Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablo IPsini değiştirmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kablo modemin IPsini değiştirmek için neyapmak lazım?
ipconfig /release ve ipconfig /renew ile eski IP oluyor yani işe yaramadı.
Bende dün akşam önce ipconfig /release sonra disable ethernet card yapıp en sonda da modemi fişten çekip yattım ve bugün daha açmadım PCyi. Acep açılınca yeni IPmi olur yoksa gene eskisi mi olur?
Veya bildiğiniz başka yol var mı?[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Mesaj tarihi:
benim bildigim ethernet kartların mac adresleri mi ne oluyor.
ona göre ip belirleniyor. yani olayın senin dısında olması lazım benim bildigim..ama servis saglayıcıyı arayıp değiştirtebilirsin sanırım..

kablo kullananlar daha ii bilir gerçi, yanlış bilgilendirmiş olmıyım :)
Mesaj tarihi:
Evet hem BOOTP de hem de DHCP de bu olay genel olarak Ethernetlerin veya modemlerin MAC adreslerine gore belirleniyor. Genel olarak Ethernetler. Zira modemin MAC adresi DHCP den alınır mı, pek bir bilgim yok, hiç denemedim.

Kablonet'i arayıp, ben IP mi değiştirmek istiyorum dediğinde onlar BOOTP deki IP ni release ediyorlar ve sen tekrar IP aldığında, bir önceki IP 'in BOOTP den okunmadığı için yeni bir IP almış oluyorsun.

Ha ama sen "Kendine özel" bir IP istiyorsan, o biraz sancılı.. Bir aralar boşta duran IP leri force ederek alıyorduk, ama son zamanlarda alamıyoruz.

Merak edenler için ;
BOOTP : Bootstrap Protocol
DHCP : Dynamic Host Configuration Protocol

[Bu mesaj ShARkY tarafından 04 June 2003 17:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
KabloNet'i ara değiştirecem de ok der neden diye sorduğunda hacklingle uğraşmadığını gösteren birşey söylemen gerekiyor ama hel halukarda takibe alıyorlar IP'ni falan.Ben aramıştım "Tabii ben size güveniyorum ama bu aralar çok moda bu tip şeyler."

IP değiştirmek In arkadaşlar =).[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar
Cold as Corpse.
Mesaj tarihi:
Telefon açıp IPmi değiştirirmisiniz dedim. Normalde böyle bir uygulamamız yok dediler. Bende sürekli aynı iplerden ping yediğimi ve kullanıcınız olarak bundan rahatsız olduğumu ve IPmi değiştirmenizi istediğimi ve değiştirilmemesi durumunda veri kaybımdan sorumlu tutulacağınızı gibi bir blöf yaptım tuttu. :)[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Mesaj tarihi:
Bİrde tabi telefonda konuşurken evden değil şirket adıyla açınca daha bir keyifli oluyor.
Yakında İstte oturup Otobusle yolculuk yapanlar sık sık beni hatırlayacak :) Hele bir ihale sonuçlansın detaylar aktarılacaktır. :)[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

• 3 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...