kozalak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 arkadaşımın 17 yaşında bir kardeşi var. çocuk boş zamanında bi büfede kuryelik gibi bir şey yapıyor. geçenlerde arabayla bir yayaya çarptı ve çarptığı yaya bugün ayağından ameliyat olacak(kaval kemiği kırılmış çocuğun, amatör bi takımda top koşturuyomuş-muhtemelen mahalli bir takım). 1- çocuğun ehliyeti yok (ehliyetsiz araba kullanımı) 2- araba büfenin sahibine ait, arabanın muayene ve trafik sigortası yok 3- çocuğun parti time çalıştığı için sigortası var mı yok mu bilmiyorum. 4- büfe sahibi arabayı ben vermedim almış kaçırmış demiş galiba. aile şikayetçi olmuş, savcı da arkadaşa aileyle anlaşın demiş ama aile şu an pek yanaşmıyor, ameliyattan sonra netleşecek gibi durum. böyle bir olayda çarpan arkadaşın başına neler gelebilir? en az hasarla(tazminat ceza vb). nasıl atlatılır, fikir verebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 kökten yemiş gibi gg no re :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Ehliyetsiz araba kullanıp birini sakatlamış, duruma göre kısmi maluliyet de oluşmuş hatta, şikayetçi olmasalar bile kamu davasından azıcık girecektir gibi duruyor. Ben olsam şikayetçi de olurdum yani. Her şeyinle 100% tehlikeyken bir de dikkatsiz ve/veya hızlı kullanıyorsun, eh yani. Trafik sigortası olmadığından hastane masrafları da komple ona girecektir. Muayenesiz ve sigortasız araba kullanmanın duruma ekstra bir cezası var mı bilmiyorum ama işverenin suçta payı olduğunu ispatlamak her zaman iyidir. Şahit yok mu, ikinci bir çırak falan? Sipariş götürüyorsa siparişi veren kişiye ulaşamaz mısınız? Telefon kayıtlarından falan destek verici delil çıkabilir, ifade de verir üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 iş verene kitleyin işte zorla götürttü kovacaktı götürmesem anam babam kardeşim aç diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Geçmiş olsun, eli değmişken büfeciyi de temizlesin, paşalar gibi yatsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 - taksirle adam yaralamadan ceza alır en fazla o da 3 yıldan az alacağı için ertelenir ya da para cezasına çevrilir ( sicilde arşiv kaydına işler ama ) , -ehliyetsiz araçkullanma cezası var 1400 tl civarı falan sanırım -sigortasız çalışması sıkıntı olmaz tanığı varsa , onu işyeri sahibi düşünsün sigortasız işçi çalıştırıyorsa , ayrıca aracın sahibi de sorumlu tazminat falan istenirse ki isteyeceklerdir o zaman kusur oranına , sakatlığa , yapılan masraflara vs vs göre falan belirlenecek tazminat Arabayı izinsiz almış falan tanıkla aksi kolayca ispat edilir ,var mı tanık işyerinde çalışan başka biri falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 vaperon said: Geçmiş olsun, eli değmişken büfeciyi de temizlesin, paşalar gibi yatsın. Çıkınca da gelsin başımıza reyiz olsun. Racon keser, haraç toplarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Arabayi izinsiz almasi onemli degil, isverenin sorumlulugu kusursuz sorumluluk dogru hatirliyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 ya işte büfeci aldı kaçırdı demiş ya arabayı. adam çocuğun sigortasını yatırmıyosa adama burdan geçirilebilir mi diye sordum sigorta muhabbetini. büfeci çocuğa yıkmaya çalışacak muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 abi yok mu hiç başka çalışan müşteri falan tanıklık yapabilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 WaNTeD said: kökten yemiş gibi gg no re :/ this kuzenim ehliyetliyken, alkolsüzken, freni patlayan arabayla 4 5 takla attı, o taklaları atarken yolda durup arabanın kendisine gelişini izleyen zeka özürlü (gerçek anlamda. küfür vs değil) çocukcağız aarabaya bakakalmış, onu altına aldı araba. hapse girdi kuzenim. sonra aileyle anlaştılar onca para verdiler çocuğa baktılar vs öyle çıkabildi hapisten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 abi ehliyetli ise kuzenin reşittir. bu çocuk 17 yaşında, çocuk bürosu bakıyo buna. arada dağlar kadar fark var. dükkan sahibi sigorta falan yapmamış çocuğa, onu öğrendim şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 vaperon said: Geçmiş olsun, eli değmişken büfeciyi de temizlesin, paşalar gibi yatsın. off çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 kozalak said: arkadaşımın 17 yaşında bir kardeşi var. çocuk boş zamanında bi büfede kuryelik gibi bir şey yapıyor. geçenlerde arabayla bir yayaya çarptı ve çarptığı yaya bugün ayağından ameliyat olacak(kaval kemiği kırılmış çocuğun, amatör bi takımda top koşturuyomuş-muhtemelen mahalli bir takım). 1- çocuğun ehliyeti yok (ehliyetsiz araba kullanımı) 2- araba büfenin sahibine ait, arabanın muayene ve trafik sigortası yok 3- çocuğun parti time çalıştığı için sigortası var mı yok mu bilmiyorum. 