Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DSG hakkında

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar bir kaç sorum olacak

Malumunuz Jetta marka bir aracım var ve dün başıma gelen bir olayı sizinle paylaşayım dedim

Dün araçla giderken vites geçişlerinde alttan tak tak tak vuruntu sesi geldi ancak aracın vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım

şimdi sorum şu olacak ;

Bu yaşadığım olay kavrama problemi mi yoksa mekatronik mi

birde yağ azalmış olabilirmi ? Kontrol imkanımız varmı ?

Cevaplarınızı bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Az evvel ulaştığım bir metni paylaşıyorum.

said:
Daire:13
Tarih:2014
Esas No:2014/15796
Karar No:2014/15538
Kaynak:Mod.paramecium
İlgili Maddeler:6073 sk m.20
İlgili Kavramlar:Katibim'in araç alımı

Dava ve Karar: DSG kullanıcıları arasındaki problemden doğan maddi külfetle ilgili davanın yapılan yargılanması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne kısmen reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde şikayet sahibinin temyizi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.

Sonuç: Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle kendisinden önceki kullanıcıların şikayetlerine kulak tıkayarak bölüm moderatörünün de dâhil olduğu bir grub kullanıcının uyarılarını hiçe saymasından ötürü yerinde olmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 6.000,00 TL. den aşağı tamir ücreti olmamak kaydıyla DSG tamir bedelinin ve doğacak tüm işçilik bedellerinin şikayetçi taraftan alınmasına, şikayetçi taraf olan Katibim'in bir daha direksiyon başına geçmeyecek şekilde ehliyetinin alınmasına, 30.05.2014 gününde oybirliği ile karar verildi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mekanik arızaysa vcds üzerinden görülmez. VCDS ile algılanabilmesi için sensörler tarafından kontrol edilen bi parametre olması lazım. Mesela şanzıman yağ sıcaklığı ile ilgili bi problem olmuş olsa hata olarak loglanır. Ya da ne bileyim max rpm aşıldı hatası yine loglara girer.

Ama rulmanı bilmemne olmuş dişlisi pörtlemiş, bunları vcds ile tespit edemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi düşünüyorum da mekatronik bir arıza olsa araç vites geçmez yada geçtiği vitesten aşağı düşmez

Benim sıkıntım vites geçişlerinde değil mesela erel otomotive sorduğumda aldığım yanıtlar ;

Son gazı köklediğimde vites geçişleri tak tak vuruyor ?

- normal çünkü maksimum torkta dişler çevirme kuvvetini artırdığından geçişler sesli olabiliyor

-Araç ilk kalkışta ve 1. viteste yavaşlamada hafif titreme yapıyor ?

-Şanzıman yağı ile ilgili bir sıkıntı olabilir kavrama problemi için henüz net bir bilgi değil

Bunlar benim şikayetlerim onun harici yok vites geçişleri sorunsuz hiçbir ses yok S modunda gayet iyi ivmeleniyor

Bugün farkettim gazı köklediğimde geç algılıyor yokuşlarda olsun düz yolda olsun

Onun da cevabı düz şanzıman performansı beklemeyin gaz önce motora sonra beyinden şanzımana gittiği için bir süre gaz yemiyo hissi duymanız normal dedi

- Ha bu arada benimki 6 ileri ıslak tip
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...