Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanların paraya tapma meselesi

sdeceokuyangenç

Öne çıkan mesajlar

Başımdan geçen ufak hepinizin bildiği tarzda bir olayı paylaşmak istedim.

Diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim. Stajlarımda protez yapıyorum. Bu protezlerin metalleri vb. şeyleri okulun anlaşmalı olduğu protez labaratuarları tarafından yapılıyor.

Bir hastama takıp çıkarmalı protez yapmak için aldığım ölçüyü bu labaratuara yolladım metal parçası yapılması için. Akşama doğru beni aradılar. İşte ben bunu dökemem bu oturmaz bu da benim ekmek param düzgün ölçü yollayın dökmicem bilmemne deyip devamında benimle kavga etme derecesine kadar geldi (Ölçüde bahsettiği yerler hiçbir şekilde işini etkilemicek ve gereksiz noktalar. Buna rağmen prof un görüp kabul ettiği ölçü üzerinden bana iş öğretmeye çalışıyor). Bir şekilde tatlıya bağladıktan sonra "Sana fazladan iş kitledim hak geçmesin biara yanına geliyim hesaplaşalım" gibi bir cümle kurdum. Aman allahım adam oldu bir melek. İşte dökeriz, uyumlarız, hallederiz tabi sen kafana takmalar, samimi cümleler, bilmemneler.

Benim anlamadığım hastaneden aldığın para yeterli değilse anlaşma. Veya ne biliyim ya bunun benim gözümde "Çirkeflik yaparak dilenme" den bir farkı yok.

Okumayanlar için: Ben bu işi yapamam ayağıyla para bekleme olayı
Sosyal ağlarda paylaş

Tebrikler! İş hayatınızdaki ilk façanızı yediniz. Çok yakında tüm insanlıktan nefret edecek ve sadece ama sadece kendinizi düşünen bir varlık olup çıkacaksınız. O zamana kadar hayattan zevk almaya çalışın, çünkü o saatten sonra sadece tüketim ve seks kalacak hayatta zevk alabileceğiniz şeyler olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

dişçiler öyle 4 milyar para verip son 200 lirasını getiririm dediğim tarihte getirmeyi unuttuğum için çirkefe yatıp mahsur almaya kalkmıştı firma beni kredi kartından nakit avans çekip vermiştim. sonra bir daha kontrole falan da gitmedim. dişçi fobimi tam yendiğim sırada böyle bir olayla karşılaşmak kötü oldu tabii şimdi de fobisine gidemiyorum kontrollere başka yere.

özet dişçiler çirkeftir.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

dişçiler öyle 4 milyar para verip son 200 lirasını getiririm dediğim tarihte getirmeyi unuttuğum için çirkefe yatıp mahsur almaya kalkmıştı firma beni kredi kartından nakit avans çekip vermiştim. sonra bir daha kontrole falan da gitmedim. dişçi fobimi tam yendiğim sırada böyle bir olayla karşılaşmak kötü oldu tabii şimdi de fobisine gidemiyorum kontrollere başka yere.

özet dişçiler çirkeftir.

Savunduğumu zannetme hoş değil tabiki ve muayenehanede bu şekilde davranmıyoruz biz. Fakat biraz empati kurarsan bunu böyle yapıp "Aman 4bin neyine yetmiyo" mantığında yaklaşıp da getirmeyen çok insan var. veya 3 ayda tamamlaması gereken ücreti 3 senede tamamlayan. Yarısını getirmeyen falan. Herkese senet imzalatamıcağımıza göre.. Aylık kazancı 10bin olan bi dişçi her ayın sonunda 3bin 4bin lirasını labaratuar ve malzeme depolarına yatırıyor. Hastayı zorlamamak adına taksit yapılır muayenehanelerde ve sonucunda lab ve depo aranıp onların da bizlere taksit yapması talep edilir.

Kazancı iyi olanlar idare edebiliyoken. Kazancı çok iyi olmayanlar bu konularda sıkıntı yaşayabiliyolar
Sosyal ağlarda paylaş

Serbest çalışan dişçilerin Adsm lere karşı olmalarının sebebi bu zaten. Evet sıra beklemiyolar, çok lüks yerler açıldı falan ama yapılan iş kalitesi yerlerde. Performans sistemi oldukça. Bu ihaleler böyle oldukça o hastalar sonra tekrar özele geliyolar şikayetim var yapılan işle ilgili diye.

Normalde labaratuarın yaptığı metal 20 liraysa devlet 2 lira veriyorum yap işte diyo. Üzerine bi de performans. Ortaya çıkan iş bi insanın ağzına takılıyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

devlet hastanelerinin bu diş için kullandıkları metal malzemeler hurdalardan falan yapılıyomuş ya. Aşırı dandik ve sağlığa zararlı diyolar. yandaşlar ekmek kazanıyomuş burdan da.

yok biocompatibility faktoru 5 ve ustu seciliyor(9a kadar skalasi var 9 en iyisi)secilen implantlarin sikinti yaratmasinin sebebi agizdaki pH degerleri iste o olculmeden implant takiliyor korozyona ugruyor
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

barnacle said:

devlet hastanelerinin bu diş için kullandıkları metal malzemeler hurdalardan falan yapılıyomuş ya. Aşırı dandik ve sağlığa zararlı diyolar. yandaşlar ekmek kazanıyomuş burdan da.

yok biocompatibility faktoru 5 ve ustu seciliyor(9a kadar skalasi var 9 en iyisi)secilen implantlarin sikinti yaratmasinin sebebi agizdaki pH degerleri iste o olculmeden implant takiliyor korozyona ugruyor

Selam. alakası yok. implantlar titanyum ve korozyona dirençlidir. Arkadaş protezlerin alt yapısında kullanılan metallerden bahsetmiş. Devlet hastanelerindeki implantlar sıkıntılı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

G.Kore implantları Çin kalitesinde diyorlar doğru mu? Almandan şaşmayalım mı? Amerikanda olur mu?

Amerikan tercih ediliyor fakat artık yerli markalar bile çok iyi implantlar üretiyor. Olay bunların yedek parçasının bulunamaması (başlığının kırılması durumunda) Ki şuan bi çok başlık uyumlu oluyor. Kısacası fiyat dışında çok farkeden bi durum olmamasına rağmen dişçiler risk almak istemiyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

ben en çok yaptığın iş için para verip sana sahip olduklarını düşünen insanları seviyorum
abi ben en çok bu adamlarla toschak geçmeyi seviyorum

param var istedigimi yaparim kafasinda gelen cok bizim oraya, resmi bi sekilde dalga gecince maymuna donuyorlar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...