4- büfe sahibi arabayı ben vermedim almış kaçırmış demiş galiba. aile şikayetçi olmuş, savcı da arkadaşa aileyle anlaşın demiş ama aile şu an pek yanaşmıyor, ameliyattan sonra netleşecek gibi durum. böyle bir olayda çarpan arkadaşın başına neler gelebilir? en az hasarla(tazminat ceza vb). nasıl atlatılır, fikir verebilir misiniz? şunlar irrelevant burda kazayla ya da kasten (ehliyetsiz olduğu için) adam yaralama suçuyla karşı karşıya zaten olaya polis müdahil olduysa araba çekilir, ehliyetisz kulanımdan dolayı ceza yazılır vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 abi onlar kazayla alakasız da farklı muhabbetler de var işte ondan yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 maddi cezalar iş verene, adli cezalar şöföre kitlenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 abi burda iş verenlik bir durum yok ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 motorun sahibi işveren abi nasıl işverenlik durum yok , kusursuz sorumluluk var yarın öbür gün tazminat davası açılsa işveren de sorumlu ki muayenesi falan yokmuş zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 kozalak said: arkadaşımın 17 yaşında bir kardeşi var. çocuk boş zamanında bi büfede kuryelik gibi bir şey yapıyor. geçenlerde arabayla bir yayaya çarptı ve çarptığı yaya bugün ayağından ameliyat olacak(kaval kemiği kırılmış çocuğun, amatör bi takımda top koşturuyomuş-muhtemelen mahalli bir takım). 1- çocuğun ehliyeti yok (ehliyetsiz araba kullanımı) 2- araba büfenin sahibine ait, arabanın muayene ve trafik sigortası yok 3- çocuğun parti time çalıştığı için sigortası var mı yok mu bilmiyorum. 4- büfe sahibi arabayı ben vermedim almış kaçırmış demiş galiba. aile şikayetçi olmuş, savcı da arkadaşa aileyle anlaşın demiş ama aile şu an pek yanaşmıyor, ameliyattan sonra netleşecek gibi durum. böyle bir olayda çarpan arkadaşın başına neler gelebilir? en az hasarla(tazminat ceza vb). nasıl atlatılır, fikir verebilir misiniz? şu muazzam bir olay ya. Avukatlıktan başka meslekte yok sanırım, hayrına bana çalışırmısın kafası. Gidersin avukata, emeğinin karşılığını verirsin ve öğrenmek istediklerini öğrenirsin. Şu istediğin bedava çalışırmısın demekten farksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 yoo her yerde var ben de objc veya javada takıldıklarımı senarious a soruyorum mesela hayrına cevap veriyor dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Glatheros said: şu muazzam bir olay ya. Avukatlıktan başka meslekte yok sanırım, hayrına bana çalışırmısın kafası. Gidersin avukata, emeğinin karşılığını verirsin ve öğrenmek istediklerini öğrenirsin. Şu istediğin bedava çalışırmısın demekten farksız. ne alakası var? ben de tanıdığım avukatlara fikir danışıyorum gerektiğinde, söylüyorlar bildiklerini. beni temsil etmesini istesem o zaman bana mesai harcar karşılığını da veririm. ev yaptıracak olsam iç mimar arkadaşıma "nasıl yapsam" diyebilirim o da bana fikir verebilir. "hadi gel sen yap" dersem parasını veririm. finansçı arkadaşıma "yahu ne yatırım yapsam" diye sorsam fikir verebilir "hadi portföyümü sen yönet" desem parasını veririm daha örnek sayayım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Cahil cahil konuşma. Telefon konuşmalarına bile ücret kesilir. Danışmanlık ücreti diye birşey var. İlla temsil değil. Mimar arkadaşına nasıl yapsam demekle aynı değil bu. WaNTeD said: yoo her yerde var ben de objc veya javada takıldıklarımı senarious a soruyorum mesela hayrına cevap veriyor dfg Sen java biliyorsun ve takıldığın yeri soruyorsun. Aynı mı bu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 cahil cahil konuşma. boşanmam için arkadaşımdan destek aldım gık demedi adam. bu çocuk da buradakilerden destek almak isteyebilir. isteyen eder isteyen etmez. ayrıca iç mimar örneğine laf etmişsin de portföy yönetimi ne peki? onu da para ile yapanlar var sadece soru sorma kısmını bile. edit: hadi demagoji olmasın diye portföy yönetimini çizelim yatırım danışmanlığı diyelim ki danışmanlık kelimesi görülsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 yav he he portföy yönetimi.Arkadaşın portföy yönetimi şirketi sahibi çünkü. "Arkadaşının" boşanırken sana şöyle olur böyle olur demesi ile forumda sormak bambaşka birşey. Ben sana meslekte yapılanı söylüyorum. Konu hakkında cahil olan sensin. Forumdan alınan hukuki bilgi ile iş yapmak zaten ayrı bir kafa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 who is the cahilest?... fate will decide. inb4 ilber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar