Drall Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 sahibinden ilanı onaylandığında buraya da koyarım linki. Fiyat sahibindende 120 çektim. patiye özel 110tl, siz link koyup tatmin olmadan ben söyliyim, ebayde de 110 tl civarında bulunuyo sıfırı. üç hafta beklerim diyorsanız ordan söyleyip geçin. türkiyede satan olmadığından fiyatı böyle koydum ve ömürlük alet, sıfırmış ikinci elmiş çok birşey değişmiyor bence. taksim ve kocamustafapaşa civarında elden teslim edebilirim, görüp alabilirsiniz bu sayede. hatta ciddi alıcıysanız denetirim bile sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 aha bu da sahibinden linki aslında satasım da yok ha, satılmazsa yazın otostopa yanımda bunla çıkarım, kahveyi de bardakta filtre kağıdıyla demlerim temiz temiz uyanık gezerim haa satılırsa da o parayla gezerim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 abi 40 dolar ve free shipping porlex olani ayriyeten soyle seyler de var http://www.ebay.com/itm/Hamilton-Beach-Custom-Grind-Hands-Free-Coffee-Grinder-Platinum-80365-New-/360874497752?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item5405cbd6d8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 *Benim kahve öğütme makinesine ihtiyacım var ya daha doğrusu iri espresso çeken birşeye *Porlex ne oluyor ? Bir de verdiğin link yollamıyor tr'ye ama şu var http://www.ebay.com/itm/Hamilton-Beach-80365-Custom-Grind-Hands-Free-Coffee-Grinder-Platinum-New-/351037850538?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item51bb7c83aa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 verdiğiniz linkleri inceleyemedim ancak kısaca anlatayım öğütme sistemini. kabaca iki çeşit öğütme sistemi bulunur, birisi bıçaklı birisi değirmenli. bıçaklı olanlar binlerce lira harcamadığınız sürece beş para etmez, harcadığınızda da sadece espresso için güzel bişeyler elde edersiniz. çünkü prensibi bıçak, vuruyo kırıyo çekirdekleri. aynı çekirdeğe kaç kere vurmuş, kaç farklı yerinden vurmuş hiçbir şeyi yok. saçma yani, uzak durun. değirmen sistemi de bildiğin değirmen. öğütmeye ayarladığın derecede çok homojen bi biçimde her kahve çekirdeğini aynı şekilde öğütüyor. porlex 250 gramlık ultrahafif el tipi değirmen. porlex değirmenle öğüttüğün homojenlikte öğütebilecek makineler en aşağı 500 600 lira (burr'lu sistem diye geçer, ecnebi forumlarda aratabilirsin hatta) ha ama starbuckstan tschibodan segafradodan aldığım çekirdeği öğütücem panpa dersen orada katranı kaynatsan olmaz ki şeker atasözümüz devreye giriyor. bir de porlex sözenin falan 7. kuşak gelişmişi. french pressten bile kalın da öğütebilirsiniz, türk kahvesi inceliğinde de. hatta pudra haline getirebilirsiniz isterseniz kahveyi bir de iri espresso ne demek? espresso için türk kahvesinden azıcık daha kalın, türk kahvesindeki gibi iki parmağın arasında sıkıştırdığında pütürtü hissi vermesinden hemen bi tık daha kalın şekilde öğütmek gerekiyo. porlex bunu yapar, hayli hayli yapar. istanbulda bulabileceğiniz 5 6 espressocu hariç çoğu dükkandaki öğütücülerden daha iyi yapar. hatta cihangirde Geyik'te harionun öğütücüsünü kullanıyolar drip kahve yapacaklarında, ki porlexinki daha iyi hariodan bi de zaten ilk mesajda belirttim, sıfırı fiyatına satıyorum. çünkü sattığım kişiye kahveyi neyde demlerken ne kadar kalınlıkta öğütülmesi gerektiğinden tut demleme tekniklerine, kahvenin ne olduğundan tut nerelerde güzel kahve içebileceğine kadar her şeyi anlatabilirim keyifli biriyse, bi de trde yok başka satan sanırım sahibinden'de falan bulamadım. ebayden alışveriş yapan bir insanın kahve konusunda bilgisi de varsa benden almasına gerek yok yani, ama bi kahve içmeye beklerim öyle bi durumda cihangire son edit: illa makine almak istiyorum o kadar aşırı homojenlik bana möhüm değil diyenler varsa da bence ucuz yollu bi burr makine bulsun, bıçaklı hakkaten yakar kahveyi demlediğin her kahvede yanık kahve tadı almaktan kahvenin keyfine varamazsın. tabiri caizse bi acı kahveni içersin her demleyişinde sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Selam, Ön bilgilendirme ile çok pis gaza geldim... ben alıyorum! