Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PDF dosyasının boyutunu (görüntü kaybı olmadan) küçültme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Elimde bir pdf var 104mb (adobe pdf reader pro ile oluşturuldu) asıl dosyalar illustrator formatlı. pdf'ler

yani herbir sayfa aslında bir pdf ve bunlar bir araya geldiğinde total boyut 100mb + oluyor.

sorun şu, yazıların vs. görüntü kaybının olmaması gerekiyor. bu dosyanın boyutunu daha makul bir seviyeye nasıl indirebilirim?
Mesaj tarihi:
Dosyayı illustratordan kayıt ederken düşük dpi ile kayıt edebilme şansın varsa daha küçük boyutlu sonuç eldebilirsin.Dosyalarının vektörel olduğunu varsayıyorum.Dosyalarını .ep yada .eps olarak kayıt edip photoshopta smart object olarak açıp oradan freetransformla yada image resizela resize edip sonra image resizeda dpi i düşürüp tekrar kayıt edebilirsin ki bu sıralamada dpi ayarı yaparken dikkat etmen lazım.Ona göre görüntü kalite kaybını kontrol edebilirisn.

Yukarıdaki adımlarla işi biraz uzatmış olabilirim.Benzeri bi olayı böyle çözmüştüm zamanında.
Mesaj tarihi:
Gangren said:

Adobe PDF'te var.

Farklı formatta kaydet -> boyutu küçütülmüş PDF.

boyutu normali 110 oluyor küçültülmüş diyince 104mb'a düşüyor.

66 sayfalık dosya

pulkas said:

Dosyayı illustratordan kayıt ederken düşük dpi ile kayıt edebilme şansın varsa daha küçük boyutlu sonuç eldebilirsin.Dosyalarının vektörel olduğunu varsayıyorum.Dosyalarını .ep yada .eps olarak kayıt edip photoshopta smart object olarak açıp oradan freetransformla yada image resizela resize edip sonra image resizeda dpi i düşürüp tekrar kayıt edebilirsin ki bu sıralamada dpi ayarı yaparken dikkat etmen lazım.Ona göre görüntü kalite kaybını kontrol edebilirisn.

Yukarıdaki adımlarla işi biraz uzatmış olabilirim.Benzeri bi olayı böyle çözmüştüm zamanında.

şunu bi deneyeyim akşam. dediğim gibi görüntü kaybının minimum seviyede olması lazım bilhassa text'ler de çünkü 6punto luk yazılar falan var.
Mesaj tarihi:
hatta şöyle diyeyim.

dosya bu:

https://www.dropbox.com/s/jty1r5vit6df23d/medos%20faaliyet%20raporlar%C4%B1%202013.pdf

nasıl küçültürüm? yazıların okunaklığını kaybetmeden.
Mesaj tarihi:
2 ihtimal var bence, ya çok fazla yazı içeriyordur ve pdf kaydedilirken yazılar "convert" edilmiştir, ya da yüksek çözünürlüklü resimler mevcuttur dosyanda. convert edilmiş yazılar için; fontu pdf'e gömerek, convert etmeden kaydetmeniz gerekiyor. Yüksek çözünürlüklü resimler eğer çıktı alınmayacak; ekranda bakılacaksa dosya downsample edilmeli ve resimler jpg ile kaydedilmeli. Sonraki bir aşamada pdf'in çıktı alınması gerekiyorsa downsample etmeyin, fazla yapılacak birşey yok demektir; lossless sıkıştırmalar fazla bir fayda sağlamıyor ne yazık ki.
Mesaj tarihi:
doubtful said:

2 ihtimal var bence, ya çok fazla yazı içeriyordur ve pdf kaydedilirken yazılar "convert" edilmiştir, ya da yüksek çözünürlüklü resimler mevcuttur dosyanda. convert edilmiş yazılar için; fontu pdf'e gömerek, convert etmeden kaydetmeniz gerekiyor. Yüksek çözünürlüklü resimler eğer çıktı alınmayacak; ekranda bakılacaksa dosya downsample edilmeli ve resimler jpg ile kaydedilmeli. Sonraki bir aşamada pdf'in çıktı alınması gerekiyorsa downsample etmeyin, fazla yapılacak birşey yok demektir; lossless sıkıştırmalar fazla bir fayda sağlamıyor ne yazık ki.

Create outline yapmıştım fontları evet pdf'e ekleyerek deneyeyim
  • Yeni Oluştur...