yoktur. Ayrıca müzik enstrumanları çalımında yeteneğin olup olmamasının da önemi çok düşüktür. Yeteneği olanlar belirli bir seviyeye kadar çok hızlı bir gelişim gösterdikten sonra bu seviyede takılırlar ve yeteneklerinin dezavantajı olarakta tembel olurlar veya verimli çalışmanın nasıl olduğunu bilmezler. Sonuç olarak takıldıkları seviyeyi atlamaları çok zor olur ve temelde edinmeleri gereken disiplin, sabır, konsantre gibi yetenekten daha önemli olan özellikleri sonradan çok zor alışkanlık haline getirirler.

Ekipman olarakta başlangıç seviyesinde çok fazla para harcamanıza hiç gerek yok. Alt belki orta seviye bir enstrumanla başlamanız yeterlidir.

Gitarla ilgili; klasik, akustik, elektro istediğiniz enstrumanla başlıyabilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz.

Ders kesinlikle özel ders olmalı çünkü toplu kurslarda farklı seviyelerdeki insanlar veya farklı gelişim süresi gösteren insanlar olur ve sonucu çok verimli olmaz. Ders alacağınız şahsın çok iyi gitar çalmasından çok, nasıl bir eğitmen olduğu daha önemlidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

en basitinden blokflutte ritimli parcalarda parmak gecislerini yapamıyorsa hic bulasmasin gitara fln


Blok flüt diyip geçme uzun hava çalıyorum alette dsfhkdsg

Çalıştıktan sonra gitarın ya da herhangi bir müzik aletinin yaşı yok. Yukarıda gayet güzel anlatmışlar zaten.

Yalnız ben başlangıç ekipmanının en azından gitarın kendisinin iyi bir alet olması gerektiği taraftarıyım. İyi derken 10000 liralık gitarlardan bahsetmiyorum tabii de, bütçe dahilinde zorlanmadan alınabilecek en iyi alet diyelim. Bu hem duyduğunuz şeyden keyif almanızı, hem uzun vadede kar etmenizi hem de benim hesap "LAN BU KADAR PARA VERDİM SEN Mİ BÜYÜKSÜN BEN Mİ?" diye isteksiz dönemlerinizde hırslanmanızı sağlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş olayı kesinlikle yalan heleki gitarda.20-25 sene ud çaldıktan sonra son 1-2 senedir elektroya merak salmış bir dedimiz vardı,bizim aile buluşmalarında ud çalan.Anlatınca pek inanmamıştım ,kelli felli klasik türk sanat müziği sanatçısı tipli dede.Sonraki buluşmada elektrosunu da getirdi,azım açık izledim adamı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...