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 iri derken kalın demek istedim ayarlanabiliyorsa güzelmiş alet. Benim makine inceyi yapamıyor su biriktiriyor ve press'i zorluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 "ha ama starbuckstan tschibodan segafradodan aldığım çekirdeği öğütücem panpa dersen orada katranı kaynatsan olmaz ki şeker atasözümüz devreye giriyor." said: bu ne demek oluyor. ayrıca siz nerden alıyorsunuz ki kahveyi, kendiniz öğütüyorsunuz. düzenli içiciyseniz zaten, alırsınız bi paket, bayatlamadan bitirip yenisini alırsınız. öğütmek niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Ben http://www.kahvefabrikasi.com/ dan aldım ilk kez eşşoğlu eşşekler çekilmiş olarak , kalın espresso istememe rağmen çekirdek yolladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 paramecium said: Ön bilgilendirme ile çok pis gaza geldim... ben alıyorum! iste hasret kaldigimiz enthusiasm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Selam, Adam anlatımda çok başarılı :D Sanırım mevsimsel "azgınlık" dönemindeyim; çok abuk para harcıyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 KillJoy said: "ha ama starbuckstan tschibodan segafradodan aldığım çekirdeği öğütücem panpa dersen orada katranı kaynatsan olmaz ki şeker atasözümüz devreye giriyor." said: bu ne demek oluyor. ayrıca siz nerden alıyorsunuz ki kahveyi, kendiniz öğütüyorsunuz. düzenli içiciyseniz zaten, alırsınız bi paket, bayatlamadan bitirip yenisini alırsınız. öğütmek niye? Kahveyi öğüttüğün an içtiğinle öğüttükten bi gün sonra içtiğinin tadı aynıysa eğer, aldığın kahve o kadar bayattır ki ilk öğütüldüğünde bile içinde barındırabileceği bir tazelik bir güzellik yok demektir. Kahve aldığım yerleri de detaylı bir biçimde parameciuma anlattım mesajla, gördüğün üzere bir fark olduğuna da ikna etmişim sanırım. :) Sıraselviler'in girişinde Origin var mesela, Balmumcudaki dükkanlarında kendileri kavuruyorlar kahveyi. Barda sarışın bi barista var o olmadığı sürece güzel kahve de içebilirsiniz orada aklınızda bulunsun. Başka yerler de var ama en çok Erkal abinin para kazanmasını istediğim için burada sadece bunun adını vereceğim, gerisini parameciuma anlattım unuttuğum yer varsa onları da anlatırım hatta sdf bu arada iletişim numaram sahibinden.com'da yazıyo, akşamüstü 5 gibi ararsan okuldan çıkmış olurum konuşuruz detayları, iyi günler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 bir şey sorcam. nesacafe ile kullanabiliyor muyuz bu aleti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 @kek sfsdfasfsadf>:D< [hr] @drall kahve sürekli tüketen birisiyimdir de o kadar bi gurmeliğim yoktur. juliyus meinl severim, starbucks ise f/p açısından en iyisi olduğu için oradan da baya kahve çektirmişliğim vardır. yalnız bence madem bu kadar gurmesin seni tuto bölümüne alıp neyin nasıl olduğunu, önerilerini ve bildiğin kadarıyla istanbul ve diğer büyük şehirlerdeki kahvecileri hem oturmalık hem almalık..bu konu hakkında bi yazı bekleriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 @kek cafe crown findikliyla falan oluyo ama nescafeyi bilmiyorum malesef :/ gurme oldugumu iddia etmiyorum, sonradan gurme diyelim sdf birkac kahve topicinde kahveyi taze ogutmenin kahve makinesi almaktan daha onemli oldugunu, sadece ogutucu ve filtre kagidiyla daha guzel kahve yapilabilecegini falan anlatmaya calismistim yanlis hatirlamiyorsam, ama carklar arasinda ezilip gecilmisti o mesajim. Belki bi ara yazarim bi tuto. Bu sefer de madem o kadar tutosun bi kahve yap da icelim demezsin diye umuyorum : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 içindeki dişler (mekanizma her neyse) zamanla aşınmıyor mu ? Belli bir ömrü yok mu 1 sene 2 sene vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 ticari amacla kullanmadigin surece kolay kolay asinmaz, seramikten bu disliler. celikten bile daha sert, dolayisiyla daha uzun sure keskin kalir. Diyelim karina kizina sinirlenip dislileri duvara firlattin ve kirdin vesaire, ebayde yedegi satiliyo dislilerin. Ama ev kullaniminda yedek dislilere ihtiyacin olacagini sanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 ya ben de cekirdek istiyorum kavrulmus..ogutucu istiyorum..degisik kahveler denemek istiyorum..ah ah.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar