Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

android progralama


haydari

Öne çıkan mesajlar

Java şart mıdır ?
Eklips şart mıdır ?

ben şart diye anladım ya da sürünürsün gibisinden.

ne biliyom: php mysql orta seviye. python başlangıç seviye.

kitap önerisi olan var mı ?

TÜRKÇE OLACAK

için progralama kitapları java üzerinden anlatıyor. onlardan olsun. diycem ama önce java sonra mı android programlama ?
bu durumda önce java kitabı ve ilerleme sonra mı android programlamaya geçmek lazım ? öyleyse adroid değil java kitabı önerisi de olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Of. Cevap vermek, sonuc uretmek yerine akil veren paticik firtinasi yasanmis yine.

Ozellikle teknik konularda, bir kaynagin, kitabin anlatim dili sana hitap etmedikce ne kadar iyi oldugu onemsiz oluyor genelde. Haliyle kitap istiyorsan cik git buyuk bi kitapciya, bi yarim saat bir saat harca orda, ne kadar kitap varsa tek tek bak.

Neye bakayim dersen;
* Icindekiler kismi
* Bu kitap kimin icin kismi (gavurca kitaplarin hepsinde var)
* Ilk bir kac sayfasi ya da rastgele sectigin bir konunun girisi

Bunlara bakinca "evet ya guzel anlatiyo bu" diyorsan, al o kitabi.

Aklinda bulundurman gereken sey;

Android developer olacaksan Java ogrenmek zorundasin zira Android icin yazilim gelistirirken kullanacagin sey Java ustune gelistirilmis kutuphaneler butunu yine.

Ufaktan programlama deneyimin varsa, benzer syntax'a sahip biseyler kullandiysan ya da ucundan kiyisindan deneyimin varsa gidip cok anlatir guzel anlatir diye en kalin kitabi secme zira genelde bos konusan tipler gibi oluyorlar, cok yaziyorlar ama ayni seyi anlatiyorlar.

Incecik kitaplardan da uzak dur zira ya cok ufak bir kismi anlatiyorlar, bu neydi simdi diye kafan karisik sekilde ortada kaliyorsun ya da daha once deneyim sahibi kisiler icin hazirlanmis oluyorlar.

Haliyle yine ayni tavsiyeyi verecegim, kitabi incele, yazarin dili sana hitap ediyor mu ona bak, kimler icin yazilmis ona bak, begenirsen al.

Tek kitap okuyup isin kurdu olacagini dusunmen baya buyuk bir yanilgi olur bu arada. Bu ise ciddi sekilde emek ve vakit harcayacaginin farkinda olacak girismen senin hayrina olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
simdi android java, iphone objective c

diyelim deneme yanilma icin androide bi app yaptik, boyle az biraz java az biraz opengl bilgisiyle oldukca basit bisey. baktik tutacak bir uygulama gibi ama android kullanicilari fakir. bunu iphone'a yapmak icin tamamen farkli bi dilde tekrar mi yazicaz? yoksa iki tarafta birden basit uygulamalar yapabilecegimiz bir sey varsa direk onu ogrenelim?

xamarin mesela c# diyor crossplatform diyor. direk c# gitsek olur mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence biraz Java'ya ağırlık vermek iyi olabilir. Sen yine güncel bi Android kitabı al ama Java ağırlıklı giden bi kitap olsun, Android mümkünse ikinci planda olsun, ne bileyim Java ile Android Programlama falan varsa öyle bi şey.

Sonrasında daha basit ve yalın referans kitaplarıyla devam edersin güncel kalmak ve bildiklerini pekiştirmek için.

Yea Android için illa Java'yı bilmeye gerek yok diye düşünme, piyasa yazılımdan anlamayan uygulama geliştiricisi kaynıyo, milletçe halimiz ortada, bi işi düzgün yapmışlığımız yok asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...