pulkas Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Kyocera 8520 bir mfp alet var şirkette : http://www.kyoceradocumentsolutions.eu/index/products/product/fsc8520mfp.html Ben askerdeyken almışlar.Yedek parçada muadil bulunamıyor ve toner dolumu yapılamıyorum.Memleketteki tüm tonercilere telefon etmiş olabilirim bunun için.Velhasılı kelam bunun 4 tane toneri var.Herbiri 80 eurocuk.Bu aletin bana senelik maliyeti 2000 lira cıvarında oluyor.Yaklaşık 12.000 sayfa basacağını tahmin ediyorum.İçindeki demo tonerin mavi olanı geçen gün bitti.Diğerleri ortalama %20 dolu görünüyor.Mavide muhtemelen, logo mavi olduğu için erkenden bitti.(10.000 sayfada mort mavi) Şimdi imkanım olsa bugün şirkete A3 basabilen ağa bağlı renkli fotokopi çekebilecek baskı alabilecek bir alet alıyor olsam, hp alırdım.O alette bu olurdu : http://www8.hp.com/tr/tr/products/printers/product-detail.html?oid=5118259#!tab=features Mevzu şu: Bu aletin toner harcama olayını nasıl kontrol altında tutabilirim.Projecilikte yapıyoruz.Zilyon sayfa basılıyo yeri geliyo.Bu noktada baskı kalitesini heder etmeden toner kullanımını arttıracak öneriler cihaz ayarları var mıdır?Şöyle fontlar var : http://www.ecofont.com/en/help/ecofont/faq/0030.html Yada sittir et, naparsan yap en fazla 1 hafta uzatabilirsin toner kullanımını gibi bi durum çıkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 12bin sayfa renkli cikti alan sirketin toner parasini ipine takacagini pek dusunmuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 abi şirket senin üstüne mi ne kasıyorsun toner et geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Toner kullanimi baski alani ve sayisi olarak dogrudan orantili iste de 80 euro ile 10bin sayfa basiyosan daha ne istiyosun diyesim gelmedi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Madcat said: 12bin sayfa renkli cikti alan sirketin toner parasini ipine takacagini pek dusunmuyorum O fontları ayarla sonra maille gelen dosyalardaki farklı fontları buna uydur bilmem ne yap gözden kaçır düz bas, ayar mayar heder olsun derken adam kafayı yer.Hali hazırdaki aletin toner tüketimi zaten öyle canavar boyutlarda değil.Posta müteakip sayfa başına maliyetini falan hesapladım da zaten neredeyse bu aletle alabileceğim en ekonomik durumu sağlamışım gibi.Bundan fazlası halıdaki mythları süpürmeye benziyo. Bu arada beni bu postu yazmaya iten şey bu kyocera denen aletin bozulacak her parçasını orjinal almak zorunda olmamız.Tonerinin dolmuyor oluşu falan...Hplerdeki zilyon tane çözümün bu alette olmadığını mavi toner bitince görmek...Öyle bi rage oldu, aleti şirkete alan arkadaşa karşı bi sinir.Literatürde toner dediğin şey genelde doldurulur.Hplerde 1 set tonere 4 bin lira veriyosun.Ama muadil çözümler mevcut.Onlarda şimdiki kyoceradan daha uygun.Tabii bu settingi bozup tekrar hp bi setting kurup onunla işleri devam ettirmeninde dayanılmaz bir maliyeti var.2 gündür bunlarla cebelleştim durdum valla.İnsan böyle bazen bi konuya fazla odaklanınca problemin kaynağının ortaya çıkardığı pozitif değerleri görmezden geliyo.12.000 tane sayfa diyorum çevreme bakıyorum ortalıkta ne çöpe giden 1 sayfa var nede şahsi basılmış keyfi çıktılar...Bastıklarımızın hepsi müşterilere gitmiş. X( Neyse bu da böyle bir anımdır diyorum.Bu kadar kağıt kullanımına müteakip bi orman yapacam ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 e abi hic kasma o zaman yeni 0 dan cihaz almayacaginiza gore idare ettirin gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 şirketlerde çok futursuzca kağıt ve mürekkep harcandığı bir gerçek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Kyocera yeteri kadar basarili, sinegin suyunu sikmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 di said: Toner kullanimi baski alani ve sayisi olarak dogrudan orantili iste de 80 euro ile 10bin sayfa basiyosan daha ne istiyosun diyesim gelmedi degil. x4 de ona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 I ih demem zira 4 kartusla nerden baksan 30-35bin sayfa basiyo uzun vadede. Haliyle sayfasi kagit masrafi ve elektrik masrafi haric 2,5-3 kurusa geliyo maximum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Toneri sallayıp yeniden tak biraz daha kullanılıyo. Biz toner azalınca ofisteki karılara sallatıyoruz, memintolar tombikto ohs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 KHaRoN said: Kyocera yeteri kadar basarili, sinegin suyunu sikmaya gerek yok +250 2 makinam var siyah-beyaz'da ikiyisi de kyocera ve gayet memnunum. tavsiye ederim. Renklide Xerox kullanıyor çünkü daha iyisi yok. di said: I ih demem zira 4 kartusla nerden baksan 30-35bin sayfa basiyo uzun vadede. Haliyle sayfasi kagit masrafi ve elektrik masrafi haric 2,5-3 kurusa geliyo maximum. abi renkli olduğu için x4 demen lazım CMYK toner var üzerinde aletin, hepsi birbirine yakın bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 bu arada makina alırken bakılacak son şey fiyatı yahu, yazık olmuş eğer makina bedeline göre satın alındıysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Ya 4 kartus, iste CMYK falan diye bana aciklamaniz o kadar aci ki anlatamam. Adam 10 bin sayfa basmis, mavi kartusu bitmis. Haliyle 4x80 euro = 10bin sayfa degil, 10bin+ sayfa. Hadi olsun 10bin sayfa olsun, hesap yine pek degismiyo. Kagit 10 kurus, toner masrafi 10 kurus, toplamda 20 kurusa renkli baski cikiyo. Kimseye bastiramazsin 20 kurusa onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Theridone said: bu arada makina alırken bakılacak son şey fiyatı yahu, yazık olmuş eğer makina bedeline göre satın alındıysa Yok iş gereği A3 basacak, ağa bağlanacak, fotokopi çekecek, renkli olacak bi alet lazım olmuş işte ben askerdeyken.Bizim bilgisayarcı arkadaşta bunu almış getirmiş all in one mfp diye.Ben genede bugün bu amaçla bi alet alacak olsam HP alırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 di said: Ya 4 kartus, iste CMYK falan diye bana aciklamaniz o kadar aci ki anlatamam. Adam 10 bin sayfa basmis, mavi kartusu bitmis. Haliyle 4x80 euro = 10bin sayfa degil, 10bin+ sayfa. Hadi olsun 10bin sayfa olsun, hesap yine pek degismiyo. Kagit 10 kurus, toner masrafi 10 kurus, toplamda 20 kurusa renkli baski cikiyo. Kimseye bastiramazsin 20 kurusa onu. Artiz ya, sanki ben disarda daha ucuz falan demisim, gozunden kacmistir diye 4 renk dedim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Epson'un tanklısı var bizde, 20-30tl'ye 3000-4000 sayfa basıyor. Yavaş ama mürekkepli olduğundan. Küçük ofis işi zaten. Type diyorsan tavsiyem var ama. O ecotype olayını geç, yazıcının kalitesini düşür ve Karmina kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Epson tasarruf konusunda cidden mükemmel mürekkep tankları. 3500-4000 sayfa 20tl. Burada da defalarca önerdim. A3'ünü çıkarsalar çok başarılı olur. Gerge bir de tasarruf modu var, onu açarsan deli gibi hızlı yazdırıyor alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aeny Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 yazıcı kiralayın toner ile uğraşmayın baskı başına para ödeyin o zaman toner beleşe gelio heyt yavrum hesaba bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 tonerde de doldurma zaten kötü bişe muadil gene görece iyi bişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 GERGE said: Epson'un tanklısı var bizde, 20-30tl'ye 3000-4000 sayfa basıyor. Yavaş ama mürekkepli olduğundan. Küçük ofis işi zaten. Type diyorsan tavsiyem var ama. O ecotype olayını geç, yazıcının kalitesini düşür ve Karmina kullan. modeli nedir epson un yahu evde kullanılır mı o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 vaperon said: Epson tasarruf konusunda cidden mükemmel mürekkep tankları. 3500-4000 sayfa 20tl. Burada da defalarca önerdim. A3'ünü çıkarsalar çok başarılı olur. Gerge bir de tasarruf modu var, onu açarsan deli gibi hızlı yazdırıyor alet. 7015 var bende, A3 ve yandan tankli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 pontipati said: GERGE said: Epson'un tanklısı var bizde, 20-30tl'ye 3000-4000 sayfa basıyor. Yavaş ama mürekkepli olduğundan. Küçük ofis işi zaten. Type diyorsan tavsiyem var ama. O ecotype olayını geç, yazıcının kalitesini düşür ve Karmina kullan. modeli nedir epson un yahu evde kullanılır mı o Epson L100 - L300 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Bu: http://www.vatanbilgisayar.com/l550-renkli-yazici-tarayici-fotokopi-faks-murekkep-tankli.html A4 sadece ki bize ustu gerekmiyor zaten, hukuk burosu burasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar